Βαριά ήττα και αποκλεισμός της Ελλάδας από το Ευρωμπάσκετ, 107-96 η Γερμανία

Διαολεμένη ευστοχία των γηπεδούχων από τη γραμμή του τριπόντου και κάκιστη ελληνική άμυνα

Μία διαολεμένη ευστοχία από τη γραμμή του τριπόντου για τους Γερμανούς, η εξαιρετικά κακή ψυχολογία στο δεύτερο μέρος και η τραγική εμφάνιση στο τρίτο δεκάλεπτο άφησαν εκτός μεταλλίων στο Ευρωμπάσκετ την Εθνική Ελλάδας, που γνώρισε βαριά ήττα με 107-96 στο Βερολίνο, και η πορεία του συνόλου του Γιάννη Ιτούδη τελείωσε άδοξα.

Τα 17/31 τρίποντα των Γερμανών έπαιξαν τον ρόλο τους, όπως και η άμυνα για κλάματα από πλευράς Ελλάδας, που αγωνίστηκε τα τελευταία πέντε λεπτά χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αφού αποβλήθηκε με δύο αντιαθλητικά φάουλ.

Η ευστοχία των Γερμανών ήταν τραγικά μεγάλη από την αρχή, η Ελλάδα όμως έβρισκε κάποιες λύσεις, με αποτέλεσμα χάρη και σε τρίποντο του Σλούκα σε «νεκρό» χρόνο να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προηγούμενη 61-57, αν και είχε βρεθεί να χάνει με 10 πόντους κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων δεκαλέπτων.

Η τρίτη περίοδος ήταν λες και βγήκε από ελληνική τραγωδία. Οι Γερμανοί συνέχισαν να… πυροβολούν από το τρίποντο, ο Σρέντερ προκαλούσε (αποβλήθηκε κιόλας στο τέλος), αλλά οι Έλληνες διεθνείς έκαναν τα πλέον πολλά λάθη, έχασαν την ψυχολογία (σε σημείο να φοβούνται να σουτάρουν) και πόντους δεν έβαζαν. Για έξι λεπτά είχαν βάλει μόλις έναν πόντο(!) και η ψαλίδα άνοιγε υπέρ των Γερμανών.

Μετά και την αποβολή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, το σκηνικό δεν έδειχνε ν’ αλλάζει. Ο Σρέντερ μάλιστα προκάλεσε ακόμη περισσότερο ανοίγοντας διάλογο με τον βοηθό του Γιάννη Ιτούδη Τζος Οπενχάιμερ, την ώρα που οι Γερμανοί έφτασαν ακόμη και στο +21 (103-82) και το τελικό 107-96 απλά γράφτηκε στο φύλλο αγώνος και στα εισιτήρια της επιστροφής για το ελληνικό σύνολο. Συγκινητικά διασωθείς ο Λαρεντζάκης, που πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, αλλά δεν αρκούσε…

Τα δεκάλεπτα: 31-27, 57-61, 83-71, 107-96

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Χέρμπερτ): Γκιφάι 3, Χόλατζ, Λο 3 (1), Ομπστ 19 (5), Σρέντερ 26 (3), Σένγκφελντερ, Τάις 13 (1), Τίμαν 10, Φόγκτμαν 8 (2), Βάγκνερ 19 (5), Γουάιλερ-Μπαμπ 6, Βόλφαρθ-Μπότερμαν.

ΕΛΛΑΔΑ (Ιτούδης): Αγραβάνης 7, Γιάαννης Αντετοκούνμπο 31 (1), Θανάσης Αντετοκούνμπο 4, Κώστας Αντετοκούνμπο, Καλάθης 2, Ντόρσεϊ 13 (2), Λαρεντζάκης 18 (4), Λούντζης, Παπαγιάννης 6, Παπανικολάου 7 (1), Παπαπέτρου, Σλούκας 8.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.