Τουτουτζόγλου στο Magnesiasports: «Πώς να πανηγυρίσουμε με τόσα προβλήματα στον Αθλητισμό και την κοινωνία;»

Ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου
Ενόψει της διαφαινόμενης επιστροφής της Νίκης Βόλου στη Β’ Εθνική

Από την πρώτη στιγμή, η ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου είχε θέσει φέτος την κατάκτηση μίας θέσης στη βαθμολογία που θα της επέτρεπε να πανηγυρίσει την επιστροφή της στη Β’ Εθνική κατηγορία. Η άνοδος αυτή με βάση την οριστική διακοπή της δράσης στο μπάσκετ και τα σενάρια που  έχουν κάνει την εμφάνισή τους επιτυγχάνεται, αλλά οι πανηγυρισμοί δεν είναι σε πρώτο πλάνο για τους «κυανόλευκους», σε αντίθεση με τον προβληματισμό που εκφράζουν τα μέλη της ομάδας για την επόμενη ημέρα του Αθλητισμού γενικά, όπως αυτή διαμορφώνεται από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Με την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στο μπάσκετ μόνο άνοδο δεν μπορείς να πανηγυρίσεις» είναι το πρώτο σχόλιο που έκανε ο ισχυρός άνδρας της ομάδας μπάσκετ της Νίκης, Μπάμπης Τουτουτζόγλου, επισημαίνοντας πάντως ότι εφόσον επιβεβαιωθεί η άνοδος και από την ΕΟΚ, τότε σίγουρα θα πρόκειται για μία ηθική δικαίωση για όλα τα μέλη του «κυανόλευκου» συνόλου.

«Από τη στιγμή που το μπάσκετ και γενικότερα ο Αθλητισμός και η κοινωνία ταλανίζονται από τέτοια προβλήματα, μόνο για πανηγυρισμούς δεν είναι. Είναι ευκαιρία για προβληματισμό, για ανασύνταξη και για να δούμε από άλλη σκοπιά το μπάσκετ. Θέτω ένα ερώτημα και στον εαυτό μου και σε όλους όσοι ασχολούνται: Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός χωρίς παράγοντες θα μπορούσε να υπάρξει; Παράγοντες που από το υστέρημά τους και για την κάψα τους για την ομάδα τους ή για το άθλημα που αγαπάνε, προσφέρουν; Προφανώς όχι. Εν μέρει είναι ικανοποιητικό για εμάς, τους διοικούντες, τους παίκτες και τους προπονητές, και για τον κόσμο που βρέθηκε στο πλευρό μας, έχοντας δηλώσει από την αρχή ότι ο στόχος μας ήταν το πρωτάθλημα. Νομίζω ότι έστω και με αυτόν τον τρόπο, και δικαιωματικά, αν ανέβουν οι δύο πρώτοι, όπως αναφέρει η προκήρυξη του πρωταθλήματος, επιτυγχάνεται ένας στόχος, παρόλο που έχουν παιχτεί τα 2/3 του πρωταθλήματος.» σχολίασε σχετικά…

Οπότε, η επόμενη ημέρα είναι ακόμη άγνωστο πεδίο προς εξερεύνηση… Περιμένοντας και τις συζητήσεις μεταξύ των διοικούντων της Νίκης, ο Μπάμπης Τουτουτζόγλου εκτιμά ότι τα δεδομένα θα αλλάξουν άρδην, με τον σχεδιασμό να επηρεάζεται, εφόσον χαθούν χορηγίες λόγω… κορωνοϊού, ενώ το πλήγμα θα είναι μεγαλύτερο, αν η νέα χρονιά ξεκινήσει με τις κερκίδες άδειες λόγω περιορισμών από την Πολιτεία, χάνοντας έτσι έσοδα από διαρκείας και εισιτήρια ημέρας αγώνα.

«Άρα, σε ποιες βάσεις εμείς θα χτίσουμε τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς; Πάμε σε μια κατηγορία με την αυριανή ημέρα του μπάσκετ να είναι άγνωστη. Ίσως είναι μια ευκαιρία για να γυρίσουμε κατά κάποιον τρόπο στις βάσεις μας, στα αρχικά στάδια, με περισσότερο χρόνο ίσως σε πιο νέα παιδιά με περισσότερη όρεξη, επανδρώνοντας τις ομάδες και που θα αποτελέσουν το μέλλον ενδεχομένως του βολιώτικου και του ελληνικού μπάσκετ. Αν και αυτό φαντάζει πάλι δύσκολο, γιατί πολλά παιδιά δεν έχουν την ίδια κάψα που είχαμε εμείς σε νεότερη ηλικία, ή οι σημερινοί 40άρηδες» ανέφερε μεταξύ άλλων…

Τα σενάρια για το τι μέλλει γενέσθαι…

Την ίδια στιγμή διάφορα σενάρια, ακόμη και για αναδιάρθρωση, κάνουν την εμφάνισή τους, ωστόσο πέρα της διακοπής των πρωταθλημάτων, κάτι άλλο δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό.

«Θεωρώ ότι το κομμάτι της αναδιάρθρωσης είναι δεδομένο, αφού κάποιες ομάδες δεν θα πρέπει να αδικηθούν. Αναδιάρθρωση πάντως με περισσότερες κατηγορίες για μένα προσωπικά δεν είναι σωστό. Πολλά συζητούνται για την Α2, ωστόσο για μένα θα πρέπει να παραμείνει μία και ενιαία κατηγορία, γιατί είναι η κορυφαία του ελληνικού μπάσκετ μετά την Α1» είναι το σχόλιο του ισχυρού άνδρα της Νίκης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι για τον ίδιο θα μπορούσε να ακολουθήσει και μία μείωση του αριθμού των κατηγοριών

Πάντως, ο Μπάμπης Τουτουτζόγλου χαρακτηρίζει σωστή την απόφαση για διακοπή της αγωνιστικής δράσης: «Δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό. Πέρα από την υγεία των αθλητών είναι και τα οικονομικά των ομάδων, που έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά. Το πρόβλημα δεν είναι το πώς τελείωσε αυτή η χρονιά. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι πώς θα ξεκινήσει η νέα χρονιά και με ποια δεδομένα. Γι’ αυτό δεν μπορείς να πανηγυρίσεις».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.