Βολιώτικο ντέρμπι που μπορεί να κρίνει τον τίτλο…

Ένα ντέρμπι του Ολυμπιακού με τη Νίκη είναι πάντα ένα σπουδαίο ποδοσφαιρικό γεγονός, πόσο μάλλον, όταν μπορεί να κρίνει έναν τίτλο και μία απευθείας άνοδο. Αυτό μπορεί να γίνει στο ματς μεταξύ των δύο ομάδων την Κυριακή στις 15.00 με γηπεδούχους τους ερυθρόλευκους για την 19η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Στη Νίκη γνωρίζουν ότι, αν πάρουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το διπλό, τότε θεωρούνται βέβαιοι πρωταθλητές, αφού θα ξεφύγουν με έξι βαθμούς και ουσιαστικά θα πρέπει ο Ολυμπιακός να πάρει επτά περισσότερους πόντους στις εναπομείνασες μετά το κυριακάτικο παιχνίδι επτά αγωνιστικές, κάτι που είναι σχεδόν απίθανο.

Από την άλλη μία ισοπαλία, πάλι δίνει σαφέστατο προβάδισμα στους κυανόλευκους, που θα διατηρήσουν το υπέρ τους +3, ενώ νίκη του Ολυμπιακού βάζει φωτιά για τα καλά στο πρωτάθλημα, αφού σ’ αυτήν την περίπτωση η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη ξαναπατά κορυφή, υπερτερώντας στην ισοβαθμία, αφού το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει με 0-0, και έχει αυτή το πάνω χέρι.

Αγωνιστικά προβλήματα ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει, ενώ για τη Νίκη θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Μέτσε που συμπλήρωσε κάρτες. Σε ό,τι αφορά τις ενδεκάδες επικρατέστερα σχήματα είναι οι Γιακουμής, Νικολακάκης, Μπουτζίκος, Οικονομόπουλος, Παπαϊωάννου, Ριζογιάννης, Ναζίμ, Λώττας, Σερτζίνιο, Ζγκούρη και Μάντζιος για τον Ολυμπιακό Β., αν και θέση μπορούν να διεκδικήσουν οι Κόλα, Ρόκας, Σαχινίδης, Φλίγκος, και για τη Νίκη οι Αποστολίδης, Μετούσι, Θ. Παπαδόπουλος, Καρτσαμπάς, Καντούτσης, Ρόβας, Τσεμπερίδης, Ιορδανίδης, Κέρι, Δεμηρτζόγλου και Βουκομάνοβιτς, ενώ υποψηφιότητα θέτει και ο Μαντζίρης, που σκόραρε και στα τρία παιχνίδια που αγωνίστηκε.

Ασφαλώς το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός Β. παίζει μόνο για ένα αποτέλεσμα και η νίκη είναι μονόδρομος, σημαίνει ότι πρέπει αφενός να ανταποκριθεί στην πίεση, αλλά και να ξεκινήσει πιο επιθετικά, με σκοπό να προηγηθεί, για να μεταφέρει αυτήν την πίεση στην αντίπαλό του. Από τη μεριά της η ομάδα του Ντόστανιτς δε θέλει να πέσει στην παγίδα ότι της κάνουν δύο αποτελέσματα και θα παίξει κι αυτή για το τρίποντο.

Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Καραντώνης από την Ημαθία, τον οποίον ο Ολυμπιακός έχει συναντήσει έξι φορές στο παρελθόν, μετρώντας πέντε νίκες και μία ήττα, ενώ η Νίκη επτά φορές, έχοντας τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Σε ό,τι αφορά τα εισιτήρια οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στη σκεπαστή και αυτοί της Νίκης στο νότιο πέταλο θα πληρώσουν 10 ευρώ, ενώ οι ερυθρόλευκοι οπαδοί, κυρίως οι οργανωμένοι, που θα πάνε στο βόρειο πέταλο, θα πληρώσουν επτά ευρώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η προπώληση πάει εξαιρετικά και είναι αρκετά πιθανό να εξαντληθούν τα 5.000 εισιτήρια που εκδόθηκαν, ενώ μαζί με τις προσκλήσεις και τα διαρκείας των γηπεδούχων αναμένεται να βρεθεί στο Πανθεσσαλικό 6.000 κόσμος.

Παιδιά μέχρι έως 12 ετών θα εισέρχονται δωρεάν με απαραίτητη την συνοδεία κηδεμόνα. Η είσοδος των φιλάθλων του Ολυμπιακού Β. θα γίνεται από την 3η πεζογέφυρα με πρόσβαση τόσο στη σκεπαστή κερκίδα όσο και στο Βόρειο πέταλο. Το εκδοτήριο στην είσοδο της 3ης πεζογέφυρας θα λειτουργεί από τις 13:30.

Οι φίλαθλοι της Νίκης θα εισέλθουν αποκλειστικά και μόνο από την 1η πεζογέφυρα, όπου και θα λειτουργεί εκδοτήριο για τις ανάγκες τους. Το εκδοτήριο στην είσοδο της 1ης πεζογέφυρας θα λειτουργεί επίσης από τις 13:30.

Την Κυριακή θα βγουν οι αποστολές

Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου θα είναι στην αποστολή, δηλαδή οι εξής 23:

Γιακουμής, Παλιούρας, Ζάχος, Μπουτζίκος, Παπαϊωάννου, Οικονομόπουλος, Παπουτσογιαννόπουλος, Νικολακάκης, Μαργαρίτης, Καναβός, Κόλα, Ριζογιάννης, Ρόκας, Λώττας, Πατσής, Ναζίμ, Σκοπελίτης, Σερτζίνιο, Ζγκούρη, Καμπλιώνης, Σαχινίδης, Φλίγκος και Μάντζιος.

Από πλευράς Νίκης δεν ανακοινώθηκε αποστολή. Όλοι οι ποδοσφαιριστές θα προσέλθουν στο Πανθεσσαλικό στις 11:00 όπου και θα γευματίσουν όλοι μαζί, όπως κάνουν σε κάθε αγώνα. Η 18αδα θα ανακοινωθεί λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.