Βελιτζέλος: Κατά 80% έχουμε σωθεί, περίεργο να είμαι αντίπαλος της Νίκης

Τη σιγουριά του πως ο στόχος της παραμονής έχει σχεδόν επιτευχθεί, εξέφρασε ο τεχνικός του Γ.Σ. Αλμυρού, Κώστας Βελιτζέλος. Μιλώντας στην εκπομπή «Clasico» του Βόλος 9.86, αναφέρθηκε και στα συναισθήματά του, ενόψει της αναμέτρησης της νυν ομάδας του, με αντίπαλο τη Νίκη Βόλου, από την οποία πέρασε από τον πάγκο της.

Αναλυτικά ο κ. Βελιτζέλος μίλησε:

Για το αν ο Αλμυρός έχει ήδη σωθεί:

«Θεωρώ ότι έχει τελειώσει το 80% της υπόθεσης “παραμονή”. Έχει εξασφαλιστεί σχεδόν, γιατί, βάσει των αποτελεσμάτων και των διασταυρώσεων που υπάρχουν μεταξύ και των υπόλοιπων ομάδων, ίσως χρειαστούμε ένα τρίποντο ακόμα, για να είμαστε 100% εξασφαλισμένοι. Σίγουρα, θα πρέπει να κοιτάξουμε, αν το εξασφαλίσουμε αυτό, να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται για την προσπάθεια που έχει γίνει από την αρχή αυτής της περιόδου».

Για την κακή βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας του στα εντός έδρας παιχνίδια:

«Ο Αλμυρός ήταν η τρίτη ομάδα, σε συγκομιδή βαθμών εκτός έδρας μετά τον Ολυμπιακό και τη Νίκη και η τρίτη χειρότερη, μετά την Αναγέννηση Καρδίτσας και τον Φωκικό στην έδρα της. Αυτό και μόνο μαρτυρά ότι υπήρχε μεγάλο πρόβλημα μέσα στην έδρα μας. Και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια τα ισόπαλα και ειδικά με τον Πιερικό, χάθηκαν πολύ μεγάλες ευκαιρίες και θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα η εντός έδρας νίκη. Σίγουρα, όμως, έστω και με αυτόν τον τρόπο, στο παιχνίδι με τη Στυλίδα δηλώσαμε παρών στα εντός έδρας και στα δύο εναπομείναντα ματς στον Αλμυρό θα επιδιώξουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, για να είμαστε καλά”.

Για το προσεχές παιχνίδι με τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό:

«Για εμάς, το σημαντικό στο ερχόμενο παιχνίδι είναι να μπορέσουμε να το χαρούμε, γιατί η Νίκη κι ο Ολυμπιακός είναι σίγουρα δύο ομάδες στημένες, με τελείως διαφορετικούς στόχους από εμάς από την αρχή του πρωταθλήματος. Υπάρχουν διαφορές στο ρόστερ, στη λειτουργία των ομάδων. Αυτήν τη στιγμή, το άγχος το έχει η Νίκη, όπως όταν έρθει η ώρα και ο Ολυμπιακός, γιατί εμείς σε αυτό το παιχνίδι, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, πάμε για το απίθανο, δεν πάμε για το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Δεν μπορούμε να λέμε, πάντως, ότι αυτήν τη στιγμή μπορούμε να κοιτάξουμε αυτές τις δύο ομάδες στα μάτια, έχουμε διαφορές».

Για τις απουσίες ενόψει Νίκης:

«Εκτός αγώνα θα είναι οι Βέργος κι Αναστασίου που συμπλήρωσαν κάρτες, ενώ δεν έχουμε κάποιον τραυματισμό».

Για το ποια είναι τα συναισθήματά του που θα βρεθεί αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα:

«Είναι η πρώτη φορά που θα βρεθώ αντιμέτωπος με τη Νίκη σε επίσημο παιχνίδι από εκείνη την καταπληκτική σεζόν το 2014 κι από όσα ζήσαμε τότε. Προφανώς, νιώθω πολύ περίεργα. Σίγουρα, από τη στιγμή που θα σφυρίξει ο διαιτητής και μετά, τα 90 λεπτά είναι μία διαδικασία που δουλεύει ο επαγγελματίας και θα είναι διαφορετικά, αλλά όλο το προηγούμενο διάστημα που θα μπω στο γήπεδο, θα δω τον κόσμο της Νίκης θα είναι πολύ περίεργο για μένα».

Για τον κόσμο του Αλμυρού κι αν στηρίζει τον Γ.Σ.Α:

«Την ίδια ακριβώς ερώτηση έκανα κι εγώ, όταν ήρθα στην ομάδα. Θεωρώ ότι ο κόσμος κάπου, σε όλο αυτό το διάστημα των συνεχόμενων ηττών και της όχι καλής παρουσίας της ομάδας, έχει απογοητευτεί. Και μου δίνεται μία πολύ καλή ευκαιρία να πω πως είναι κρίμα σε μία πόλη σαν τον Αλμυρό να μη στηρίζεται από τον κόσμο αυτή η προσπάθεια που είναι πολύ καλή, για να διατηρηθεί η ομάδα σε αυτό το επίπεδο».

Για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Θεωρώ ότι στην Ελλάδα γενικότερα η λέξη “προγραμματισμός” είναι όνειρο απατηλό, δυστυχώς. Η πρόταση που κατατέθηκε από τις ομάδες που πρωταγωνιστούν κι έχουν άμεσο συμφέρον, αυτήν τη στιγμή, είναι η πιο δίκαιη που μπορεί να υπάρξει, γιατί όταν λες σε κάποιον ότι σε δύο χρόνια θα ισχύσει αυτό, αναλαμβάνει ο καθένας τις ευθύνες του, για να κάνει τον προγραμματισμό του και να ξέρει πού θα μετέχει, τι δρόμο θα τραβήξει. Αυτό το απότομο, που ούτε της μιας χρονιάς δεν είναι, δε συμφέρει κανέναν, γιατί, αν είχε ψηφιστεί από τον Αύγουστο, πάλι θα ήξεραν οι ομάδες το πώς θα κυλήσει η χρονιά. Φτάνουμε στη λήξη της χρονιάς κι ακόμα δεν έχει ψηφιστεί κάτι.

Οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να παραπονιούνται ότι δεν ξέρουν τι θα κάνουν του χρόνου. Κι αυτό συμβαίνει για όλους, γιατί κι ο Αλμυρός που θα σωθεί, θα πάει μία κατηγορία κάτω. Η Νίκη κι ο Ολυμπιακός θα προβιβαστούν, και τους το εύχομαι, και θα είναι στην ίδια κατηγορία κι ο Αλμυρός θα πάει μία κατηγορία κάτω. Δηλαδή, για όλες τις ομάδες, υπάρχει μικρό ή μεγάλο χάσιμο. Πρέπει κάποια στιγμή να μπουν βάσεις. Έπρεπε να έχουν μπει εδώ και χρόνια, ας μπουν έστω και τώρα. Απλά να γίνει με τον πιο ανώδυνο τρόπο για τις ομάδες, για να ξέρουν κι αυτές το μπάτζετ τους, πώς θα κινηθούν τα επόμενα δύο χρόνια, για να μην έχει κανένας το δικαίωμα να πει πως στερεί σε κάποιον μέσα σε έναν χρόνο να ανέβει κατηγορία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.