Τσιμπανάκος: «Στη νέα ΠΑΕ δε θα υπάρχουν μπροστινοί και φαντάσματα»

Πως στη νέα ΠΑΕ που θα δημιουργήσει ο Ολυμπιακός Βόλου δε θα υπάρχουν φαντάσματα και μπροστινοί, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, αλλά ένας άνθρωπος ισχυρός που θα έχει την πλειοψηφία των μετοχών με πόθεν έσχες και επιφανείς παράγοντες να τον πλαισιώνουν, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Πανθεσσαλικό ο ισχυρός άνδρας της ποδοσφαιρικής ομάδας, Ευριπίδης Τσιμπανάκος. Ακόμη προκάλεσε τον κ. Τόρη και άλλους Βολιώτες επιχειρηματίες να έρθουν, εφόσον ενδιαφέρονται, να βάλουν στην ομάδα χρήματα και δεσμεύτηκε ότι τα ίδια θα βάλει και εκείνος.

Αναλυτικά ο κ. Τσιμπανάκος μίλησε:

Για την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό Βόλου:

«Σίγουρα θα υπάρχει επόμενη μέρα για τον Ολυμπιακό Βόλου. Αυτό φαίνεται.  Oι άνθρωποι που τρέχουν την ομάδα και ο Ερασιτέχνης, τον οποίον βοηθάω, γιατί ακόμη δεν έχει γίνει ΠΑΕ η ομάδα, έχουμε κάνει κάποιες ενέργειες.

Εγώ δεν παρουσιάστηκα στην πόλη ούτε σαν ο μεγαλοεπενδυτής ούτε σαν εφοπλιστής ούτε σαν Μεσσίας. Το 2016, όταν ο Ολυμπιακός Βόλου δεν υπήρχε στον ποδοσφαιρικό χάρτη, οι διοικούντες ζήτησαν τη βοήθειά μου και τους είπα ότι ακόμη και στο Β’ Τοπικό, εγώ θέλω να βοηθήσω τον Ολυμπιακό Βόλου. Και έτσι έγινε και βάλαμε την ομάδα να παίξει. Δεν πληρώσαμε με ενέργειες δικές μας και του νομικού μας επιτελείου χρέος 50.000 ευρώ, ούτε οι μείον έξι βαθμοί μας επιβλήθηκαν, αλλά δεν καταφέραμε να βγούμε. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν οι επιτυχίες υπάρχουν και οι αποτυχίες. Για το παιχνίδι στο τέλος της σεζόν 2016-17 με την ΑΕ Καραϊσκάκης, επειδή λέγονται διάφορα πράγματα, παίξαμε και χάσαμε δίκαια.

Από κει και πέρα ο καθένας τράβηξε το δρόμο του. Ο κύριος Μποτσιβάλης πήρε την ομάδα το καλοκαίρι κι έφτασε εκεί που έφτασε. Όμως δεν ακυρώνω καμία προσπάθεια, γιατί κι αυτός ο άνθρωπος έβαλε χρήματα, για να είμαστε δίκαιοι.

Όταν η ομάδα ήταν ένα βήμα πριν τον υποβιβασμό, με ενέργειες δικές μου και του Ερασιτέχνη βοηθήσαμε τα μέγιστα να σωθεί η ομάδα. Όλη μέρα ασχολούμασταν με το πώς θα σωθεί ο Ολυμπιακός Βόλου, συμβάλλοντας και οικονομικά και με τις γνώσεις μου. Είχαμε και την υπόθεση με τον Κόλα, αλλά το νομικό μας επιτελείο την κέρδισε και Ολυμπιακός Βόλου έμεινε ζωντανός, γιατί αλλιώς θα πήγαινε στο τοπικό».

Για τις δηλώσεις Τόρη:

«Επειδή ειπώθηκε κάτι από τον κύριο Τόρη, αυτοί πρέπει να απαντήσουν γιατί είχε διαλυθεί τότε η ομάδα και όχι εγώ. Εγώ τότε πλήρωνα το διαρκείας στο αγαπημένο μου πατέρα, τον συγχωρεμένο, για να έρχεται να βλέπει την ομάδα του. Αυτό έκανα τότε εγώ και δεν ασχολούμουν με τον Ολυμπιακό Βόλου. Αυτοί ήταν που άφησαν την ομάδα, δεν την άφησα εγώ με χρέη δύο εκατομμύρια ευρώ σε προμηθευτές, σε υπαλλήλους και σε ποδοσφαιριστές. Αυτοί πρέπει να απαντήσουν και όχι τώρα ξαφνικά να λένε για τον Ολυμπιακό.

Αφού είναι τόσο μάγκες, τους προκαλώ όσα λεφτά βάλουν οι Βολιώτες επιχειρηματίες άλλα τόσα θα βάλω εγώ. Προκαλώ δημόσια και τον κύριο Τόρη, που μου βγήκε χθες, και όλους τους υπόλοιπους Βολιώτες επιχειρηματίες τους λεφτάδες, γιατί εγώ δεν είδα κανέναν. Όλοι κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και μιλάνε πάντα με σκιές. Ο κύριος Τόρης όντως βοήθησε τον Ολυμπιακό Βόλου. Εγώ δεν είμαι αγνώμων. Έβαλε χρήματα, όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Απλά τα χρήματα του τα διαχειρίζονταν άλλοι. Έβαζε τα λεφτά αυτός και τα διαχειριζόταν κάποιος άλλος. Ξέρετε.

Τα χρήματα που έβαλε φέτος τουλάχιστον έπιασαν τόπο. Η ομάδα βγήκε κατηγορία. Δεν έχει βάλει όμως το μισό μπάτζετ, είναι δεδομένο αυτό το πράγμα. Υπάρχουν βιβλία, υπάρχουν οι λογιστές και όλα είναι καταγεγραμμένα. Έχει βάλει όμως ένα σημαντικό ποσό και το αναγνωρίζω και δεν μπορώ να πω ψέματα. Άκουσα ότι είπε στη συνέντευξή του “να υπάρχει προγραμματισμός και εγώ θα βοηθήσω τη νέα προσπάθεια”. Ας έρθουν λοιπόν όλοι αυτοί που ενδιαφέρονται για τον Ολυμπιακό μας, τους προκαλώ δημόσια, και ό,τι λεφτά βάλουν αυτοί στο τραπέζι εγώ θα βάλω τα ίδια.

Εγώ με τον κύριο Τόρη είχα για αρκετά χρόνια μία πολύ καλή σχέση, μιλούσαμε καθημερινά και είχαμε μία τέλεια συνεργασία. Τον γνώριζα από τη δουλειά του, γιατί στο ποδόσφαιρο δεν τον ήξερα. Τον εμπιστευόμουν και με εμπιστευόταν. Σίγουρα είχε δεύτερες σκέψεις κι αυτό αποδείχτηκε.

Για τις πολιτικές του επιλογές αυτό είναι δικό του θέμα και το έχω πει κάτ’ επανάληψη Αυτό δε με αγγίζει. Όμως εγώ είμαι 35 στα 36 και φοράω παντελόνια. Δεν μπορώ να βρίζω κάποιον και μετά να τον φιλάω στο στόμα.

Να πούμε την αλήθεια. Ο κύριος Τόρης είχε κάνει συνάντηση στο γραφείο της κυρίας Καπούλα και μάλιστα είχε φέρει και έναν άνθρωπο στο δικό του γραφείο από τον συνδυασμό του κυρίου Μπέου, για να κατέβουν με τη Νάνσυ Καπούλα. Δεν τα βρήκαν και εγώ δεν μπήκα στη διαδικασία αυτή. Αλλά δεν μπορεί από τη μία να φταίει η Καπούλα, ο  Τσιμπανάκος, ο Πέγιος και την άλλη να είμαστε αγκαλιές και φιλιά. Πρέπει η δημοτική αρχή πρέπει να κοιτάξει την αυλή της. Το τι έχω εγώ με τον κύριο Μπέο είναι προσωπικό, αλλά η αυλή του είναι αυτή που του κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά, καθώς με κατακεραυνώνουν και λένε ψέματα ότι τον κατηγορώ. Εγώ ό,τι έχω θα το πω στον ίδιο. Αυτό είναι δεδομένο και είμαι απόλυτος σ’ αυτό.

Και ούτε φοβάμαι κανένα και το έχω αποδείξει. Άλλος στη θέση μου δε θα σήκωνε κεφάλι. Όλοι θα κρύβονταν από κάτω, όπως και κάνουν, γιατί φοβούνται. Δεν μπορεί τώρα να έγινε κάποιος ηθικός και κάποιος ανήθικος.

Κι αν λέω ψέματα, ας βγει ο κύριος Τόρης να πει ότι στο δικό του γραφείου δεν έγινε συνάντηση με έναν σημαντικό υποψήφιο από τον συνδυασμό του Μπέου, ο οποίος είναι αξιοπρεπής και παλικάρι και σέβομαι τον πατέρα του, γιατί έχει προσφέρει κι αυτός τον Ολυμπιακό Βόλου παλαιότερα. Κάποιοι γλείφουν τον δήμαρχο  για ένα μισθό ή για κάτι άλλο. Κατανοώ ότι κάποιος μπορεί να είναι ανεπάγγελτος και να ζει απ’ αυτό, αλλά το να λες ψευδή πράγματα για κάποιον άνθρωπο που δεν έχει ενοχλήσει, γιατί εγώ δεν έχω ενοχλήσει κανέναν από τη δημοτική αρχή, είναι άκομψο και δεν είναι στις δικές μου αρετές ως άντρα».

Για τη δήλωση Τσεκούρα ότι θα φέρει ο ίδιος ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος πρόταση στη Γ.Σ. ενόψει της δημιουργίας ΠΑΕ:

«Αυτή τη στιγμή όντως έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις με έναν ισχυρό άνθρωπο που είναι στο ποδόσφαιρο και ζει στο εξωτερικό. Έχουμε κάνει κάποιες κουβέντες. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά δεν μπορώ να σηκώσω όλο το βάρος του Ολυμπιακού Βόλου και αυτό το μεγάλο μπάτζετ, όμως μπορώ για παράδειγμα να καλύψω το μισό μπάτζετ ή και περισσότερο.

Κάποιοι που είπαν ότι το μετοχικό κεφάλαιο των 30 χιλιάδων ευρώ είναι για τσίχλες να τα δώσουν στην ομάδα που αγαπάνε. Πάντως υπάρχει επόμενη μέρα, έχουν  γίνει  συζητήσεις με τον Ερασιτέχνη και τον κύριο Τσεκούρα προσωπικά και θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο και ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δε θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή».

Για το αν θα υπάρχουν δυσκολίες για τη δημιουργία ΠΑΕ:

«Θα είναι πανεύκολα τα πράγματα και για τον άνθρωπο που θα έχει τις μετοχές και θα διαθέτει το πόθεν έσχες και όλοι θα είναι επιφανείς παράγοντες. Δε θα υπάρχουν φαντάσματα. Δε θα είναι ένας μπροστινός και άλλοι θα κάνουν το έργο από πίσω. Έτσι είχαν μάθει στο Βόλο. Εδώ δε θα υπάρχει αυτό, αλλά ένας ισχυρός άνθρωπος που θα έχει τις μετοχές του με τις εταιρείες του, το πόθεν έσχες, ξεκάθαρα πράγματα και αληθινά. Με αυτούς εγώ μπορώ να συναναστρέφομαι. Με αυτούς που θέλουν να μπαίνεις εσύ μπροστά, για να κάνουν αυτή τη δουλειά τους, εγώ δεν μπαίνω και δεν έχω την ανάγκη να το κάνω, γιατί ειπώθηκαν πολλά και από τον κύριο Τόρη που με στεναχώρησε, καθώς είχαμε κάνει και ιδιωτική συζήτηση και τον είχα ψηλά στα μάτια μου».

Για τη στήριξή του στη Νάνσυ Καπούλα:

«Μιας που έχουμε και δημοτικές εκλογές, εγώ το λέω ότι στηρίζω τη Νάνσυ Καπούλα. Είναι η προσωπική μου άποψη και θέλω να στηρίξω αυτό τον συνδυασμό, γιατί η κυρία Καπούλα είναι τεχνοκράτης, με μυαλό, αξιοπιστία και ευαισθησία για τα άτομα με αναπηρία και τις φτωχές οικογένειες, αλλά δεν μπορώ να παραλείψω και τον κύριο Αποστολάκη, τον κύριο Παπαδούλη και τον κύριο Ριζόπουλο. Όλοι τους είναι αξιόλογοι, για να διεκδικήσουν τη δημαρχία. Δε στηρίζω τη δημοτική αρχή, αλλά τους είχα στηρίξει με αρκετές ψήφους και εγώ και η οικογένειά μου. Τώρα όμως δεν τη στηρίζω και αυτό είναι δικαίωμά μου. Πιστεύω όμως ότι στις εκλογές θα κερδίσει ο καλύτερος και αυτή είναι η Νάνσυ Καπούλα, κατ’ εμέ. Εγώ δεν είμαι ούτε πολιτικός ούτε έχω σκέψεις να γίνω αντιδήμαρχος ούτε θέλω να μου δώσουν μία θέση στην καθαριότητα, για να παίρνω ένα μισθό. Δόξα τω Θεώ δεν την έχω αυτή την ανάγκη. Από κει και πέρα τρέχουν οι εξελίξεις και θα δούμε πολλά στην πόλη».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.