Βολικάκης: «Δεν ήταν εφικτό να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες αυτό το καλοκαίρι»

Ο Βολιώτης παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας στο «Μagnesiasports»

Εδώ και αρκετές ημέρες ο Βολιώτης παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας, Χρήστος Βολικάκης είχε τονίσει, όπως και άλλοι αθλητές και αθλήτριες, τη δυσκολία στο να πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, με τις εξελίξεις να τον δικαιώνουν.

Ο Χρήστος Βολικάκης, μαζί με τον αδερφό του Ζαφείρη, ήταν από τους αθλητές στους οποίους είχε επιτραπεί να χρησιμοποιούν εγκαταστάσεις για να προετοιμαστούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς τα ονόματά τους  είχαν συμπεριληφθεί στη σχετική λίστα.

Ο Βολιώτης παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας μίλησε στο «Magnesiasports» για τις εξελίξεις και ανέφερε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά ότι: «Δεν νομίζω ότι ήταν εφικτό να γίνουν Ολυμπιακοί Αγώνες αυτό το καλοκαίρι. Ακόμη όλος ο κόσμος βάλλεται από τον κορωνοϊό και προέχει πάνω απ’ όλα η υγεία. Στις περισσότερες χώρες εξάλλου οι αθλητές δεν κάνουν προπόνηση. Ακόμη κι εμείς δεν μπορούμε να βγούμε έξω από το σπίτι μας. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προετοιμαστεί με τέτοια δεδομένα ένας αθλητή, ειδικά για μία διοργάνωση όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Οπότε πιστεύω ότι δεν υπήρχε και άλλη επιλογή πέρα από την αναβολή».

Aυτή τη στιγμή ο ίδιος έχει επιστρέψει στον Βόλο και ακολουθεί και ο ίδιος όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, στη μάχη κατά του κορωνοϊού: «Εμείς γυρίσαμε στον Βόλο αναγκαστικά, και δεν μπορούσαμε να ρισκάρουμε να μείνουμε στην Αθήνα. Οπότε κάνουμε λίγη προπόνηση μέσα στο σπίτι. Μπορεί να βγούμε και λίγο χρονικό διάστημα έξω. Αλλά αυτό δεν είναι προπόνηση.

Λίγα πράγματα λοιπόν για τον Έλληνα πρωταθλητή στην αθλητική του καθημερινότητα προς το παρόν. Ίσως λίγη προπόνηση με στατικό ποδήλατο, κάποιες ασκήσεις εντός οικίας, ίσως και λίγο ποδήλατο εκτός. Αλλά σίγουρα όλα αυτά δεν μεταφράζονται σε πλήρη προπόνηση για κανέναν αθλητή, πόσο μάλλον για ένα πρωταθλητή που είχε προκριθεί για τέταρτη φορά στην πορεία του σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ίσως βέβαια να είχε περισσότερες δυνατότητες αν υπήρχε το ποδηλατοδρόμιο στον Βόλο, που βρίσκεται στα σχέδια κατασκευής.

«Περιμένουμε να πάρει μπρος όλο αυτό και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες» είναι το σχόλιο που αρκείται κάνει ο Χρήστος Βολικάκης.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.