Τρίτη εβδομάδα προπονήσεων για τους πολίστες του Βόλου

Κάθε δευτερόλεπτο προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι πολίστες και το προπονητικό επιτελείο της ανδρικής ομάδας πόλο του ΟΥΚ Βόλου, καθώς πλέον η προετοιμασία με φόντο την επιστροφή στους αγώνες της Α1 Εθνικής κατηγορίας, μπαίνει στην τρίτη της εβδομάδα.

«Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα και η όλη κατάσταση με τον κορωνοϊό, ίσως θα πρέπει να λογιζόμαστε και από τους τυχερούς, ειδικά όταν βλέπουμε άλλα αθλήματα να μην έχουν αρχίσει καν προπονήσεις» είναι το σχόλιο του προπονητή της ομάδας πόλο του Βόλου, Δημήτρη Μπλάνα, στο «magnesiasports», με τον ίδιο πάντως να κάνει λόγο για ελλείψεις λόγω απουσιών, αλλά και για συνεχή προσπάθεια από τους παίκτες του σε καθημερινή βάση.

Οι ελλείψεις προκύπτουν από τις κλήσεις για στράτευση οκτώ συνολικά αθλητών της ανδρικής ομάδας πόλο, ενώ από την άλλη οι συμμετέχοντες στις προπονήσεις καλούνται να ακολουθούν ένα σαφέστατα αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, προκειμένου να μειωθεί στο ελάχιστο η πιθανότητα διασποράς του κορωνοϊού. «Τεστ, συγκεκριμένες ώρες στις προπονήσεις, γενικότερα μέτρα και προφυλάξεις, όλα αυτά τα τηρούμε ευλαβικά και απαρέγκλιτα» είναι το σχόλιο του προπονητή του ΟΥΚ Βόλου.

Οπότε το ερώτημα που προκύπτει είναι αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ξανά, και αν είναι δεδομένο ότι αυτό θα γίνει εντός του Μαρτίου. Αυτό θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα έχουν επικρατήσει έως τότε, αλλά από την άλλη το έτερο θέμα που κάνει την εμφάνισή του είναι η μορφή του πρωταθλήματος. «Ήδη τα περιθώρια είναι κάπως στενά για να πραγματοποιηθεί κανονικά, με βάση τον αρχικό σχεδιασμό. Έχουμε και τον σχεδιασμό να επηρεάζεται και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την Εθνική να διεκδικεί το εισιτήριο πρόκρισης στο προολυμπιακό. Αν τα καταφέρει, σίγουρα τα περιθώρια στενεύουν πάρα πολύ» σχολίασε σχετικά ο τεχνικός του ΟΥΚ Βόλου.

Χωρίς περαιτέρω ενίσχυση

Από εκεί και πέρα, ο ΟΥΚ Βόλου θα συνεχίσει ως έχει, και μάλιστα με βάση τη διαμορφωθείσα κατάσταση, οι διοικούντες θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς για το γεγονός ότι δεν μπήκαν σε μεγαλύτερα έξοδα για την απόκτηση αλλοδαπού παίκτη, που θα είχε σαφώς περισσότερες απαιτήσεις.

Άλλωστε, τελευταία στους κόλπους του αθλήματος έχει αναπτυχθεί μία συζήτηση περί μη υποβιβασμού φέτος από την Α1 Εθνική κατηγορία, και απλά το πρωτάθλημα να διεξαχθεί για τις θέσεις που οδηγούν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κάτι τέτοιο, αν αποφασιστεί και ισχύσει, θα σημάνει και αλλαγές στα ρόστερ αρκετών ομάδων, με αποχωρήσεις παικτών ίσως και προπονητών, Οπότε είναι δεδομένο ότι και η ομάδα του Βόλου δεν πρόκειται να κινηθεί για συμφωνία με ξένο παίκτη, έστω και αν στην αρχή της χρονιάς υπήρξαν σκέψεις για ένταξη στο σύνολο του Δημήτρη Μπλάνα ενός Αμερικανού.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.