Τρεις προετοιμασίες μέσα σε εννιά μήνες για την Αργώ Βόλου!

Με αισιοδοξία για το καλύτερο δυνατό ξεκίνησε την προσπάθεια η ομάδα γυναικών της Αργούς Βόλου στο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών, ωστόσο με το που άρχισαν οι επίσημες διοργανώσεις ήρθε η νέα καραντίνα, για να φέρει σκεπτικισμό στις τάξεις της ομάδας.

«Είναι πρωτόγνωρο αυτό που ζούμε και δεν έχω ξαναζήσει έως τώρα τρεις διαφορετικές προετοιμασίες μέσα σε τόσο χρονικό διάστημα», σημειώνει ο αρχιπροπονητής της Αργούς Βόλου, Βαγγέλης Σταθόπουλος. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Κάναμε προετοιμασία τον Μάιο για το πανεπαρχιακό, πραγματοποιήσαμε το καθιερωμένο στάδιο προετοιμασίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για την Α2, και τώρα εφόσον ολοκληρωθεί αισίως η καραντίνα στα τέλη Νοεμβρίου θα χρειαστεί μία νέα μίνι προετοιμασία για να επιστρέψουμε στην αγωνιστική δράση στα μέσα Δεκεμβρίου»! Το περίπλοκο της όλης κατάστασης, όπως αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα, δημιουργεί έντονο προβληματισμό στις τάξεις όλων των αθλητικών συλλόγων.

Η Αργώ πρόλαβε να δώσει μόλις ένα παιχνίδι στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Γυναικών και συγκεκριμένα στην Πρέβεζα, όπου ηττήθηκε με 3-1 σετ από τον τοπικό Φιλαθλητικό. Ωστόσο μετά τη λήξη της καραντίνας θα κληθεί να δώσει σημαντικά παιχνίδια μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, και μάλιστα με δύο παιχνίδια κάθε εβδομάδα, για να βγει το πρόγραμμα… «Αυτό είναι δύσκολο και θα κληθούμε να δώσουμε αρκετά σημαντικά παιχνίδια και φυσικά αναλόγως των δεδομένων θα είναι και η προετοιμασία μας», τονίζει ο προπονητής της βολιώτικης ομάδας. Όσον αφορά το παρόν, οι παίκτριες έχουν ήδη λάβει πρόγραμμα για ατομική προπόνηση σε εξωτερικούς χώρους, ενώ κάθε δεύτερη ημέρα θα δίνονται οδηγίες και συμβουλές για εκγύμναση μέσω διαδικτύου.

Τουλάχιστον, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα τραυματισμών, όπως αναφέρει ο Βαγγέλης Σταθόπουλος και η τύποις προπόνηση μπορεί να πραγματοποιηθεί κανονικά. «Αν ακολουθήσουμε τα προγράμματα που έχουμε, νομίζω ότι θα επιστρέψουμε στο γήπεδο με τις αθλήτριές μας να είναι σε καλή κατάσταση και να μην χρειαστεί περισσότερη δουλειά από την προβλεπόμενη, για να είναι έτοιμη η ομάδα», κατέληξε ο προπονητής της Αργούς Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.