Βαριά ήττα με 3-0 από τη Βέροια για τη μέτρια Νίκη

Προσπάθεια του Παγώνη στο Βέροια-Νίκη

Μετά από μέτρια εμφάνιση η Νίκη Βόλου υπέστη βαριά ήττα στη Βέροια από την τοπική ομάδα με 3-0, με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο 27’ με κεφαλιά του Σιμόνι, ενώ η «Βασίλισσα του Βορρά» έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επιτυχία της στο τέλος, αξιοποιώντας τους κενούς χώρους, σκοράροντας με τον Μπλέτσα στο 86’ και τον Ταΐρη στο 91’, οι οποίοι είχαν εύκολο έργο να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Στο πρώτο μέρος η Βέροια ήταν καλύτερη στον χώρο της μεσαίας γραμμής και είχε μεγαλύτερη κατοχή μπάλας και βρήκε το γκολ λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου, με συνέπεια η εστία της Νίκης να παραβιαστεί μετά από 466 λεπτά, με τους κυανόλευκους να δέχονται τέρμα ξανά μετά απ’ αυτό του Κέρι στο 11’ της αναμέτρησης με τον Διαγόρα στη Ρόδο. Στην επανάληψη η βολιώτικη ομάδα είχε στιγμές πίεσης και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, αλλά πέραν τούτου ουδέν, με τους γηπεδούχους να χτυπούν δις στο τέλος του ματς και φτάνουν στην ευρύτερη νίκη τους για φέτος, ενώ αυτή ήταν ταυτόχρονα η βαρύτερη ήττα της Νίκης μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα και η πρώτη με τον Στάικο Βεργέτη στον πάγκο.

Η διάταξη των ομάδων

Η Βέροια είχε τον Π. Βοσνιάδη κάτω από τα δοκάρια, ενώ την τετράδα της άμυνας αποτέλεσαν οι Μουχάλης (δεξιά), Πεταυράκης (αριστερά), Μαραγκός και Μανιώτης (στόπερ). Οι δύο αμυντικοί μέσοι ήταν οι Πολύζος και Βεργώνης, ο Ν. Ζούρκος έπαιξε στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, ο Μπλέτσας αριστερά, ενώ Πασάς και Σιμόνι ήταν στην επίθεση.

Ο Στάικος Βεργέτης εκτός του τερματοφύλακα Αποστολίδη, επέλεξε στην άμυνα τους Μπαλάφα και Κυριακίδη ως στόπερ και τους Παγώνη και Σ. Κυριακίδη στα πλάγια. Μπιτσάκος και Ντομίνγκεθ ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, φορ ο Καπός και την τριάδα των μεσοεπιθετικών αποτέλεσαν οι Λούκας Γκαρσία, Κρουθ και Τσιώλης, με τους δύο τελευταίους να τοποθετούνται δεξιά και αριστερά αντίστοιχα.

Οι φάσεις του αγώνα

Στο 9’ ο Βοσνιάδης ενήργησε θετικά στο σουτ του Καπού έξω από την περιοχή, ενώ στο 19’ ο Ντομίνγκεθ προσπάθησε από μακριά να νικήσει τον εκτός εστίας Βοσνιάδη, αλλά δεν τα κατάφερε, αφού το σουτ που έκανε ήταν αδύναμο και ο γκολκήπερ των γηπεδούχων γύρισε γρήγορα προς το τέρμα του και μπλόκαρε.

Στο 20’ ο Σιμόνι παρεμβλήθηκε ανάμεσα σε δύο παίκτες της Νίκης, με τον Πασά να γίνεται κάτοχος της μπάλας αλλά σούταρε χλιαρά, ο Αποστολίδης ανέκοψε την πορεία της μπάλας με το ένα χέρι και οι αμυντικοί της Νίκης έδιωξαν.

Στο 27’ η Νίκη έμεινε πίσω στο σκορ. Μετά από σουτ του Μπλέτσα με τα πόδια έδιωξε ο Αλιατίδης σε κόρνερ, την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε ο Ν. Ζούρκος από τη δεξιά πλευρά. Την πρώτη κεφαλιά πήρε ο Μαραγκός και τη δεύτερη από κοντά ο Σιμόνι, νικώντας τον Αποστολίδη και γράφοντας το 1-0. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντομίνγκεθ ζήτησε φάουλ στην εναέρια μονομαχία του με τον Μαραγκό, που έβγαλε την ασίστ στον σκόρερ.

Στο 59’ το σουτ του Καπού, που βιάστηκε να τελειώσει τη φάση, ενώ είχε τον χώρο, για να προχωρήσει, πήγε πάνω στον Π. Βοσνιάδη, που ήταν σωστά τοποθετημένος.  Στο 60’ Πασάς είδε το δικό του σουτ να περνά για λίγο εκτός εστίας, ενώ στο 61’ ο Λούκας Γκαρσία τροφοδότησε τον Καπό, αυτός ήταν σε θέση βολής, αλλά γλίστρησε την κρίσιμη στιγμή πριν σουτάρει και η ευκαιρία χάθηκε.

Στο 63’ ο Ν. Ζούρκος δοκίμασε το πόδι του, αλλά δεν είχε πρόβλημα ο Αποστολίδης που μπλόκαρε, ενώ στη συνέχεια η Νίκη μετέφερε αρκετές φορές το παιχνίδι προς την περιοχή της Βέροιας, αλλά δεν έφτασε σε κάποια καλή τελική προσπάθεια. Στο 85’ είχαμε τη σωτήρια επέμβαση από Κώστα Κυριακίδη πάνω στον ταχύτατο Πασά, που θα έφευγε μόνος του, με τον παίκτη της Βέροιας να έχει την επιλογή του αφύλακτου Σκαθαρούδη, αλλά προτίμησε να πάει σε ατομική προσπάθεια, χάνοντας τελικά την μπάλα.

Στο 86’ έγινε η ζημιά για τη Νίκη, με τη Βέροια να σκοράρει γα δεύτερη φορά και να κλειδώνει το τρίποντο. Ο Πασάς μέσα στην περιοχή «έσπασε» την μπάλα δεξιά στον Πολύζο, αυτός έβγαλε την παράλληλη συρτή σέντρα και ο επερχόμενος Μπλέτσας με κοντινό πλασέ ουσιαστικά σε κενή εστία έγραψε το 2-0. Η φάση ξεκίνησε μετά από κλέψιμο στον Κρουθ στη μεσαία γραμμή. Σαν να μην έφτανε αυτό η  «Βασίλισσα του Βορρά» έφτασε και στο 3-0, που ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Ο Σκαθαρούδης μπήκε από δεξιά, πέρασε έναν παίκτη της Νίκης και έβγαλε τη σέντρα, με την μπάλα μετά από παρέμβαση του Αποστολίδη που δεν έδιωξε, όπως θα ήθελε, να πηγαίνει στον Ταΐρη, ο οποίος με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι δε δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα.

Πέντε παίκτες της Νίκης δέχθηκαν την κίτρινη κάρτα, οι Μπαλάφας, Μπιτσάκος, Ντομίνγκεθ, Γκαρσία, και Τσιώλης.

ΒΕΡΟΙΑ: Βοσνιάδης, Μαραγκός, Μπλέτσας, Ν. Ζούρκος (71’ Ταΐρης), Σιμόνι (79’ Σκαθαρούδης), Μανιώτης, Πασάς (87’ Μεληκιώτης), Βεργώνης, Πολύζος, Μουχάλης, Πεταυράκης

ΝΙΚΗ Β.: Αποστολίδης, Σ. Κυριακίδης, Μπαλάφας, Αλιατίδης (64’ λ. τρ. Κ. Κυριακίδης), Παγώνης, Μπιτσάκος, Ντομίνγκεθ (79’ Μασκουνιάν),  Λούκας Γκαρσία, Κρουθ, Τσιώλης (70’ Ιορδανίδης), Καπός

*Ανθοδέσμη δόθηκε πριν τη σέντρα από τον αρχηγό της Βέροιας Αλέξη Βεργώνη στον παίκτη της Νίκης, Σάββα Κυριακίδη, που αγωνιζόταν πέρσι στην ομάδα της Ημαθίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.