Βαζάκας: «Το αποτέλεσμα και η διαχείριση ενόψει Καρδίτσας»

Οι δηλώσεις του τεχνικού του Ολυμπιακού Βόλου μετά τον αγώνα με τον Απόλλωνα Πόντου

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα αλλά και από τη διαχείριση του αγώνα με τον Απόλλωνα Πόντου, πέρα από τα σημεία των δύο γκολ των φιλοξενούμενων, ενόψει και της αναμέτρησης με την Αναγέννηση Καρδίτσας εμφανίστηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Γιώργος Βαζάκας, τονίζοντας ότι η ομάδα αυτήν τη στιγμή κοιτά το αποτέλεσμα, αλλά και ότι στα τέλη Δεκεμβρίου θα είναι σε βαθμολογική θέση που θα κάνει περήφανους τους φιλάθλους της.

«Ήταν μία δίκαιη, αγχωτική νίκη, παρά το ότι ξεκινήσαμε με τους καλύτερους οιωνούς και προηγηθήκαμε 2-0. Ελέγχαμε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο όμως χαλαρώσαμε, ίσως γιατί περιμένουμε και το παιχνίδι της Κυριακής (σ.σ. με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα), και θέλαμε να κρατήσουμε δυνάμεις, θεωρώντας ότι θα είναι εύκολο (σ.σ το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πόντου). Είδατε όμως ότι στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει τίποτε εύκολο μέχρι να ολοκληρωθεί το 90λεπτο. Τέλος καλό, όλα καλά» σημείωσε αρχικά ο Γιώργος Βαζάκας για να συμπληρώσει: «Οι παίκτες μου μετά από μία ήττα στη Βέροια ανταποκρίθηκαν όπως έπρεπε. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα στην κατηγορία».

Βέβαια, ενώ οι ομάδες του Γιώργου Βαζάκα είχαν πάντα αμυντικές αρετές, φέτος ο Ολυμπιακός Βόλου αμυντικά δεν δείχνει να τα πάει καλά, και σ’ αυτό κλήθηκε ν’ απαντήσει ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων». «Αυτό είναι πρόβλημα. Αλλά σιγά-σιγά θα το ξεπεράσουμε και με τη δουλειά όλα θα γίνουν. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτε άλλο. Η άμυνα διδάσκεται ενώ η επίθεση όχι. Δεχθήκαμε πάλι γκολ από στημένη φάση. Κάπου χαλαρώνουν οι παίκτες και κάπου το αποτέλεσμα όταν ήταν 3-0 να εφησυχάσουμε και είναι ευνόητο να έχεις αυτά τα προβλήματα. Ο Ολυμπιακός Βόλου θ’ ανταποκριθεί όπως πρέπει στη διάρκεια. Ακολουθεί ένα ευνοϊκό πρόγραμμα και νομίζω ότι η ομάδα προς τα τέλη Δεκεμβρίου θα είναι σε τέτοια θέση που θα κάνει περήφανο τον κόσμο του» σημείωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου.

Οι στατιστικολόγοι πάντως στο πρώτο ημίχρονο μέτρησαν ότι 15 φορές η μπάλα γύρισε πίσω χωρίς πίεση και έγιναν και έξι λάθη… «Όταν κερδίζεις 2-0, επειδή υπάρχει το παιχνίδι της Κυριακής, είπαμε να κάνουμε μία διαχείριση του χρόνου και να μην πάμε σε συνεχείς επιθέσεις, και μας ενδιέφερε μόνο το αποτέλεσμα. Δεν μας ενδιέφερε το σκορ. Ίσως δεν κάναμε καλή διαχείριση μετά το 3-0, αλλά διαχειριστήκαμε πάρα πολύ καλά το παιχνίδι» ήταν η απάντηση του έμπειρου τεχνικού, ενώ υπογράμμισε: «Είναι φυσιολογικό να μην παίζεις με μεγάλες εντάσεις όταν έχεις παιχνίδια Τετάρτη-Κυριακή, γιατί αλλιώς δεν θα μπορείς ν’ ανταπεξέλθεις. Ο Ολυμπιακός Βόλου διαχειρίστηκε καλά το πρώτο ημίχρονο, αλλά λίγο μας χάλασε το δεύτερο, εκεί που δεχθήκαμε τα δύο γκολ. Η κακή εικόνα είναι στην χαλάρωση όταν δεχθήκαμε τα δύο γκολ. Κατά τ’ άλλα διαχειριστήκαμε το παιχνίδι όπως έπρεπε για να μην υπάρχει κόπωση και να είμαστε έτοιμοι για την Κυριακή. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι άλλη ομάδα, δυνατή. Αυτήν τη στιγμή μας ενδιέφερε το αποτέλεσμα και αφού αυτό ήρθε γρήγορα είπαμε να κάνουμε τη σχετική διαχείριση».

Ο Σιαφά και η Αναγέννηση

Για τον σκόρερ των δύο τερμάτων του Ολυμπιακού Βόλου, ο προπονητής της ομάδας, τόνισε ότι είχε ξεκινήσει με καλή παρουσία με τον Πανσερραϊκό αλλά έχει μείνει πίσω στη φυσική κατάσταση.

«Έφυγε για την Εθνική, έχασε 15 μέρες, ήρθε και πάλι έφυγε, και αυτό ήταν πρόβλημα. Είναι ένας ποιοτικός παίκτης αλλά θέλει βελτίωση στη φυσική του κατάσταση για να μπορέσει ν’ ανταποκριθεί στο πρωτάθλημα» ανέφερε ο Γιώργος Βαζάκας.

Τέλος, για το πρώτο θεσσαλικό ντέρμπι που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός Βόλου την ερχόμενη Κυριακή, με αντίπαλο την Αναγέννηση Καρδίτσας εκτός έδρας, ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» σημείωσε τα εξής: «Εμείς κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Είναι ένα ντέρμπι γειτονικό και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να είμαστε πανέτοιμοι ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε πόντο ή πόντους Η Αναγέννηση έκανε ένα άνοιγμα και πήρε πολλούς και καλούς παίκτες και εμφανίζεται πολύ δυνατή, έχοντας σ’ όλες τις γραμμές και εναλλακτικές λύσεις. Στα πρώτα παιχνίδια στην έδρα της ανταποκρίθηκε σωστά. Είναι μία ομάδα που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία. Από εκεί και πέρα, όποιος κάνει το λάθος και υποτιμήσει τον Ολυμπιακό Βόλου θα το δει στη διάρκεια».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.