Βενέτης: Ένα ματς έχει ακυρώσει όλη τη χρονιά

Η Νίκη φιλοξενείται στη Νεοκαισάρεια Πιερίας από τον τοπικό Αχιλλέα την Κυριακή και την Πέμπτη (14/3) η προετοιμασία της ομάδας συνεχίστηκε με τον Τσιώλη, λόγω ενός τραβήγματος, να κάνει προληπτικά ατομικό πρόγραμμα. Ωστόσο, κανείς δεν πιστεύει ότι δε θα δώσει το παρών την Κυριακή, με τον Τρικαλινό παίκτη να είναι απαραίτητος μετά τον τραυματισμό του Δεμηρτζόγλου (θλάση πρώτου βαθμού), που όλα δείχνουν ότι δεν προλαβαίνει. Θετικό είναι ότι η απουσία του Ρόβα κράτησε μόλις για μία μέρα λόγω ίωσης, αφού γυμνάστηκε κανονικά.

Για την ψυχολογική κατάσταση της ομάδας ενόψει Αχιλλέα κι αν έχει αλλάξει το κλίμα ρωτήθηκε στη συνέντευξη που έδωσε την Τετάρτη στο στούντιο του Blue Heart 105.1 (στην εκπομπή “Ισορροπίες”) o Βασίλης Βενέτης. Ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης τόνισε:

«Ένα παιχνίδι έχει ακυρώσει όλη τη χρονιά (σ.σ. το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Β.). Ξεκίνησε στραβά και στο πρώτο λεπτό μπήκε το γκολ. Τι να πούμε; Εμείς έχουμε συγκεκριμένο DNA. Εμείς εδώ παίζουμε ποδόσφαιρο, όπως είναι το σλόγκαν.

Προσπαθήσαμε όσοι ήμασταν κοντά στην ομάδα να δώσουμε στους παίκτες να καταλάβουν ότι είμαστε υποχρεωμένοι στα υπόλοιπα παιχνίδια να κυνηγήσουμε το απόλυτο και αν κάνει κάποιο στραβοπάτημα ο Ολυμπιακός, να μπορέσουμε να το εκμεταλλευτούμε. Δεν είναι εύκολα τα παιχνίδια. Ειδικά και τα τρία τα εκτός έδρας είναι με ομάδες που κινδυνεύουν. Ακόμη και ο Φωκικός δεν τα παράτησε. Δεν είναι ματς που μπορείς να τα κερδίσεις τόσο εύκολα. Βέβαια μπορεί να κριθούν και εύκολα, αν μπει ένα γρήγορο γκολ».

Θα μεγαλώσει ο αγωνιστικός χώρος του Π. Μαγουλάς

Επιπλέον, ο κ. Βενέτης έδωσε πολλές λεπτομέρειες για τις εργασίες που θα γίνουν στο Π. Μαγουλάς, το έργο της ανακατασκευής του οποίου δημοπρατήθηκε. Το πιο σημαντικό που επισήμανε είναι ότι ο αγωνιστικός χώρος θα μεγαλώσει:

“Θα γίνουν και κάποιες άλλες εργασίες πρόσθετες. Στο πλάι είχαμε διαγνώσει πως ο αγωνιστικός χώρος είναι μικρός, θα μεγαλώσει κατά ένα μέτρο περίπου. Μέχρι τα όρια του διαδρόμου που βρίσκεται κάτω στη σκεπαστή κερκίδα, θα φτάσει ο αγωνιστικός χώρος. Θα φύγει αυτό το κιγκλίδωμα. Όπως και στην πίσω κερκίδα, θα μεγαλώσει ακόμα ένα μέτρο ο αγωνιστικός χώρος, όπως κι αντίστοιχα, αφού θα πέσει η Θύρα 3, θα μεγαλώσει κι από ‘κει το γήπεδο, κατά επτά μέτρα. Αν γίνει η Θύρα 3, υπολογίζω ότι θα έχει 1.200 θέσεις”.

Για τον φωτισμό του γηπέδου:

“Θα γίνει ένας φωτισμός αρκετά επαρκής, όχι βέβαια με τις προδιαγραφές να γίνεται νυχτερινός αγώνας, αλλά θα είναι κατάλληλος για προπονήσεις και χρήση γενικότερη. Κάνουμε κάποιες μετρήσεις lumen, αυτή είναι η μονάδα μέτρησης. Αν μπουν κάποιοι επιπλέον προβολείς, θα μπορέσουμε να πληρούμε τις προϋποθέσεις και για αγώνες. Προσπαθήσαμε να χωρέσουμε σε αυτό το κονδύλι ό,τι περισσότερο μπορούσαμε. Μπορεί να φαίνεται μεγάλο, αλλά για αυτές τις εργασίες, είναι πάρα πολύ μικρό. Προσπαθήσαμε να χωρέσουμε όλες τις εργασίες, για να είναι το γήπεδο λειτουργικό”.

Για την ανέγερση της Θύρας 3, μετά την κατεδάφισή της, και αν θα πρέπει να αυξηθεί το κονδύλι:

“Έγιναν οι μελέτες, είναι έτοιμες, οπότε θα προχωρήσει κι αυτό. Μάλλον θα μπει ως θέμα στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο η ανέγερση της Θύρας 3. Αυτό δεν είναι ανακοινώσιμο. Υπάρχει η βάση της Θύρας 3 και θέλουμε να ζητήσουμε και την ανέγερση. Σε πρώτη φάση, θα υπάρξει η κατεδάφιση της Θύρας 3, θα φύγουν και τα υλικά, ό,τι έσπασε εκεί. Στην είσοδο του Παντελής Μαγουλάς, στη σκεπαστή κερκίδα, υπάρχουν κάποιες ανισοσταθμίες, κάποιες ράμπες, όλα αυτά θα φύγουν, θα είναι πιο ομαλή η πρόσβαση στο γήπεδο. Δημιουργούνται πολλά προβλήματα από αυτά στο γήπεδο, μερικά νερά δεν αποχετεύονται. Σπάζοντας αυτά τα τσιμέντα, θα φεύγουν τα νερά από το γήπεδο. Σε δεύτερο επίπεδο, θα βάλουμε τα θεμέλια στη Θύρα 3, αλλά σύμφωνα με τις μελέτες, δε φτάνουν τα λεφτά για ανέγερση νέας κερκίδας. Απαιτήσαμε να αυξηθεί το κονδύλι και θα δούμε. Οι μελέτες είναι πλήρεις και περιμένουμε. Όσον αφορά το ποσό, δυσκολεύομαι να υπολογίσω. Θα είναι λογικά ένα σημαντικό ποσό”.

Για την κερκίδα της Μαιάνδρου:

“Η κερκίδα στη Μαιάνδρου έχει κάποια θέματα, δεν είναι καλή η εικόνα για την ιστορία της ομάδας. Ό,τι είναι περιττό, παλιό και σκουριασμένο, θα φύγει, θα αντικατασταθεί από καινούρια. Οι πόρτες θα αλλάξουν και οι τρεις, θα χτιστεί η κερκίδα της Μαιάνδρου, θα γίνουν κάποιες ενισχύσεις, όχι πάρα πολύ σημαντικές, γιατί δεν επέτρεπε πάλι το κονδύλι και γενικά θα δώσει το γήπεδο μία εικόνα συμπαγή. δε θα φαίνεται αυτό το φάγωμα από πίσω, αυτή η άσχημη εικόνα θα εξωραϊστεί. Χτίσιμο, σοβάτισμα, βάψιμο, θα φαίνεται τοίχος απ’ έξω. Το γήπεδο είναι παλιό και θέλει πάρα πολλές παρεμβάσεις. Κοιτάξαμε να μπορέσουμε να χωρέσουμε τις απαραίτητες. Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα να γίνει από την αρχή”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.