Βαθμοί-ανάσα για τον Ολυμπιακό Βόλου

Νίκη επί του Αριστοτέλη Φλώρινας στη Γ' Εθνική μπάσκετ με 66-51

Να πάρει δύο υπερπολύτιμους βαθμούς ήθελε ο Ολυμπιακός Βόλου απέναντι στον μέχρι πρότινος ισόβαθμο στην τελευταία θέση της κατάταξης Αριστοτέλη Φλώρινας, μετά το τελικό 66-51 στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου. Παρά τα σκαμπανεβάσματα, οι παίκτες του Γιώργου Βλιώρα πήραν αυτό που ήθελαν, συνεχίζοντας τη μάχη γιια την παραμονή στην κατηγορία.

Οριακά μπροστά…
Το χαμηλό σκορ του πρώτου ημιχρόνου και η διαφορά ανάμεσα σε πρώτο και δεύτερο δεκάλεπτο καταδεικνύει τον εκνευρισμό και στις δύο ομάδες αλλά και τα πολλά άστοχα σουτ τόσο απο τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, όσο και από τους φιλοξενούμενους. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου προσπάθησαν να πατήσουν γκάζι και κατάφεραν να φτάσουν τη μεγαλύτερη διαφορά στο +6 (18-12), όμως και πάλι οι φιλοξενούμενοι είχαν τις λύσεις στην επίθεση, για να μην επιτρέψουν τελικά στους «ερυθρόλευκους» να πάρουν διαφορά ασφαλείας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός Βόλου να βρεθεί στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προηγούμενος μόλις με τέσσερις πόντους (26-22), κρατώντας στο κόλπο τον Αριστοτέλη Φλώρινας. Οι συνήθεις ύποπτοι Ίλτσογλου και Μπόγδανος σήκωσαν στο πρώτο μέρος του αγώνα εξάλλου το σκοράρισμα, με 10 και 8 πόντους αντίστοιχα, τη στιγμή που ο Αριστοτέλης είχε μεγαλύτερο πλουραλισμό στην επίθεση αλλά με παίκτες μόνο με τέσσερις πόντους έκαστος ως πρώτους σκόρερ (Γκόνος, Γκουντζιομήτρος και Σαββίδης).

Το έκανε θρίλερ μόνος του
Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με ίδια εικόνα αλλά οι συνεχόμενες βολές του Μπόγδανου από ένα αντιαθλητικό φάουλ αλλά και τεχνική ποινή σε βάρος του Αριστοτέλη καθώς και ένα δίποντο που ακολούθησε από τον Ευτυχίδη έδωσε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό Βόλου να ξεφύγει για πρώτη φορά με οκτώ πόντους (34-26). Θα μπορούσε μάλιστα να πάρει και μεγαλύτερη διαφορά αν ήταν πιο εύστοχοι οι παίκτες του, ειδικά όταν έπαιρναν και τα επιθετικά ριμπάουντ έχοντας τη δυνατότητα δεύτερων αλλά και τρίτων επιθέσεων σε ορισμένες φάσεις.

Το τρίποντο πάντως που πέτυχε ο Μπουσκολίτης, 3’46” πριν από τη λήξη του δεκαλέπτου, έδωσε αέρα 11 πόντων στον Ολυμπιακό Βόλου (39-28), για να γίνει στη συνέχεια και το 43-30 από τον Ευτυχίδη. Ακολούθησε και ένα καλάθι αλλά και μία εύστοχη βολή του Μπόγδανου για το 46-30, με τους Βολιώτες να έχουν πλέον τη δυνατότητα να πάνε σε οργανωμένες επιθέσεις. Η διαφορά έφτασε στους 17 πόντους με τρίποντο του Ευτυχίδη 3” πριν από τη λήξη του δεκαλέπτου, με το 49-32 να μένει μέχρι το τέλος της περιόδου.

Στην τελευταία περίοδο και σχεδόν για δύο λεπτά δεν καταγράφηκε πόντος από καμία ομάδα, μέχρι να σκοράρει και πάλι ο Μπόγδανος με μία εύστοχη βολή, ενώ κάποια λάθη επέτρεψαν στον Αριστοτέλη να μειώσει σε 52-40 στα 6’22 πριν από το τέλος της αναμέτρησης. Πάντως ο Ολυμπιακός Βόλου συνέχιζε να διατηρεί μία διαφορά ασφαλείας άνω των 10 πόντων, μέχρι τουλάχιστον δύο λεπτά πριν το τέλος, όταν οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν και πάλι στους εννέα (55-46). Μία βολή του Χροναίου και πέντε συνεχόμενοι πόντου του Τσιώγκα έκαναν το σκορ 56-51, 1’44” πριν το τέλος του αγώνα, δίνοντας έτσι νέο ενδιαφέρον μέχρι τέλους.

Οι βολές του Ευτυχίδη ήταν άστοχες στη συνέχεια, όχι όμως και του Ίλτσογλου, που με τέσσερις συνεχόμενες εύστοχες έκανε το 60-51. Σε εκείνο το σημείο απέδωσε και η άμυνα των παικτών του Γιώργου Βλιώρα, με τον Αριστοτέλη Φλώρινας να κάνει συνεχή φάουλ για να σταματήσει τον χρόνο, χωρίς όμως να βρίσκει λύσεις στην επίθεση. Κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 66-51, δίνοντας δύο βαθμούς που μπορεί να αποδειχθούν… χρυσοί στο μέλλον για τον Ολυμπιακό Βόλου.

Τα δεκάλεπτα: 9-12, 26-22, 49-32, 66-51
Ολυμπιακός Βόλου (Βλιώρας): Αγγελοκωστόπουλος, Μπεκρής 1, Μπούρας, Ίλτσογλου 21 (3), Καραμήτσος 1, Μπόγδανος 19, Σπανόπουλος 2, Μπουσκολίτης 7 (1), Σκαμάγκας 3 (1), Ευτυχίδης 7 (1), Μούμογλου 2, Χροναίος 3.
Αριστοτέλης Φλώρινας (Καλανταρίδης): Τσιώγκας 13 (3), Τσιάμης 9 (1), Παπαγρηγορίου 2, Γκόνος 3, Γκουντζιομήτρος 8, Μαυρίδης 2, Σαββίδης 6, Βίτκας, Ντρίζα Ε., Καραδήσογλου 8, Ντρίζα Τ., Μαρμαρινός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.