Β. Κόκκας: «Ο Αλμυρός δεν έχει να φοβηθεί από έδρες»

Τόνισε στο Magnesiasports ο αμυντικός του Γ.Σ. Αλμυρού για το εκτός έδρας ματς με τον Οικονόμο

Ο Βαλάντης Κόκκας είναι ένας από τους παίκτες που γνωρίζουν πολύ καλά τη Γ’ Εθνική, αφού με τη συμμετοχή του, που ήταν φέτος η πρώτη του ως βασικός, στο ματς του Γ.Σ. Αλμυρού κόντρα στον Α.Ο. Σελλάνων την περασμένη Κυριακή έφτασε συνολικά στο εν λόγω πρωτάθλημα τις 75 με τη φανέλα του Ρήγα Φεραίου, του Δωτιέα Αγιάς, της Νίκης Βόλου και της νυν ομάδας του.

Ο πανύψηλος Βολιώτης κεντρικός αμυντικός ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι, από το οποίο προήλθε το 1-0 στη νικηφόρα αναμέτρηση με τα Σέλλανα και μετέτρεψε σε γκολ ο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, έχοντας γενικότερα μία καλή παρουσία μέχρι το 63’, όταν και βγήκε λόγω τραυματισμού.

Ο Κόκκας διανύει την τρίτη του σεζόν στον Γυμναστικό, έχοντας πάει στο δεύτερο μισό της χρονιάς 2016-17, όταν η ομάδα του κέρδισε την άνοδο στη Γ’ Εθνική ως πρωταθλήτρια της Α’ ΕΠΣΘ, ενώ και πέρσι ήταν από τους βασικούς συντελεστές της πολύ καλής πορείας στη Γ’ Εθνική.

Ο 26χρονος στόπερ παραχώρησε συνέντευξη στο Magnesiasports, στην οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι από το γήπεδο του επόμενου αντιπάλου τους, του Οικονόμου Τσαριτσάνης, δύσκολα περνούν οι ομάδες, αλλά πρόσθεσε πως ο Αλμυρός έχει αποδείξει πως δεν έχει να φοβηθεί καμία έδρα και το έχει αποδείξει.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Βαλάντη, πιστεύεις ότι το νικηφόρο ματς με τα Σέλλανα ήταν ένα «κλειδί» για τη συνέχεια, που σας έδωσε βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση;

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα που ήταν αήττητη και θέλαμε οπωσδήποτε τη νίκη, για να ρεφάρουμε την ισοπαλία με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας εντός έδρας. Τα καταφέραμε, είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό και σίγουρα μας δίνει κίνητρο και ψυχολογία, για να συνεχίσουμε το ίδιο θετικά τις επόμενες αγωνιστικές».

Ήταν ένα παιχνίδι αποδείξεων για τις δυνατότητες του Αλμυρού φέτος, καθώς ο αντίπαλος ήταν αρκετά δυνατός;

«Δε θεωρώ ότι ήταν ένα παιχνίδι αποδείξεων. Απλά εμείς στη δεύτερη παρουσία μας στη Γ’ Εθνική θέλουμε να συνεχίσουμε το καλό πρόσωπο που είχαμε δείξει και πέρσι όλη τη χρονιά και πιστεύω ότι μέχρι τώρα τα καταφέρνουμε αρκετά καλά μπορώ να πω, αν και μπορούμε ακόμη καλύτερα. Πιστεύω πάντως ότι έχουμε κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα».

Θεωρείς ότι η ομάδα σου είναι το ίδιο ανταγωνιστική σε σχέση με πέρσι και μπορεί να κάνει τα ίδια πράγματα;

«Πιστεύω ότι, παρόλο που έφυγαν κάποιοι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, οι παίκτες που ήρθαν φέτος τους έχουν καλύψει επάξια και θα το δείξει και η πορεία μας μέσα στη σεζόν».

Για σένα το ματς με τον Α.Ο. Σελλάνων ήρθε μετά από απ’ αυτό με τον Αχιλλέα, που ήσουν εκτός δεκαοκτάδας. Αυτό σε πείσμωσε περισσότερο, για να έχεις μία ακόμη καλύτερη απόδοση;

«Εγώ είμαι ένας πιστός στρατιώτης της ομάδας. Σίγουρα θέλω να παίζω, αλλά είναι καθαρά θέμα του προπονητή το τι θα κάνει. Με είχε στεναχωρήσει την προηγούμενη αγωνιστική που δεν ήμουν στα πλάνα του, το σεβάστηκα και ήρθαν έτσι τα πράγματα που με τα Σέλλανα επιλέχθηκα από τον προπονητή μου. Πιστεύω να τα κατάφερα με την απόδοσή μου και είμαι χαρούμενος που η επιστροφή μου στην ενδεκάδα συνδυάστηκε με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, αλλά και χαρούμενος για το πέναλτι που κέρδισα. Τσίμπησα την μπάλα και βρέθηκα στο έδαφος μετά από αντικανονικό μαρκάρισμα αντιπάλου. Ο διαιτητής χωρίς καμία αμφισβήτηση καταλόγισε πέναλτι. Όλα έγιναν αστραπιαία, και η σκέψη μου να κλέψω την μπάλα κα το μαρκάρισμα που έγινε».

Ο επόμενος αντίπαλος, ο Οικονόμος, τον οποίον θα αντιμετωπίσετε στην έδρα του, είναι μία ομάδα που έχει δείξει θετικά στοιχεία ως τώρα. Πώς το αντιμετωπίζετε το συγκεκριμένο παιχνίδι;

«Ο Οικονόμος είναι μία δύσκολη ομάδα, ειδικά στην έδρα του. Έχουν ένα γήπεδο που είναι μικρών διαστάσεων και πάντα απ’ όσο θυμάμαι από τα χρόνια που παίζω στη Γ’ Εθνική από την έδρα τους δύσκολα περνάει κάποια ομάδα. Εμείς πάμε για το καλύτερο και η ομάδα μας το έχει δείξει ότι δεν έχει να φοβηθεί έδρες. Πάμε για το καλύτερο είτε αυτό είναι η νίκη είτε η ισοπαλία. Είναι ένα παιχνίδι που έχει την ιδιομορφία του μικρού αγωνιστικού χώρου».

Αισθάνεσαι ότι ο Αλμυρός φέτος θέλει να παίξει πιο επιθετικό ποδόσφαιρο και με την έλευση του Στέλιου Αρσένου;

«Από την αρχή της προετοιμασίας ο καινούριος προπονητής μας είπε ότι η ομάδα θέλει να παίζει καθαρά ποδόσφαιρο, δηλαδή να κατεβάζει την μπάλα από πίσω, να συμμετέχει ενεργά στο παιχνίδι και να μην πηγαίνει σ’ ένα άλλο στυλ, όπως να κρατήσουμε το μηδέν κι ό,τι βγει μπροστά. Επειδή όμως η Γ’ Εθνική είναι ένα περίεργο πρωτάθλημα κι αυτό μερικές φορές δεν είναι κακό και εξαρτάται από το αν έχεις το αποτέλεσμα ή όχι».

Ο Αλμυρός είναι δεδομένο ότι έχει πολύ κόσμο ποδοσφαιρικό και φανατικό με την ομάδα του. Επειδή έζησες την ομάδα και στο τοπικό και στη Γ’ Εθνική, πιστεύεις ότι τώρα δείχνει μικρότερο ενδιαφέρον;

«Επειδή έχω ζήσει και τη σεζόν που πήραμε το πρωτάθλημα στο Τοπικό και την περσινή χρονιά, πιστεύω ότι ο κόσμος μας βοήθησε κυρίως στα μεγάλα παιχνίδια και υπήρξε μεγαλύτερη ανταπόκριση, αλλά και πάλι όχι αυτή που θα ήταν η επιθυμητή. Ζούμε και σε δύσκολες εποχές οικονομικά και ίσως  να παίζει κι αυτό τον ρόλο του, αλλά, επειδή θεωρώ ότι ο Αλμυρός θεωρώ ότι είναι μία πόλη με αρκετό πληθυσμό, πιστεύω ότι σίγουρα θα μπορούσε να είναι περισσότερος ο κόσμος στο γήπεδο. Για να έρθει βέβαια, παίζει ρόλο και το αποτέλεσμα. Φέτος τα έχουμε καταφέρει πολύ καλά και πιστεύω ότι στη συνέχεια οι φίλαθλοι θα δώσουν πιο βροντερό παρών. Μακάρι να το δούμε και να αποκτήσει άλλη εικόνα το γήπεδο του Αλμυρού».

Η φιλοσοφία σας είναι να πηγαίνετε παιχνίδι με παιχνίδι;

«Επειδή η Γ’ Εθνική είναι ένα ιδιόμορφο πρωτάθλημα, όποιος σχεδιάζει πράγματα, συνήθως δεν του βγαίνουν. Επομένως πάμε παιχνίδι με παιχνίδι να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και πιστεύω ότι στο τέλος θα κάνουμε ταμείο, κάτι που κάναμε και πέρσι, που τα καταφέραμε πολύ καλά. Το ίδιο θέλουμε και φέτος με δουλειά και με το κεφάλι χαμηλά».

Χρ. Θαν.

 

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.