Τσιάρας: «Να λήξει όλο αυτό και να συνεχίσουμε μέχρι τέλους»

Όπως όλοι, έτσι και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου κινούνται με βάση τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, οπότε λαμβάνουν και αυτοί μέτρα για να προφυλαχθούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους από την πανδημία του κορωνοϊού. Παραμένοντας εντός των οικιών τους και κοντά στις οικογένειές τους είτε στον Βόλο είτε σε άλλες περιοχές, περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις ελπίζοντας να τελειώσει όσο πιο γρήγορα και ανώδυνα γίνεται η συγκεκριμένη κατάσταση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου, Αντώνης Τσιάρας, που βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Όπως όλοι που αντιλαμβάνονται το τι σημαίνει ατομική ευθύνη, και ο ίδιος ασχολείται, όπως τόνισε στο «Magnesiasports», ενώ αναφέρθηκε και στην πορεία του Ολυμπιακού Βόλου μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα της Football League.

-Πόσες μέρες έχετε τώρα μακριά από προπονήσεις; Από την ομάδα τι σας είπαν για την όλη κατάσταση;

«Πλέον έχουμε 5 μέρες μακριά από τα γήπεδα kai η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι περιμένουμε μέχρι τις 27 Μαρτίου για αρχή. Από εκεί και πέρα βλέπουμε τι θα γίνει, αναλόγως βέβαια και με την κατάσταση που θα επικρατεί»!

-Οπότε εσύ αυτές τις ημέρες τι κάνεις;

«Μένουμε αναγκαστικά στο σπίτι, για το καλό το δικό μας και του συνανθρώπου μας. Έτσι βρίσκουμε και ευκαιρία να περνάμε χρόνο με την οικογένεια μας! Για παράδειγμα παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια! Εγώ προσωπικά περνάω τον χρόνο μου παίζοντας βίντεο games (σ.σ. είναι δεινός παίκτης στο Football Manager)!

Eίναι δεδομένο όμως ότι ειδικά οι αθλητές έχουν συνηθίσει σε πιο έντονους ρυθμούς. Πώς μπορεί να συντηρηθεί ένας επαγγελματίας αθλητής σωματικά υπό τέτοιες συνθήκες;

«Για αρχή σίγουρα είναι δύσκολο για όλους τους αθλητές, καθώς όλοι οι χώροι εκγύμνασης παραμένουν κλειστοί! Κλειστά γυμναστήρια κλειστά και δημοτικά γήπεδα! Δεν μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω από το να προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Αυτό που μπορεί να κάνει ένας αθλητής είναι να προπονείται, κάνοντας τρέξιμο στην εξοχή, προσέχοντας ακόμη περισσότερο την διατροφή του και κάνοντας ασκήσεις γυμναστικής στο σπίτι».

-Πέρα από αυτά, αναγκαστικά υποθετικά μιλώντας… Περιμένεις να αρχίσουν τα πρωταθλήματα; Θα ήταν δίκαιο να ολοκληρωθούν ως έχουν οι βαθμολογίες;

Η αλήθεια είναι ότι το να μην ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα δεν θα ήταν δίκαιο, γιατί έχουνε μείνει πολλά παιχνίδια, ειδικά στις κατηγορίες πάνω από τη Football League. Όσον αφορά εμένα πάντως και αν προσωπικά περιμένω να αρχίσουν τα  πρωταθλήματα, πιστεύω ότι προέχει η υγεία και μ’ αυτήν την παράμετρο πρέπει να παρθούν οι όποιες αποφάσεις! Ελπίζω πάντως σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να επανέλθει η κανονικότητα στην κοινωνία και στο ποδόσφαιρο».

«Στο τέλος παίρνεις ό,τι αξίζεις»

-Πάμε λίγο στο κεφάλαιο «Ολυμπιακός Βόλου». Ήταν λίγο «ζεστό-κρύο» μέχρι τώρα όσον αφορά την πορεία του. Πιστεύεις ότι αξίζατε κάτι καλύτερο μέχρι στιγμής;

«Πιστεύω ότι μέχρι κάποια στιγμή, η ομάδα βρισκόταν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο γι΄αυτό και ήταν σταθερά στις τέσσερις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Έτσι είχαμε την ελπίδα της ανόδου, η οποία όμως χάθηκε μετά τις τελευταίες κακές εμφανίσεις μας. Θεωρώ πάντως ότι σ’ ένα πρωτάθλημα, πάντα στο τέλος παίρνεις ό,τι αξίζεις»!

-Απομένουν λίγοι αγώνες. Εφόσον το πρωτάθλημα αρχίσει και πάλι θα μπορέσετε να διεκδικήσετε κάτι παραπάνω σ’ αυτούς;

«Ο στόχος της ανόδου έχει χαθεί, όποτε θα θέλαμε να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στόχος για εμάς παραμένει να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται στην βαθμολογία».

-To πρωτάθλημα γενικά πώς το έχεις δει έως τώρα; Ήταν αυτό που περίμενες;

«Σίγουρα ναι. Θεωρώ ότι ήταν ένα αξιόλογο πρωτάθλημα με πολλές ιστορικές ομάδες, με πολύ ανταγωνισμό, τον οποίο τον βλέπουμε τόσο για την κατάληψη μία από τις θέσεις ανόδου, όσο όμως και στο κομμάτι των θέσεων του υποβιβασμού».

Το καλοκαίρι είχαμε πάντως αλλαγές. Ως παίκτες πώς το είδατε το συγκεκριμένο θέμα; Ευνόησε τελικά το άθλημα η αναδιάρθρωση;

«Θεωρώ ότι ήταν ένα πολύ περίεργο πρωτάθλημα αυτό της Super League 2 καθώς οι δυο τελευταίες ομάδες ήταν εξ αρχής πολύ αδύναμες (σ.σ. Απόλλων Πόντου και Κέρκυρα). Γι’ αυτό και θεωρώ ότι έτσι χάθηκε ο ανταγωνισμός του υποβιβασμού. Αυτή η παράμετρος πιστεύω ότι έκανε το συγκεκριμένο πρωτάθλημα κάπως βαρετό. Άρα, βάσει αυτού πιστεύω ότι για τη χρόνια που ολοκληρώνεται, το εγχείρημα της αναδιάρθρωσης απέτυχε».

-Με βάση αυτό, να φανταστούμε ότι τάσσεσαι υπέρ των αλλαγών από τη νέα χρονιά, με μία νέα αναδιάρθρωση;

«Να πω την αλήθεια, θεωρώ ότι η προσωπική μου άποψη λίγη σημασία έχει. Το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ότι όλοι είναι υπέρ των αλλαγών ως προς το καλύτερο στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

-Στην προσπάθεια φέτος ο Ολυμπιακός Βόλου είχε τον κόσμο στο πλευρό του. Πώς είδες την ανταπόκρισή του;

«Ο κόσμος είναι απαιτητικός γιατί αγαπάει την ομάδα. Είναι λογικό να θέλει να τη δει ψηλότερα! Είναι μικρή η κατηγορία αυτή της Football League για τον Ολυμπιακό Bόλου! Ο κόσμος μας στήριξε και μας στηρίζει. Εύχομαι κάποια στιγμή να δει την ομάδα εκεί που ονειρεύεται και πάλι».

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.