Βαριά ήττα για τον Ολυμπιακό Βόλου, 4-1 από τον Θεσπρωτό

Δεν κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε στην Ηγουμενίτσα απέναντι στον Θεσπρωτό ο Ολυμπιακός Βόλου, που έψαχνε ένα νέο ξεκίνημα με τον Λεωνίδα Βόκολο στην τεχνική του ηγεσία. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στη νίκη με 4-1, την ώρα που Ολυμπιακός Βόλου έχασε πολύτιμο έδαφος στην προσπάθειά του για διεκδίκηση της ανόδου, μετά από τη σημερινή βαριά ήττα.

Με δύο τέρματα και επιβάλλοντας τον ρυθμό του, ο Θεσπρωτός πήρε το προβάδισμα απέναντι στον υποτονικό Ολυμπιακό Βόλου στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο μέρος ένα τρίτο γκολ ήρθε να «σφραγίσει» την επικράτηση των γηπεδούχων τη στιγμή που το γκολ του Φαζού δεν άλλαξε κάτι δραματικά, ενώ στις καθυστερήσεις ήρθε και ένα τέταρτο τέρμα για την ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Κυρίαρχος ο Θεσπρωτός…

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, και η μέρα δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον Ολυμπιακό Βόλου, αφού ο Ρόκας μπορεί να ήταν στην αρχική ενδεκάδα αλλά οι ενοχλήσεις που ένιωσε τον κράτησαν τελικά στον πάγκο για να πάρει τη θέση του ο Παπαϊωάννου.

Στο 9ο λεπτό καταγράφονται παράποντα των γηπεδούχων, όταν μετά από σέντρα από τα δεξιά θεώρησαν ότι η μπάλα βρήκε το χέρι του και διαμαρτυρήθηκαν, ωστόσο ο διαιτητής Μελτζανίδης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 14′ όμως έγινε η ζημιά για τον Ολυμπιακό Βόλου, όταν μετά από σουτ από αριστερά, απέκρουσε ο Ξενοδόχοφ για να έρθει ο Ραμίρεζ και να σουτάρει και αυτός με τη σειρά του για να παραβιάσει την εστία των «ερυθρόλευκων» για το 1-0 του Θεσπρωτού…

Για τους γηπεδούχους καταγράφεται μία ακόμη ευκαιρία στο 18ο λεπτό, με τον Κολλά να φτάνει κοντά στο 2-0, μετά τη σέντρα του Μπίκα, αλλά το σουτ του κατέληξε άουτ. Ένα λεπτό μετά ο Ξενοδόχοφ είπε «όχι» στην προσπάθεια του Ντάλα Κόστα, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου στο 22ο λεπτό δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο ψηλοκρεμαστό σουτ του Μπίκα, όντας εκτός θέσης, με αποτέλεσμα να διπλασιαστούν τα τέρματα του Θεσπρωτού.

Ο Ολυμπιακός Βόλου προσπάθησε να βρει τρόπο να αντιδράσει. Έτσι, ένα σουτ του Κουτσιανικούλη στο 25′ δεν είχε αποτέλεσμα, ενώ ένα σουτ του Πόζογλου μετά από μπάλα του Κέρι ανάγκασε τον Κίναλη να διώξει σε κόρνερ στο 28ο λεπτό, ενώ μετά την εκτέλεσή του η μπάλα έφτασε στον Γραικό που σούταρε άουτ.

Τουλάχιστον από εκείνο το σημείο και μετά οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν σημάδια ζωής, έστω και αν δεν κατάφεραν να μειώσουν στο σκορ. Στο 39′ μάλιστα είχαν δευκαιρία με τους Κουτσιανικούλη και Τσίτα ωστόσο δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ ένα σουτ του Πόζογλου ένα λεπτό αργότερα δεν είχε αποτέλεσμα, αφού η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυνόμενων.

Έμεινε πίσω, η προσπάθεια για αντίδραση ήρθε αργά…

Με ευκαιρία ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς στο 48′ ο Τσίτας δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κίναλη, ενώ στο στη συνέχεια ο Ξενοδόχοφ έδιωξε με γροθιές την μπάλα μετά την εκτέλεση φάουλ του Ευθυμίου. Στο 53′ μάλιστα ο Ολυμπιακός Βόλου βρέθηκε σε δυσχερή θέση, αφού ο Ντάλα Κόστα βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Ξενοδόχοφ, με τον παίκτη του Θεσπρωτού ν’ αστοχεί.

Την ώρα βέβαια που ο Ολυμπιακός Βόλου καλείτο να κάνει την ολική ανατροπή, ο Θεσπρωτός έψαχνε ένα τρίτο γκολ για να «σφραγίσει» τη νίκη του. Στο 57′ ο Ευθυμίου σούταρε… δις για να σταματήσει η μπάλα σε Ξενοδόχοφ και Παπαϊωάννου με τη σειρά, ενώ στο 66′ ο Σκοπελίτης σούταρε χωρίς ωστόσο να απειλεί τον Κίναλη. Τελικά ο Θεσπρωτός έκανε το 3-0 στο 68′, όταν ο Σερβιλάκης έκανε τη σέντρα από αριστερά για να πεταχτεί ο Ευθυμίου και να τη στείλει στα δίχτυα του Ξενοδόχοφ.

Δεν το έβαλαν κάτω όμως οι «ερυθρόλευκοι», με τον Κέρι να εκτελεί το φάουλ στο 74′ αλλά είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Θεσπρωτού, με το 3-1 να γίνεται τελικά στη συνέχεια, όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ του Ναβαλόν ο Φαζός έπιασε την κεφαλιά και παραβίασε τελικά την εστία του Κίναλη.

Εκ του αποτελέσματος πάντως φάνηκε ότι το τέρμα αυτό ήρθε αργά, μιας και στη συνέχεια έπεσε αρκετά ο ρυθμός. Αντίθετα, ο Θεσπρωτός έκανε το 4-1 στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Καζβιρόπουλος έκανε τη σέντρα και ο Ραμίζερ πέτυχε το δεύτερο τέρμα του στην αναμέτρηση. Οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου δεν μπόρεσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία των γηπεδούχων ακόμη και μετά το 3-1, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν μια οδυνηρή ήττα και να μείνουν και άλλο πίσω στην προσπάθεια για διεκδίκηση της ανόδου…

Κάρτες

Κίτρινες:17′ Ρότσα (προπονητής)/87′ Ράντι

Κόκκινες:

Θεσπρωτός (Ρότσα): Κίναλης, Ζούρκος, Κολλάς, Καρβούνης, Σταυρίδης, Σερβιλάκης, Κολτσίδας, Ραμίρεζ, Μπίκας (85‘ Κωνσταντίνου), Ντάλα Κόστα (71′ Καζβιρόπουλος), Ευθυμίου (90′ Βουκομάνοβιτς).

Ολυμπιακός Βόλου (Βόκολος): Ξενοδόχοφ, Γραικός (71′ Κόλα), Μπουτζίκος, Φαζός, Παπαϊωάννου, Τσίτας (71′ Ναβαλόν), Πόζογλου, Ράντι, Μητρόπουλος (58′ Σκοπελίτης), Κουτσιανικούλης, Κέρι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.