Βάσιμες ελπίδες για άνοδο Νίκης-Ολυμπιακού στη Super League 2!

Οριστικά τέλος στο πρωτάθλημα της Football League

Ρολά κατεβάζει το πρωτάθλημα της Football League, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη εκπροσώπων των 14 ΠΑΕ που συμμετείχαν στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ με βάση τις προτάσεις που αποφασίστηκε να κατατεθούν για το μέλλον των εθνικών κατηγοριών, τόσο η Νίκη Βόλου όσο και ο Ολυμπιακός Βόλου θα κληθούν να συμμετέχουν τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας, είτε αυτή ονομάζεται Super League 2 είτε φέροντας διαφορετικό τίτλο!

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Συνεταιρισμού Super League 2-Football League, μετά την πανδημία του Covid – 19, οι ομάδες της Football League έχουν περιέλθει σε οικονομική αδυναμία και επιπρόσθετα το κόστος του υγειονομικού πρωτοκόλλου είναι τόσο υψηλό που αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Έτσι, προάσσοντας το οικονομικό κόστος και τα δεδομένα που επικρατούν, αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος! Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τονίζεται: «Για τους λόγους αυτούς, στη σημερινή σύσκεψη των ΠΑΕ μελών της Football League, αποφασίστηκαν όπως εισηγηθούν στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής κατηγορίας τα εξής:

1) Όπως τροποποιηθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Football League, προκειμένου να γίνει περαίωση του πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 και οριστική διακοπή αυτού.

2) Όπως υποβληθούν δυο προτάσεις αναδιάρθρωσης:

α) Συγχώνευση της Super League 2 και Football League και δημιουργία νέας ενιαίας κατηγορίας χωρισμένης σε Βορρά και Νότο χωρίς να προκύψει υποβιβασμός καμίας ομάδος.

β) Άνοδος οκτώ (8) ομάδων από την Football League στην Super League 2, χωρίς να υπάρξει υποβιβασμός ομάδων».

Ενώ το πρώτο μέρος, δηλαδή η διακοπή του πρωταθλήματος αναμενόταν λίγο-πολύ, αν και υπήρξαν τοποθετήσεις όπως αυτή της Νίκης Βόλου που τόνιζε ότι αν διακοπεί το πρωτάθλημα θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο αναδιάρθρωσης με υπογραφές, το δεύτερο, αυτό δηλαδή της αναδιάρθρωσης, φέρνει ακόμη πιο επίσημα δεδομένα στο τραπέζι των συζητήσεων. Αυτά δηλαδή της αποδοχής του Συνεταιρισμού της ανάγκης για αναδιάρθρωση και άνοδο περισσότερων ομάδων στη Β’ Εθνική Κατηγορία.

Το μόνο σίγουρο βέβαια προς το παρόν είναι ότι το εισιτήριο της ανόδου παίρνουν άμεσα Τρίκαλα και Ιωνικός, ενώ οι δύο βολιώτικες ομάδες μπορούν να ελπίζουν για το καλύτερο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.