Βαριά άρρωστη η Νίκη, έχασε και από τον Ιωνικό με 1-2

Φάση από το σημερινό παιχνίδι

Η Νίκη είναι βαριά άρρωστη και το έδειξε σήμερα στη Νεάπολη κόντρα στον Ιωνικό. Κάνοντας μία μετριότητα εμφάνιση και εμφανίζοντας πάλι τις γνωστές αμυντικές της αδυναμίες έχασε με 1-2 από τον Ιωνικό. Έτσι βυθίστηκε κι άλλο στη βαθμολογία κι έμεινε στους τέσσερις βαθμούς με την 3η συνεχόμενη ήττα της, απογοητεύοντας τους οπαδούς της.

Ο Ιωνικός προηγήθηκε με 0-1 στο 23’ με τον Γκούφα, ο Καπός ισοφάρισε σε 1-1 στο 50’, αλλά πολύ γρήγορα, στο 56’, ο Ιωνικός ξαναπήρε το προβάδισμα με τη χρυσή αλλαγή του, τον Μάναλη, και το κράτησε ως το τέλος. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα στο 65’ λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Γκούφα, αλλά οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν με την αποβολή του Λούκας Γκαρσία στο 83’, με τον Αργεντινό να δέχεται δύο κίτρινες για διαμαρτυρία μέσα σε τέσσερα λεπτά, επιδεικνύοντας αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, αφού τη στιγμή που έχει ήδη κιτρινιστεί, όφειλε να είναι πιο προσεκτικός και να μη δώσει λαβή στον Καρδιτσιώτη Μπεκιάρη, ο οποίος … άλλο που δεν ήθελε.

Η διάταξη των ομάδων

Η Νίκη είχε τον Αποστολίδη κάτω από τα δοκάρια, ενώ από τα δεξιά προς τ’ αριστερά η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Παγώνη, Βοσκόπουλο, Αλιατίδη και Σ. Κυριακίδη. Μπιτσάκος, Καμπαγέρο και Ιορδανίδης, με τον τελευταίο να έχει πιο επιθετικό ρόλο, ενώ στα πλάγια του φορ Καπού βρίσκονταν οι Μασκουνιάν και Λούκας Γκαρσία.

Ο νεαρός Τάφας ήταν κάτω από τα δοκάρια του Κρητικού, οι Μουστάκης, Παπουτσογιαννόπουλος ήταν οι πλάγιοι μπακ και οι Ιωάννου, Τσιριγώτης οι κεντρικοί αμυντικοί. Ο Καμερουνέζος Τιεντετσέ και ο Γκοτσούλιας αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ και την τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Κρητικό οι Φουρλάνος (άξονας), Καλλέργης, Γκούφας (άκρα).

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 5’ είχαμε την πρώτη καλή αξιόλογη τελική προσπάθεια του ματς, με τον Καμπαγέρο να κάνει ένα ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής, που πήγε πάνω από την εστία. Η Νίκη στη συνέχεια δεν μπορούσε σε αρκετές περιπτώσεις να αναπτυχθεί σωστά, δε φαινόταν απειλητική, απλώς κατάφερε μέχρι το 20’ να κερδίσει τρία κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι θα περίμενε κανείς να πιέσουν σε ένα παιχνίδι-τελικό, αλλά ο Ιωνικός έφερε από νωρίς το ματς στα μέτρα του και στο 23’ κατόρθωσε να προηγηθεί. Ο Καλλέργης δέχθηκε την μπάλα στα δεξιά, ο Σάββας Κυριακίδης τον έχασε και ο εξτρέμ των φιλοξενούμενων μπήκε με άνεση στην περιοχή και έκανε το σουτ.  Ο Αποστολίδης απέκρουσε, ο Γκούφας πήρε το ριμπάουντ και έκανε υπό πίεση το σουτ, με τον τερματοφύλακα της Νίκης να ξανασώζει, αλλά σε νέα προσπάθεια του ο Γκούφας με πλασέ και ανάμεσα από παίκτες της Νίκης, που ολιγώρησαν, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 34’ από αποτυχημένη προσπάθεια του Αλιατίδη να διώξει με ψαλιδάκι, ο Κρητικός μπήκε στην περιοχή και βρέθηκε απέναντι από τον Αποστολίδη, αλλά ευτυχώς για τη Νίκη η προσπάθειά του πέρασε πάνω από τα δοκάρια σε μία μεγάλη ευκαιρία του Ιωνικού για το 0-2.

Στο 38’ η Νίκη βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση, αλλά το αριστερό σουτ του Καμπαγέρο έξω από την αριστερή γωνία της μικρής περιοχής αποκρούστηκε από τον Τάφα στην κλειστή δεξιά του γωνία, ενώ ο 19χρονος πορτιέρε μπλόκαρε χαμηλά το μακρινό συρτό σουτ του Ιορδανίδη στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τη Νίκη να κάνει μία κακή εμφάνιση στο πρώτο 45λεπτο και να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί ούτε καν τα πολλά κόρνερ που κέρδισε.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με το γκολ ισοφάρισης για τη Νίκη.  Ο Μασκουνιάν στο 50’ έβγαλε εντυπωσιακά με το τακουνάκι για τον Καπό, ο οποίος από θέση μέσα δεξιά της περιοχής αιφνιδίασε τον Τάφα, που δεν μπόρεσε στην κλειστή του γωνία να αποκρούσει το συρτό σουτ του φορ των γηπεδούχων. Έτσι έγινε το 1-1, με τον σκόρερ να πηγαίνει στην κάμερα της ΕΡΤ3 και να κάνει … ειδική αφιέρωση, σχηματίζοντας με τα χέρια του μία καρδιά.

Στο επόμενο λεπτό ο πρώτος βοηθός σταμάτησε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Μασκουνιάν μέσα στην περιοχή, με τις διαμαρτυρίες να είναι έντονες.

Δυστυχώς,  η Νίκη δέχτηκε γρήγορα δεύτερο γκολ, με τους Τιεντσέ, Καλλέργη και Μάναλη να συνεργάζονται με ευκολία στο 56’ και την άμυνα των γηπεδούχων να παρακολουθεί και τον τελευταίο, που είχε περάσει αλλαγή με την έναρξη της επανάληψης , να κάνει το διαγώνιο πλασέ κα να σκοράρει, παρά την προσπάθεια του Αποστολίδη, που βρήκε την μπάλα, αλλά τελικά την είδε να αναπαύεται στη δεξιά του γωνία.

Έτσι, η βολιώτικη ομάδα δε χάρηκε το γκολ που πέτυχε, αφού ξαναβρέθηκε γρήγορα πίσω στο σκορ. Πάντως λόγω αποβολής στο 65’ με δεύτερη κίτρινη του Γκούφα, γιατί κλότσησε σκόπιμα την μπάλα, αν και είχε υποδειχθεί φάουλ υπέρ της Νίκης (είχε πάρει την πρώτη στο 32’), η Νίκη απέκτησε το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Αξιόλογο σουτ του Τσιώλη στο 73’ εκτός περιοχής πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια με τον Τάφα να έχει εκτιναχθεί στο αριστερό του παραθυράκι, αλλά δε χρειάστηκε να επέμβει.

Έξι λεπτά αργότερα το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Ντομίνγκεθ ελάχιστα έξω από την περιοχή (το κέρδισε ο Γκαρσία, που πήρε κίτρινη, γιατί διαμαρτυρήθηκε) κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι, με τη Νίκη να στέκεται άτυχη.

Στο 83’ ο Καμπαγέρο από τον άξονα έκανε το μακρινό σουτ, που μπλόκαρε σταθερά στο κέντρο της εστίας του ο Τάφας, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα η Νίκη έμεινε με δέκα παίκτες για δεύτερη κίτρινη στον Λούκας Γκαρσία, που παραπονέθηκε για καταλογισμό φάουλ υπέρ του Ιωνικού στο κέντρο. Ο Αργεντινός μπορεί να είχε δίκαιο, αλλά τη στιγμή που έχει κάρτα, έπρεπε να φερθεί πιο επαγγελματικά.

Στο 87’ Ιορδανίδης πήρε το ριμπάουντ μετά από διώξιμο του Τάφα με τις γροθιές, αλλά το γυριστό σουτ που έκανε ο μέσος της Νίκης εκτός περιοχής ήταν πολύ άστοχο. Ακολούθως στο 90’ το σουτ μέσα από την περιοχή του Καπού κόντραρε και πέρασε κόρνερ  και τελικά στις λιγοστές καθυστερήσεις (υποδείχθηκαν κακώς μόνο τρία λεπτά) δεν άλλαξε κάτι, με το 1-2 να παραμένει και τον Ιωνικό να φεύγει με το διπλό από τον Βόλο.

Μάλιστα στο 93′ ο Σμυρλής πέρασε και τον Αποστολίδη σε κόντρα επίθεση, αλλά το πλασέ του από πλάγια θέση απομάκρυνε σε κόρνερ σχεδόν πάνω στη γραμμή ο Βοσνιάδης.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Παγώνης (85’ Βοσνιάδης), Βοσκόπουλος, Αλιατίδης (70’ Τσιώλης) , Σ. Κυριακίδης, Μπιτσάκος (40’ Ντομίνγκεθ), Καμπαγέρο, Ιορδανίδης, Μασκουνιάν, Λούκας Γκαρσία, Καπός

ΙΩΝΙΚΟΣ: Τάφας, Μουστάκης, Παπουτσογιαννόπουλος, Ιωάννου, Τσιριγώτης (46’ Μάναλης), Τιεντσέ, Γκοτσούλιας, Φουρλάνος, Καλλέργης (74’ Σμυρλής), Γκούφας, Κρητικός

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.