Τσεκούρας: Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου είναι έτοιμοι να τιμωρήσουν τους αχάριστους

Μπηχτή για Μπέο: Η βία χαρακτηριστικό γνώρισμα άλλων

Πως οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου έτοιμοι να τιμωρήσουν τους αγνώμονες και αχάριστους που δεν αναγνωρίζουν τη βοήθειά τους, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα Δευτέρα στο PARK ο Νίκος Τσεκούρας, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στα υποτιμητικά σχόλια που έχουν ακουστεί για τον κόσμο της ομάδας.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, που έκανε μία μακροσκελή τοποθέτηση, μιλώντας για τα πάντα, προχώρησε αρχικά σε μια ιστορική αναδρομή από τη χρονιά στη Β’ Εθνική που η ομάδα αποχώρησε από το πρωτάθλημα, τονίζοντας ότι τώρα είναι το τέλος μιας μεγάλης προσπάθειας που έγινε μέσα σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες, για να μπορέσει το ποδοσφαιρικό τμήμα να ξανασταθεί στα πόδια του μετά τα όσα συνέβησαν τα τελευταία οκτώ χρόνια.

«Αυτή η περίοδος, κύριοι, έχει υπευθύνους αυτούς  που διοικούσαν τον σύλλογο, οι οποίοι μέχρι σήμερα δε βγήκαν ποτέ δημόσια να πουν καθαρά στους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου τι συνέβη και από το σύνθημα “Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ” φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση δηλαδή, στο “ΠΟΤΕ” και στη διάλυση. Μια ομάδα που για ογδόντα ολόκληρα χρόνια ανέδειξε αθλητές-κοσμήματα  για την πόλη μας, διαλύθηκε ξαφνικά και παραλίγο οριστικά, χωρίς κάνεις να αναλάβει την ευθύνη, χωρίς να δώσει κάποιος μια εξήγηση στον κόσμο του Ολυμπιακού», τόνισε ο κ. Τσεκούρας.

Ακολούθως, έγινε αναφορά στην διαδικασία της εκκαθάρισης, ευχαριστώντας τον δικηγόρο του Ολυμπιακού Βόλου κ. Βασίλη Μπακαλιάνο, που είχε αναλάβει την υπόθεση και την έφερε επιτυχώς εις πέρας».

 «Οι μεγαλοεπενδυτές της Πύδνας εξ Αμερικής»

Η ιστορική αναδρομή συνεχίστηκε με τη συνεργασία Τσιμπανάκου-Μποτσιβάλη την πρώτη χρονιά της ομάδας στη Γ’ Εθνική και την απόφαση των μελών της Γενικής Συνέλευσης να  τους δοθεί η δυνατότητα να λειτουργήσουν την ομάδα. «Το τι δεν πήγε καλά και δεν πέτυχαν την άνοδο θα ήταν καλό να σας το εξηγήσουν αυτοί που τότε είχαν και την ευθύνη λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος», σχολίασε ο κ. Τσεκούρας.

Ασφαλώς από την τοποθέτηση του κ. Τσεκούρα δε θα μπορούσε να λείπει η ξενόφερτη ομάδα της Πύδνας Κίτρους, κάνοντας λόγο για μεγαλοεπενδυτές εξ Αμερικής, με καταγωγή από την Κατερίνη που έφεραν στην πόλη μας μια ομάδα Γ’  Εθνικής, την Πύδνα Κίτρους, για να καλύψουν το ποδοσφαιρικό κενό, που όπως έλεγαν υπήρχε στον Βόλο. «Απευθύνθηκαν στον δήμαρχο της πόλης μας  ο οποίος φαίνεται ότι ενθουσιάστηκε από το μεγάλο τους όραμα και δέχτηκε να τους βοηθήσει. Εμείς φυσικά , όπως και όλοι όσοι κατοικούμε σ’ αυτή την πόλη, δεν είδαμε μέχρι σήμερα καμία επένδυση από τους εκ Κατερίνης μεγαλοεπενδυτές. Ας απαντήσουν λοιπόν, για να μάθουμε και εμείς τι και πόσα επένδυσαν στην πόλη. Αντιθέτως είδαμε μια Δημοτική Αρχή να παρέχει στην ξενόφερτη ομάδα τα πάντα που χρειαζόταν.

Για τους μεγαλοεπενδυτές όμως και όσους τους υποστηρίζουν ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν είναι και θα είναι εμπόδιο. Ήθελαν τον κόσμο της ομάδος να τους ακολουθήσει  στα μεγάλα όνειρά τους. Μέχρι σήμερα παρά τις επιτυχίες τους  δεν το κατάφεραν. Ο κόσμος του Ολυμπιακού, πλην ελάχιστων περιπτώσεων, δεν τους ακολουθεί, τους γύρισε την πλάτη και συσπειρώθηκε περισσότερο γύρω από την ομάδα μας.

Και από τότε άρχισαν τα προβλήματα για την ομάδα μας και προσπαθούν μέχρι και σήμερα να δημιουργούν διάφορα θέματα και να διχάζουν τον κόσμο του Ολυμπιακού».

 «Αποδείχθηκε ότι ο κόσμος είναι ο μεγάλος χορηγός της ομάδας»

Στη συνέχεια υπήρχε μομφή προς τον κ. Μποτσιβάλη για την αποχώρησή του στα μέσα της σεζόν 2017-18: «Εκείνο που δεν καταλάβαμε όμως ποτέ και μας έχει βάλει σε σκέψεις ακόμη και για τον σκοπό που είχε, είναι ο χρόνος και ο τρόπος που απεχώρησε ο κ. Μποτσιβάλης». Ο κ. Τσεκούρας έφτασε και στην ανάληψη του ποδοσφαιρικού τμήματος από τον Ερασιτέχνη και πως το τελικό αποτέλεσμα έκανε κάποιους που δεν ήθελαν να υπάρξει Ολυμπιακός Βόλου να καταλάβουν ότι ο κόσμος είναι μεγάλος χορηγός του Ολυμπιακού Βόλου είναι ο κόσμος του και συνέχισε ως εξής:

«Θέλουμε να  τους ενημερώσουμε επίσης ότι ξεχνούν δυο βασικά πράγματα. Πρώτον ο Ολυμπιακός Βόλου είναι κτισμένος σε γερά θεμέλια μέσα στην κοινωνία του Βόλου, έχει τόσες ρίζες και είναι συνδεδεμένος με την ιστορία και την κουλτούρα αυτής της πόλης, έτσι ώστε να μην μπορεί κανένας παράγοντας, όσο και να το θέλει, να τον βλάψει.

Δεύτερον ξεχνούν ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έχει στήριγμα και ασπίδα τους χιλιάδες φιλάθλους του, που δεν είναι φίλαθλοι κατηγορίας, που τον ακολουθούν είτε παίζει στα σαλόνια της Α’ Εθνικής είτε παίζει στα χωράφια της Γ’ Εθνικής, αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια ακολουθούν την ομάδα παντού, που πίστεψαν  σε μεγάλα λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις για ανόδους, αλλά έζησαν τη διάλυση και αντί για αναγνώριση της βοηθείας και της συμπαράστασής τους , παρά την πίκρα και την απογοήτευση τους, ξαφνικά χαρακτηρίστηκαν με υποτιμητικό τρόπο και κοσμητικά επίθετα που δεν τιμούν κανένα.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στηρίζουν, εμπιστεύονται και αγαπούν τους εκάστοτε διοικούντες και τους βοηθούν, αλλά παράλληλα είναι έτοιμοι να  τιμωρήσουν με τον τρόπο τους, τους αγνώμονες και αχάριστους που δεν αναγνωρίζουν τη βοήθειά τους».

 Ο απολογισμός της φετινής περιόδου

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, όταν ήρθε η σειρά του απολογισμού και της φετινής χρονιάς, επισήμανε σε ό,τι αφορά το ξεκίνημα της σεζόν ότι άμεσα ανταποκρίθηκε ο κ. Ευριπίδης Τσιμπανάκος μαζί με κάποιους επιχειρηματίες φίλους του, για να ξεκινήσουν την οργάνωση και τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος και πως στην πορεία παρουσιάστηκαν ο κ. Γιώργος Τόρης, ο κ. Αθανάσιος Χαρμάνης και άλλοι επιχειρηματίες του Βόλου, που δεν επιθυμούν να εμφανιστούν δημοσίως. Σε ό,τι αφορά την ανταπόκριση του κόσμου, δήλωσε ήταν μεγάλη και συγκινητική και ότι οι επιχειρήσεις της πόλης ανταποκρίθηκαν μαζικά, παρά την προτροπή του Δήμαρχου της Πόλης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, αναίτια και υποβολιμαία κατά την γνώμη μας, που προέτρεψε τους επιχειρηματίες του Βόλου να μη βοηθήσουν οικονομικά ούτε τον Ολυμπιακό Βόλου ούτε τη Νίκη Βόλου».

Η απάντηση προς τους … ανησυχούντες για το ποιοι βάζουν τα χρήματα

Για τη φιλολογία των τελευταίων ημερών από γνωστούς κύκλους για το ποιος βάζει τα χρήματα στον Ολυμπιακό Βόλου τονίστηκαν τα εξής:  «Η σκληρή δουλειά, η οργανωμένη και μεθοδική προσπάθεια και η εμπιστοσύνη που έδειξαν οι φίλοι της ομάδος στα πρόσωπα όλων των μελών του διοικητικού Συμβουλίου του Ερασιτέχνη, που εκτίμησαν την ανιδιοτελή προσφορά τους στο σύλλογο, ήταν ο μεγάλος χορηγός. Αυτό είναι η απάντηση σε κάποιους ανησυχούντες δημοσιογράφους νυκτερινών αθλητικών εκπομπών, και όχι μόνο, ποιος βάζει τα λεφτά στον Ολυμπιακό Βόλου, οι ίδιοι που φυσικά ποτέ δεν μπήκαν στον κόπο να ρωτήσουν, ποιοι συντηρούν οικονομικά  την ομάδα της Πύδνας  που λογικά έχει ως επαγγελματική ομάδα πολύ περισσότερα έξοδα από εμάς.

Επειδή ζούμε σε μια πόλη που γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας αν μας πουν ότι χορηγοί της επαγγελματικής ομάδος της Πύδνας είναι κάποιοι απ’ αυτούς που διαβάζουμε στον τύπο και σε διάφορα ηλεκτρονικά μέσα, ας απαντήσουμε και εμείς μια φορά στο ύφος που χρησιμοποιούν, θα γελάνε και οι κερκίδες στην Νεάπολη.

Το μυστικό της επιτυχίας ήταν η έγκαιρη οργάνωση και στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο στόχος ήταν ένας και μοναδικός η επάνοδος της ομάδος στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και το πέτυχαν, η επιτυχία ανήκει αποκλειστικά σε αυτούς. Ο δρόμος δεν ήταν καθόλου εύκολος. Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα που δυσκόλευαν την καθημερινότητα της ομάδος».

Μπηχτή για Μπέο: «Η βία χαρακτηριστικό γνώρισμα άλλων»

Σε ό,τι αφορά την τέλεση του αγιασμού στο υπαίθριο χώρο του ΕΑΚ, ο Νίκος Τσεκούρας είπε: «Η μαζική παρουσία των φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου έστω και στο προαύλιο του ΕΑΚ για τον αγιασμό έδειξε στους υπεύθυνους αυτής της ενέργειας ότι σέβονται και προσέχουν το ΕΑΚ περισσότερο από αυτούς και δε θα μπαίναμε ποτέ με τη βία στο γήπεδο, άλλωστε αυτό είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα άλλων.

Έδειξαν επίσης ότι σέβονται τις αποφάσεις του Δήμου αλλά παράλληλα βροντοφώναξαν ότι το ΕΑΚ δεν ανήκει στον εκάστου Δήμαρχο, ανήκει στον Δήμο Βόλου και στους Βολιώτες, άρα και στον Ολυμπιακό Βόλου που διαχρονικά είναι η ιστορική του έδρα και φέρει το όνομα του μεγαλυτέρου ποδοσφαιριστή της πόλης και της ομάδος μας, του ΤΑΚΗ ΣΥΝΕΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Εκείνο που αρνητικά μας εξέπληξε είναι ότι ούτε ένας Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας, που κατά καιρούς έχουν τιμηθεί από τον κόσμο του Ολυμπιακού, και διαλαλούν τα Ολυμπιακά τους αισθήματα ακόμη και σήμερα, δεν αντέδρασε για να αλλάξει η απόφαση.

Ας απαντήσουν λοιπόν στον κόσμο του Ολυμπιακού και στους Βολιώτες ποια έργα έχουν γίνει στο ΕΑΚ μέχρι σήμερα. Εμείς δε βλέπουμε κανένα, αντίθετα βλέπουμε ένα ΕΑΚ κατεστραμμένο και ερειπωμένο να έχει γίνει  αποκλειστικά προπονητήριο της Πύδνας .

Ο κόσμος του Ολυμπιακού την απόφαση να μη μας δοθεί το ΕΑΚ ούτε για τον αγιασμό, με πρόφαση τα έργα, που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έγιναν, δε θα την ξεχάσει ποτέ και να είστε βέβαιοι ότι ξέρει πολύ καλά τους υπεύθυνους.

Τα προβλήματα συνεχίστηκαν με τα γήπεδα για τις προπονήσεις και η δυσκολία και η απροθυμία του Δήμου πολλές φορές, παρά τα έγγραφα αιτήματά μας , να μας δοθεί γήπεδο για προπόνηση δυσκόλευε τη δουλειά του προπονητού και των παικτών.

Είχαμε επίσης μια αντάξια αγωνιστικά ομάδα στο πρωτάθλημα, τη Νίκη Βόλου, που μέχρι το τέλος συμβαδίζαμε στην βαθμολογία και τερματίσαμε τελικά ισόβαθμοι, αλλά πρωταθλητές με διαφορά τα μεταξύ μας παιχνίδια.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να πω ότι ο ανταγωνισμός μας με τη Νίκη Βόλου είναι μόνο για 90 λεπτά και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι λογικό να θέλουμε να τους κερδίζουμε και να είμαστε καλύτεροι από αυτούς ,όπως και αυτοί φυσικά προσπαθούν το ίδιο, επειδή όμως ζούμε, δουλεύουμε και συνυπάρχουμε στην ίδια πόλη θεωρούμε ότι είναι ανοησία να μεταφέρουμε την αντιπαλότητα μας στην καθημερινότητα μας.

Η παρουσία φιλάθλων και των δυο ομάδων στις τρεις φετινές αναμετρήσεις μας τόσο για το πρωτάθλημα όσο και για το κύπελλο χωρίς να συμβεί το παραμικρό εντός του γηπέδου απέδειξε ότι μπορούμε να συνυπάρχουμε χωρίς ακρότητες και επεισόδια».

«Σε κάθε ευκαιρία δεχόμασταν προσωπικές επιθέσεις»

Ο έμπειρος παράγοντας μίλησε και για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχονται οι άνθρωποι του συλλόγου από τον Αχιλλέα Μπέο και άτομα της επιρροής του: «Και μέσα σε όλα αυτά από τη μέρα που αναλάβαμε να κρατήσουμε ζωντανό τον Ολυμπιακό Βόλου, άρχισαν σε κάθε ευκαιρία οι προσωπικές επιθέσεις και οι υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου του Ερασιτέχνη.

Από την πρώτη μέρα μας είπαν ότι είμαστε παράγοντες της πλακάς, ότι είμαστε πουθενάδες, ότι είμαστε ζητιάνοι και ανίκανοι, ότι είδαμε φως και μπήκαμε στον Ολυμπιακό,  ότι δίνουμε στους παίκτες αναψυκτικά με πλαστικά ποτηράκια, γιατί είμαστε άφραγκοι, ζήτησαν τις φορολογικές δηλώσεις μας, για να δουν πώς λειτουργεί οικονομικά ο Ολυμπιακός και άλλα ωραία. Ποιος ή ποιοι είναι αυτοί και με ποιο δικαίωμα  κουνάνε επιδεικτικά το δάχτυλο, υβρίζουν και συκοφαντούν ανθρώπους που γεννήθηκαν μεγάλωσαν, ζουν και δραστηριοποιούνται με αξιοπρέπεια στην πόλη του Βόλου πολλά χρόνια;

Και μέσα σε όλα αυτά ήρθε και η μήνυση που κατέθεσε ο κ. Μπέος, ως Δήμαρχος Βόλου, εναντίον των μελών του Δ/κου Συμβουλίου, ανθρώπων που κοσμούν τη βολιώτικη κοινωνία και έχουν τιμηθεί από τα εκατοντάδες μέλη της ομάδας μας. Υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση για μια ανακοίνωσή μας.

Πόσες μηνύσεις έπρεπε να του έχουμε κάνει εμείς μετά από όσα κατά καιρούς ακούμε; Στο τέλος έφτασαν στο σημείο να πουν ότι το κύπελλο που δόθηκε στους ποδοσφαιριστές μας για την άνοδο της ομάδος το αγοράσαμε από το Σούπερ Μάρκετ.

Τι να κάνουμε;  Αφού κανένας “αξιωματούχος” ούτε από τον Δήμο Βόλου ούτε από την ΕΠΣΘ  δε μας έκανε την τιμή να έλθει να δώσει ένα κύπελλο στην μεγαλύτερη ομάδα της πόλης για την άνοδο της , το κάναμε εμείς. Το πόσο πολύ μας αγαπάνε και φροντίζουν να μας το δείχνουν κάθε τόσο.

Βέβαια λάθος τους πληροφόρησαν. Το κύπελλο το πήραμε από τη λαϊκή και όχι από το σουπερ μάρκετ. Τόσο μπορούμε, «σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δε θα μπορέσουμε», που λέει και το τραγούδι.

Χωρίς καμία πρόθεση να απολογηθούμε σε όλους αυτούς, αλλά για ενημέρωση του κόσμου, εμείς έχουμε εκλεγεί νόμιμα από τα εκατοντάδες μέλη του Ολυμπιακού Βόλου, είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας και δίνουμε λόγο μόνο στα μέλη του Συλλόγου. Αλλού να ψάξουν αυτούς που διοικούσαν με μπροστινούς πισινούς και πλάγιους.

Η τοπική κοινωνία μας ξέρει όλους καλά και εισπράττουμε καθημερινά την αγάπη και τη συμπαράσταση των κατοίκων αυτής της πόλης και των φιλάθλων του Ολυμπιακού».

«Δε θα τους κάνουμε τη χάρη να διαλύσουμε τον Ολυμπιακό Β.»

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη δέσμευση του ίδιου και της διοίκησής του να διαφυλάξουν το όνομα, το σήμα και τα χρώματά του. «Δε θα τους κάνουμε τη χάρη να διαλύσουμε εμείς τον Ολυμπιακό Βόλου, καθαρές κουβέντες. Ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα και όλοι κάνουμε τις επιλογές μας.

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη ασχολείται αποκλειστικά με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ας ασχοληθούν και αυτοί με την καινούργια ομάδα της καρδιάς τους. Δεν υποστηρίξαμε ποτέ ότι είμαστε μεγαλοπαράγοντες και η λέξη παράγοντας δε μας εκφράζει, ούτε παντογνώστες είμαστε. Αν κάποιοι θεωρούν  παράγοντα αυτόν που αφήνει μια ομάδα και ένα σύλλογο κατεστραμμένο με δεκάδες προσφυγές ποδοσφαιριστών, με χρέη στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία ανεξόφλητες υποχρεώσεις προς τρίτους και εκτεθειμένους ανθρώπους που διαχρονικά βοήθησαν οικονομικά τον Ολυμπιακό Βόλου και έχουν καταντήσει τρόφιμοι των δικαστηρίων για ανεξόφλητες υποχρεώσεις της ΠΑΕ, να μας λείπει. Τους χαρίζουμε αυτούς τους παράγοντες και δε θέλουμε καν να μας αποκαλούν παράγοντες».

Το ευχαριστώ του Νίκου Τσεκούρα

Τέλος, ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσοι βοήθησαν  την προσπάθεια του Ολυμπιακού Β., δηλαδή τον Λάκη Μπακάλη, τον Θωμά Μακρή, τους οργανωμένους φιλάθλους, τον

Ευριπίδη Τσιμπανάκο, τον κ. Γιώργο Τόρη κα τους φίλους τους επιχειρηματίες, όλους τους επιχειρηματίες της πόλης του Βόλου, που στήριξαν οικονομικά την ομάδα, τον προπονητή Περικλή Αμανατίδη, τους συνεργάτες του κ.κ. Σωτήρη Πετσιμέρη και Γιάννη Ζαλαώρα, Ιωάννη και τη βοήθεια του τεχνικού διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος κ. Θωμά, τους ποδοσφαιριστές, τον γενικό αρχηγό κ. Ιωάννη Θεοδωρίδη και τον αναπληρωτή του κ. Λευτέρη Τασιόπουλο, τους φροντιστές μας κ.κ. Δημήτρη Παπαγιάννη, Κώστα Κρίκη και Ηλία Πάνου, τον γιατρό της ομάδος κ. Γρηγόρη Μανούδη, τον φυσιοθεραπευτή μας κ. Στέφανο Κούγκουλο και τα κέντρα αποκατάστασης του Κενταύρου και της κ. Παρισένιας Παξινού, όπως επίσης τον Ανδρέα Κικίλια, τον Γιώργο Μπακίρη και τον Μίλτο Μαργαρό, αλλά και τον

διευθυντή του Πανθεσσαλικού Σταδίου, κ. Αναστάσιο Μιλάνο, και τους εργαζόμενους του σταδίου. Επίσης ο κ. Τσεκούρας ευχαρίστησε  την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και τους κ.κ. Τολια Ιωάννη, Μαρκογιαννάκη Βασίλειο  και Καραΐσκο Βασίλειο, αλλά και όλους

τους γνήσιους και επαγγελματίες αθλητικογράφους της πόλης μας και όλα τα τοπικά ΜΜΕ για τη βοήθεια και προβολή που έκαναν στον σύλλογο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.