Βοσνιάδης: «Δημιουργούμε φάσεις αλλά δεν τις τελειώνουμε»

Ικανοποιημένη η πλευρά του Αλμωπού από την ισοπαλία

Για ένα μέτριο παιχνίδι σε έναν παράξενο αγωνιστικό χώρο, έκανε λόγο ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Αλέκος Βοσνιάδης, μετά την αναμέτρηση με τον Αλμωπό στην Αριδαία, στεκόμενος και στο ότι οι φάσεις έβγαιναν αλλά κόβονταν την τελευταία στιγμή.

Χαρακτηριστικά, ο τεχνικός των «κυανόλευκων» σημείωσε τα εξής: «Ήταν ένα μέτριο παιχνίδι που πήγε στη δύναμη. Ξέραμε ποιος είναι ο τρόπος παιχνιδιού του Αλμωπού, κυρίως στην έδρα του και έχοντας τα προβλήματά του και ότι θα πάει σε άμεσες επιθέσεις στην πλάτη της άμυνάς μας. Προσπαθήσαμε να μην βρεθούμε εκτεθειμένοι και κάναμε τεράστια προσπάθεια για να συνδυαστούμε, να κατεβάσουμε χαμηλά τους αμυντικούς μέσους και ν’ ανοίξουμε το παιχνίδι. Βγάλαμε συνεργασίες και δημιουργήσαμε προϋποθέσεις που κόπηκαν την τελευταία στιγμή. Δεν μπορέσαμε όμως να εκτελέσουμε σωστά, όπως ο Πάνος και ο Κάσσος στο τέλος του ημιχρόνου. Σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο, που είχε παράξενες αντιδράσεις προσπαθήσαμε να είμαστε ισορροπημένοι. Ο αντίπαλος στατικά ήθελε να μεταφέρει την μπάλα στην περιοχή μας, αλλά στο τελευταίο τέταρτο ήρθε και η κόπωση.

»Προς το τέλος έπεσε η απόδοσή μας και κλείσαμε με «x» σε μία έδρα με τις ιδιαιτερότητές της, και αν δεν προσέξεις εδώ μπορεί να βρεθείς και με ανάποδο αποτέλεσμα. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδια που δεν μπορούμε να πάρουμε να μην τα πετάμε, όπως έγινε στο προηγούμενο παιχνίδι που ήμαστε καλύτεροι (σ.σ. με την ΑΕΛ). Δεν υπάρχει τίποτε εύκολο σ’ αυτήν την κατηγορία και οι έδρες είναι σκληρές. Βλέπουμε παντού αποτελέσματα με λίγα γκολ και πολλές ισοπαλίες. Πρέπει να προσαρμοζόμαστε και να εκμεταλλευόμαστε την έδρα μας. Έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε, κυρίως με ομάδες που μπορούν να παίξουν. Με κλειστές άμυνες, μεγάλες πάσες στην πλάτη μας και με μεγάλες αποκρούσεις είναι πολύ εύκολο να χάσεις ένα τέτοιο παιχνίδι. Προσαρμοζόμαστε για να μάθουμε να παίζουμε όταν ο αντίπαλος έχει τη συγκεκριμένη συμπεριφορά. Εμείς δεν πρέπει να παρασυρόμαστε και να εκνευριζόμαστε για να μην δημιουργείται πρόβλημα. Να βελτιωθούμε σε πράγματα που μας δημιουργούν προβλήματα και πρέπει να ξεπερνάμε».

Για το τι χρειάζεται βελτίωση στην ομάδα, σε γενικές γραμμές ο Αλέκος Βοσνιάδης ανέφερε: «Πρέπει να γίνουμε πιο ξεκάθαροι πάνω στην περιοχή. Έχουμε την ομάδα που δημιουργεί, μπορεί να φτάσει πολύ σωστά και ή τελειώνουμε τις φάσεις με φούρια ή δεν έχουμε τη δύναμη να πέσουμε πάνω στη φάση για να δημιουργήσουμε και πρόβλημα στον αντίπαλο. Είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε. Αυτήν τη στιγμή με την κόπωση να επικρατεί αναγκαστήκαμε να βγάλουμε τους δύο μπροστινούς μας και να βάλουμε φρέσκα παιδιά. Πρέπει να γίνουμε πιο αποφασιστικοί στις εκτελέσεις, μέσα στην περιοχή, γύρω από αυτήν και το κυριότερο: Είμαστε μία ψηλή ομάδα που πρέπει να παίρνουμε και από στατικές φάσεις. Όταν δεν μπορείς να βρεις καλά γήπεδα για να μπορέσεις να παίξεις θα βρεις τον τρόπο να το πάρεις το παιχνίδι μέσα από στατική φάση, χωρίς ν’ αλλοιώσουμε το παιχνίδι μας».

«Παιχνίδια με προβλήματα και όχι με ίσους όρους»

Ικανοποιημένος από την ισοπαλία εμφανίστηκε ο προπονητής του Αλμωπού Αριδαίας, Γιώργος Τυριακίδης.

Συγκεκριμένα, δήλωσε τα εξής: «Η Νίκη είναι μία ομάδα που όπως όλοι λένε και συμφωνώ ότι αδικείται από τη βαθμολογική της θέση. Ξέραμε ότι ερχόταν από ένα άτυχο αποτέλεσμα και ίσως άδικο και ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Θέλω όμως να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου και στους ποδοσφαιριστές μας που παίξανε με πολύ πάθος και πολλή ψυχή. Διεκδικήσανε το αποτέλεσμα της νίκης μέχρι το τελευταίο λεπτό με τα γνωστά προβλήματα. Δεν παίζεται επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα, όχι βέβαια εσκεμμένα, έχοντας έξι απόντες λόγω κορωνοϊού και αναγκαστήκαμε να παίξουμε ένα ακόμη παιχνίδι με πολλά προβλήματα. Αλλά στέκομαι στην προσπάθεια των παικτών που διεκδικήσαμε τη νίκη. Ήταν ένα παιχνίδι περισσότερο ψυχισμού και μονομαχιών. Και οι δυο ομάδες διεκδικήσαμε το αποτέλεσμα. Ξέροντας ότι ο αντίπαλος είναι μία ομάδα με καλή μετάβαση, το παιχνίδι περιορίστηκε στις μονομαχίες γιατί δεν είχε χώρους, όπως κι εμείς, γιατί δεν είχαμε ευκαιρίες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.