Τσεμπερίδης: Κακά τα ψέματα, η Νίκη έχει ρόστερ Β’ Εθνικής

Το γεγονός ότι η Νίκη είναι μεγάλη ομάδα και πάει να κάνει κάτι πολύ καλό φέτος ήταν οι λόγοι που έφεραν τον Αλέξανδρο Τσεμπερίδη στους κυανόλευκους του Βόλου. Αυτό δηλώνει ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Magnesiasports, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει ότι το ρόστερ είναι επιπέδου Β’ Εθνικής.

Αναλυτικά:

Για την απόφασή του να έρθει στη Νίκη:

«Όλοι ξέρουμε ότι η Νίκη είναι πολύ μεγάλη ομάδα, πράγμα που παίζει σημαντικό ρόλο για τον κάθε ποδοσφαιριστή. Αυτός ήταν ο πρώτος λόγος. Ο δεύτερος λόγος που με έκανε να έρθω είναι ότι μίλησα με τους ανθρώπους της διοίκησης, οι οποίοι μου είπαν ότι φέτος πάει να γίνει κάτι πραγματικά πολύ καλό, το οποίο θα έχει συνέχεια και τη νέα χρονιά, αν όλα πάνε καλά. Γι’ αυτό είπα το ναι.

Για τη θέση που χρησιμοποιείται:

«Συνήθως παίζω ως αμυντικός χαφ, έχοντας περισσότερο ανασταλτικά καθήκοντα. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο γήπεδο».

Για το αν περνά πολύ η μπάλα από τα πόδια του, όπως φάνηκε στα φιλικά:

«Μπορεί να έτυχε να πάρω πιο πολλές φορές την μπάλα στα παιχνίδια αυτά. Βέβαια παίζοντας σ’ αυτή τη θέση παίρνεις περισσότερες φορές την μπάλα στα πόδια σου για να αρχίσει η επίθεση της ομάδας».

Για την αλλαγή του αγωνιστικού στυλ με μεγαλύτερη κατοχή μπάλας φέτος:

«Νομίζω ότι κάθε ομάδα που έχει στόχο να βγει πρώτη, πρέπει να έχει την μπάλα στην κατοχή της. Για να έχει την μπάλα στα πόδια της, αναγκαστικά πρέπει να περνά από όλες τις θέσεις και ειδικά από το κέντρο για να μοιράζεται πιο σωστά το παιχνίδι. Αν η μπάλα δεν περνά από το κέντρο, το παιχνίδι πάει πολύ στο ρίσκο. Και με ρίσκο δεν μπορείς να πετύχεις εύκολα γκολ. Φέτος ο προπονητής είναι κάθετος και μας είπε ότι πρέπει να “χτίσουμε” μια ομάδα που θα έχει ορθολογική σκέψη και θα επιτίθεται ορθολογικά κι όχι με γεμίσματα.

Για το έμψυχο δυναμικό της ομάδας:

«Πιστεύω ότι η Νίκη διαθέτει πολύ ποιοτικό έμψυχο υλικό. Κακά τα ψέματα, αυτή τη στιγμή η Νίκη έχει ρόστερ Β’ Εθνικής. Ποιος δε θα μπορούσε να σταθεί εκεί; Ακόμη δε γνωρίζω καλά τα νέα παιδιά, αλλά έχει 14-15 ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει με επιτυχία από μεγαλύτερες κατηγορίες».

Για το ότι φέτος θα υπάρχει συναγωνισμός για μία θέση στην ενδεκάδα:

«Όταν δεν παίζεις, σίγουρα χαλαρώνεις. Άμα έχεις πιο ανταγωνιστικό σύνολο, θα υπάρχει συναγωνισμός ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές κι αυτό σε κάνει καλύτερο. Όποιος θεωρεί τον εαυτό του σίγουρο ότι θα παίζει, δεν νομίζω ότι τον ωφελεί σε καμιά περίπτωση».

Για το αν αυτό που είδαμε στα δύο φιλικά η Νίκη με έναν αμυντικό χαφ και δύο επιθετικούς εσωτερικούς μέσους θα ισχύσει και για τη συνέχεια:

«Αυτό εφαρμόζουμε μέχρι στιγμής, αλλά για να σας πω την αλήθεια δεν ξέρω τι θα κάνουμε στη συνέχεια. Ωστόσο ο προπονητής έχει πει ότι η ομάδα θα έχει τρεις-τέσσερις διαφορετικές τακτικές, ώστε κατά τη διάρκεια του αγώνα να αλλάζει συστήματα και να μπερδεύει τον αντίπαλο. Αυτό πιστεύω ότι είναι και το πιο σωστό, δηλαδή άμα είσαι προβλέψιμος, γίνεται πιο εύκολο για τον αντίπαλο».

Για το αν αυτός ο τρόπος παιχνιδιού είναι πιο επιθετικός:

«Νομίζω πως ναι. Αυτό είναι και θέμα προπονητή, ενώ παίζει ρόλο και κατά πόσο οι επιθετικοί χαφ πατούν περιοχή. Πολλές μεγάλες ομάδες παίζουν έτσι, όπως π.χ. η Μπαρτσελόνα».

Για το είχε σκεφτεί πως θα παίξει κάποια στιγμή για τη Νίκη:

«Πέρσι είχε γίνει μια συζήτηση αλλά δεν το είχα σκεφτεί ποτέ. Για να το σκεφτώ, θα έπρεπε να είχε γίνει κάποια κίνηση. Είχαμε έρθει με τον Απόλλωνα Σμύρνης τη χρονιά που η Νίκη δεν κατάφερε να βγει κατηγορία, αλλά εμείς είχαμε ανεβεί. Μου έκανε εντύπωση το Πανθεσσαλικό, που είχε τότε 4.000 φιλάθλους. Η αλήθεια είναι πως τότε μας “είχαν πατήσει κάτω”, αν το θυμάστε. Σταθήκαμε τυχεροί και είχαμε έρθει ισόπαλοι με 1-1».

Για το αν πιστεύει πως ο κόσμος θα βρίσκεται κοντά στην ομάδα;

«Έχω ενημερωθεί ότι ο κόσμος λίγο – πολύ έχει απομακρυνθεί μετά την αποχώρηση της ομάδας από τη Super League. Δεν ήταν και λίγο να καταφέρει να ανέβει και να φύγει από το πρωτάθλημα έτσι άδοξα. Έχω μάθει επίσης πως χρειάζεται 2-3 καλές εμφανίσεις και μεγάλες νίκες, προκειμένου να συσπειρωθεί ξανά και να έρθει στο γήπεδο. Αυτό είναι δικό μας θέμα, είναι στο χέρι μας. Εμείς οφείλουμε το κάνουμε. Εμείς τον θέλουμε μαζί μας και ελπίζω να πάνε όλα καλά και να τους έχουμε στο πλευρό μας όλη τη χρονιά».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.