Βελιτζέλος: Ευχαριστώ για τη συνεργασία, πρόθυμος να συζητήσω για του χρόνου

Ο τεχνικός του Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού, Κώστας Βελιτζέλος, σε δηλώσεις του στο magnesiasports, σχετικά με τον απολογισμό της θητείας του στην ομάδα, ευχαρίστησε διοίκηση και παίκτες για τη συνεργασία, ενώ φάνηκε θετικός στο ενδεχόμενο κοινής πορείας με τον Γ.Σ. Αλμυρού και τη νέα αγωνιστική σεζόν, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την πορεία της ομάδας του Γ.Σ. Αλμυρού, από τη μέρα που ανέλαβε:

«Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος από τη συνεργασία μου με τους ποδοσφαιριστές. Τα όποια προβλήματα υπήρχαν εξωαγωνιστικά προσπεράστηκαν από την πολύ καλή διάθεση των ανθρώπων που ήταν κοντά και μας βοηθούσαν, αλλά και των παιδιών που είχαν τη διάθεση να εκπληρωθεί ο στόχος.

Η ομάδα θεωρώ ότι από κάποιες κακές συγκυρίες έμπλεξε με το θέμα του υποβιβασμού. Στόχος μας ήταν ξεκάθαρα, ειδικά μετά και το πρώτο παιχνίδι που ανέλαβα κόντρα στα Μετέωρα, να φτάσουμε μέχρι και την πέμπτη θέση, κάτι το οποίο τότε έμοιαζε με όνειρο απατηλό. Τα καταφέραμε. Η ομάδα στα τελευταία οκτώ παιχνίδια είχε να παίξει τέσσερις εκτός έδρας αναμετρήσεις με αντιπάλους που ήταν πάνω από εμάς βαθμολογικά και με τέσσερις συνδιεκδικητές μέσα στην έδρα μας.

Χάσαμε μόνο ένα παιχνίδι κι αυτό στο 90′ κόντρα στη Νίκη Βόλου, στο οποίο η εικόνα της ομάδας ήταν πολύ καλή. Θεωρώ ότι η συγκομιδή ήταν πάρα πολύ καλή, νομίζω ότι είχαμε, μετά τη Νίκη και τον Ολυμπιακό, τους περισσότερους βαθμούς σε αυτά τα τελευταία παιχνίδια και είχαμε καλές επιδόσεις επιθετικά και αμυντικά. Οπότε, νομίζω ότι κρίνεται απόλυτα θετικό το “ταμείο” στο κλείσιμο της αγωνιστικής περιόδου. Πολύ σημαντικό ρόλο για μένα έπαιξε το γεγονός ότι, μετά από 3-4 παιχνίδια από τότε που ήρθα, τα παιδιά απολάμβαναν αυτό που έκαναν, δηλαδή είχαν καλή αγωνιστική παρουσία, έβγαζαν πράγματα μέσα στο γήπεδο, χαιρόταν ο κόσμος, το χαίρονταν κι οι ίδιοι, γεγονός εξίσου σημαντικό».

Για τις εμφανίσεις του Αλμυρού, κόντρα σε Νίκη κι Ολυμπιακό, στο Πανθεσσαλικό:

«Νομίζω ότι η ομάδα στο παιχνίδι με τη Νίκη κατάφερε, σε πολύ μεγάλο βαθμό, να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η αντίπαλος δεν ήταν ιδιαίτερα προσεκτική στην αμυντική της οργάνωση και καταφέραμε να παρουσιάσουμε καλό θέαμα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, δε, ήμασταν πολύ καλά οργανωμένοι στο αμυντικό μας κομμάτι, αλλά επιθετικά δεν τα πήγαμε καθόλου καλά. Θεωρώ ότι το πρώτο παιχνίδι το απόλαυσαν όλοι όσοι ήταν στο γήπεδο και παρακαλούσαν να μην τελειώσει, γιατί το θέαμα ήταν πολύ καλό. Στο δεύτερο οι παίκτες απέδειξαν ότι δεν παίζουν ρόλο μόνο τα χρήματα, παίζει ρόλο το “θέλω”, το να είσαι στο γήπεδο, γνωρίζοντας τι πρέπει να κάνεις, κι απέδειξαν ότι το κακό διάστημα, το οποίο διήνυσαν, ήταν μία κακή παρένθεση κι απέναντι στον πρωταθλητή, τελικά, του ομίλου κατάφεραν να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός είχε 12 νίκες, μέχρι τότε, στην έδρα του. Αξίζουν τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές μου και νομίζω ότι ήταν και τα δύο τα παιχνίδια για εμάς ήταν απόλαυση, καθώς δεν είχαμε και το άγχος του αποτελέσματος τόσο πολύ».

 Για το αν ο Ολυμπιακός άξια στέφθηκε πρωταθλητής:

«Εγώ μπορώ να μιλήσω για τα δύο παιχνίδια που ήμουν αντίπαλος με Νίκη κι Ολυμπιακό, στο πρόσφατο παρελθόν. Δεν ήμουν σε όλο το πρωτάθλημα, αν και το παρακολουθούσα κι από μακριά, έβλεπα τι γίνεται, αλλά δεν μπορώ να κρίνω αν η αγωνιστική εικόνα των ομάδων, σε διάρκεια, ήταν αυτή που αξιοκρατικά έφερε τον έναν πάνω από τον άλλον. Σίγουρα, Νίκη κι Ολυμπιακός ήταν καλύτεροι απ’ όλους τους άλλους. Στα παιχνίδια που η ομάδα μου τέθηκε αντιμέτωπη με αυτές τις δύο ομάδες, νομίζω ότι ο Ολυμπιακός ήταν ένα “κλικ” καλύτερος από τη Νίκη, παρά το γεγονός ότι στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό πήραμε πόντο, ενώ με τη Νίκη χάσαμε. Νομίζω, όμως, ότι η Νίκη, με τους αντιπάλους που έχει στα μπαράζ, με όποιον και να πέσει, εξαρτάται μόνο από την ίδια η τύχη της. Αν η Νίκη είναι όπως πρέπει, δεν έχει να φοβηθεί κανέναν, αρκεί να απαλλαγεί από το άγχος, όσο περισσότερο γίνεται αυτό. Της αξίζει σίγουρα να είναι σε παραπάνω επίπεδο κι είμαι απόλυτα πεπεισμένος γι’ αυτό, για πάρα πολλούς λόγους. Όχι λόγω αισθημάτων που τρέφω για τη Νίκη. Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να βρίσκεται σε παραπάνω επίπεδο, λόγω ύπαρξης, λόγω κόσμου, λόγω όλου του συνόλου”.

 Για τον κόσμο του Γ.Σ. Αλμυρού:

«Πιστεύω ότι η προσπάθεια στον Αλμυρό, η οποία γινόταν, γίνεται κι ίσως θα συνεχίσει να γίνεται, είτε είμαι εγώ εδώ, είτε όχι, πρέπει να αγκαλιαστεί περισσότερο από τον κόσμο. Τα παιδιά το αξίζουν, οπότε θέλω να ελπίζω πως το καλό τέλος της σεζόν της φετινής θα είναι το έναυσμα, για να ξαναπλησιάσει ο κόσμος στο γήπεδο, γιατί νομίζω ότι είναι καλό και χαρά για όλους να υπάρχει μία ομάδα που σου δίνει το 100% κάθε Κυριακή μέσα στο γήπεδο και παλεύει για το σήμα, το οποίο φοράει».

 Για το αν θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στην ομάδα:

«Αρχικά, εγώ θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες, για ακόμα μία φορά, για τη συνεργασία. Το αν θα υπάρξει συνεργασία και μετέπειτα, θα εξαρτηθεί από κάποιες διεργασίες που θα γίνουν στην ομάδα κι εφόσον πάρουν απόφαση οι άνθρωποι ότι προχωρούν μπροστά και ότι θέλουν να ξανασυνεργαστούμε, θα επικοινωνήσουν μαζί μου, ενδεχομένως, για να το δούμε.

Αυτήν τη στιγμή, ο Αλμυρός είναι σε μία φάση διεργασιών, οπότε δεν ξέρω ποια θα είναι η συνέχεια. Με κάποιες διαφοροποιήσεις, κυρίως στο λειτουργικό κομμάτι, τις οποίες τις ξέρουν κι οι ίδιοι οι άνθρωποι του Αλμυρού, δε μιλάμε για κάποιο προσωπικό μου “βίτσιο”, θα παρέμενα. Μου αρέσει να δουλεύω με ξεκάθαρους όρους από την αρχή και δε θα είχα πρόβλημα να ξανασυζητήσω με τον Γ.Σ. Αλμυρού. Είναι κάποια πράγματα, όμως, που τα θέτω σε κάθε ομάδα που ενδέχεται να δουλέψω, για να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη η συνεργασία. Δεν είναι απλά κάποια δικά μου θέλω, είναι το τι πρέπει να έχει μία ομάδα, για να δουλεύει σωστά κι επαγγελματικά, έστω και σε αυτό το επίπεδο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.