Βεργέτης στο «Magnesiasports»: «Καλή άμυνα, κρατάμε την μπάλα, κοιτάμε την επίθεση»

Τα συμπεράσματα του προπονητή της Νίκης Βόλου από την προετοιμασία

Με τον Απόλλωνα Λάρισας ήταν το πιο πρόσφατο φιλικό για τη Νίκη Βόλου, και ο Στάικος Βεργέτης εντόπισε και θετικά και αρνητικά στοιχεία στην εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι παίκτες του, όπως ανέφερε σε δήλωσή του στο «Magnesiasports», στρέφοντας πλέον την προσοχή στο επιθετικό κομμάτι, αφού φάνηκε ικανοποιημένος από την απόδοση στην άμυνα και στο κέντρο.

«Στο φιλικό με τον Απόλλωνα Λάρισας είδαμε και θετικά και αρνητικά στοιχεία. Στο πρώτο 20λεπτο θεωρώ ότι είχαμε αρκετές λάθος μεταβιβάσεις και είχαμε ένα θέμα με τον νέο σχηματισμό που δοκιμάζαμε, γιατί μας εξέπληξε ο σχηματισμός του αντιπάλου. Δουλεύαμε τον σχηματισμό μας απέναντι σε άλλα σχήματα και μετά την έκπληξη, μέχρι οι παίκτες να βρουν τα πατήματά τους, πώς πρέπει να κινηθούν και να δώσουμε τις οδηγίες από τον πάγκο, χάσαμε ένα 20λεπτο. Στο επόμενο 25λεπτο όμως, η ομάδα πήρε την μπάλα στα πόδια της, είχε καλή κατοχή και καλή λειτουργία όταν έχανε την μπάλα, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει» σημείωσε αρχικά ο προπονητής της Νίκης Βόλου.

Παρόμοια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, όπου η Νίκη Βόλου σύμφωνα με τον Στάικο Βεργέτη: «Η ομάδα πήρε και πάλι την μπάλα, είχαμε αυξημένη κατοχή και το παιχνίδι στον δικό μας έλεγχο, χωρίς να μπορέσουμε και πάλι να είμαστε απειλητικοί».

Τα συμπεράσματα βέβαια είναι πολλά, μετά από μερικές εβδομάδες προετοιμασίας, έχοντας ξεπεράσει πλέον τον ένα μήνα, οπότε και το βάρος πέφτει περισσότερο στην επιθετική λειτουργία. «Αυτό στο οποίο έχουμε μέχρι στιγμής εστιάσει είναι η αμυντική λειτουργία της ομάδας, που πήγε πάλι πολύ καλά, όπως και με την ΑΕΛ και τον Λεβαδειακό. Δεν δεχόμαστε πολλές φάσεις και τα γκολ μέχρι στιγμής προέρχονται από καθαρά ατομικά λάθη και δεν οφείλονται σε κάποιο φαινόμενο, ότι δεν γίνεται καλά στην ομάδα. Το δεύτερο ζητούμενο ήταν ν’ αρχίσει η ομάδα να παίρνει την μπάλα πιο πολύ στα πόδια της σε σχέση με την περασμένη χρονιά» ανέφερε ο Στάικος Βεργέτης για να συμπληρώσει: «Μέχρι στιγμής αυτά τα έχουμε καταφέρει και πρέπει να εστιάσουμε πλέον στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου, πώς θ’ αρχίσουμε να μπαίνουμε και να πατούμε πιο συχνά την αντίπαλη περιοχή».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.