Βούζας: «Σημαντική νίκη αλλά χρειάζεται και η συνέχεια»

Τι δήλωσαν ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου αλλά και ο Γιώργος Ξύδας μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ Β’

Για μία σημαντική νίκη τόσο βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας έκανε λόγο μετά το 3-1 επί του ΠΑΟΚ Β’ ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Βασίλης Βούζας, επισημαίνοντας όμως ότι η ομάδα του πρέπει να συνεχίσει αναλόγως

«Αυτό δεν λέει τίποτα όμως και θα πρέπει να συνεχίσουμε σ’ αυτόν τον ρυθμό, κοιτώντας το παιχνίδι της Κυριακής (σ.σ. με την Αναγέννηση Καρδίτσας) για να μπορέσουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς και ν’ αναρριχηθούμε λίγο στη βαθμολογία» τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής των «ερυθρόλευκων».

Ειδικά για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ανέφερε: «Είχαμε ν’ αντιμετωπίσουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα με ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Δεχθήκαμε πίεση αλλά ευτυχώς είχαμε πετύχει τρία τέρματα που μας έδινε μία ευχέρεια να διαχειριστούμε το παιχνίδι. Αλλά ξαναλέω ότι όλα είναι στο χέρι μας και ότι ως ομάδα έχουμε τις δυνατότητες να παίξουμε πολύ καλύτερα. Είναι η πρώτη φορά που παίξαμε σχεδόν πλήρεις και είχαμε και χρόνο να δουλέψουμε. Νομίζω ότι κατά διαστήματα παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να παίξουμε καλύτερα».

Περισσότερα από όλους τους παίκτες

Παράλληλα, ο Βασίλης Βούζας, στάθηκε σε συγκεκριμένους παίκτες, σε δεύτερο χρόνο όμως, καθώς υπογράμμισε τη σημασία της συνολικής βελτίωσης.

«Κάναμε την ανάλογη διαχείριση ενόψει και του αγώνα της Κυριακής γιατί υπάρχουν παίκτες που προέρχονται από τραυματισμούς και πρέπει να προσέχουμε για να μην τους επιβαρύνουμε περισσότερο και δώσαμε σε κάποια παιδιά την ευκαιρία να παίξουν και να δείξουν αν μπορούν να σταθούν σ’ αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα. Όχι κάποιοι, αλλά όλοι χρειάζεται να βελτιώσουν αρκετά πράγματα, και μπορούν να παρουσιαστούν καλύτεροι. Αυτό γίνεται μόνο μέσα από τη δουλειά πάνω στα λάθη τους. Το ρόστερ της ομάδας δίνει τη δυνατότητα να δούμε το μέλλον καλύτερα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε από εκεί και πέρα στους Γιώργο Ξύδα αλλά και Γεννάδιο Ξενοδόχοβ. Όσον αφορά τον σκόρερ της αναμέτρησης, ο τεχνικός της βολιώτικης ομάδας σημείωσε: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μας έλειψε αρκετά. Ευτυχώς είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Σίγουρα έχει έλλειμμα φυσικής κατάστασης αλλά στον χρόνο που χρησιμοποιήθηκε ήταν πολύ καλός και ήταν και αυτός που καθόρισε το παιχνίδι. Αλλά θέλουμε να έχουμε κι άλλους τέτοιους ποδοσφαιριστές, που να πάρουν το μερίδιο που τους αναλογεί στη συνολική απόδοση της ομάδας, ενόψει δύσκολων αγώνων.

Για τον τερματοφύλακα των «ερυθρόλευκων» τέλος υπογράμμισε ότι ήταν κι αυτός καθοριστικός σε αρκετές φάσεις για να τονίσει: «είναι ένας πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας, εγνωσμένης αξίας και μας βοήθησε πάρα πολύ και ελπίζουμε να το κάνει και στα επόμενα παιχνίδια. Έχουμε ανάγκη από έναν καλό τερματοφύλακα που θα δώσει λύσεις εκεί που κάποιοι δεν μπορούν».

«Από εδώ και πέρα η ίδια εικόνα»

Δηλώσεις μετά το τέλος της αναμέτρησης έκανε και ο σκόρερ των δύο τερμάτων του Ολυμπιακού Βόλου, Γιώργος Ξύδας, σημειώνοντας ότι οι εμφανίσεις της ομάδας θα είναι από εδώ και πέρα ανάλογες με αυτή που έκανε κυρίως στο πρώτο μέρος του αγώνα απέναντι στον ΠΑΟΚ.

«Για μένα ο χρόνος που πέρασε ήταν πολύ δύσκολος μένοντας εκτός εξαιτίας ενός θέματος που είχα. Επέστρεψα και είμαι χαρούμενος, και ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου και την ομάδα. Πετύχαμε πολύ σημαντική νίκη αλλά πρέπει να συνεχίσουμε, με την εμφάνιση κυρίως που είχαμε στο πρώτο μέρος του αγώνα, την Κυριακή με την Αναγέννηση Καρδίτσας» ανέφερε ο Γιώργος Ξύδας και συμπλήρωσε: «Η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο και τα γκολ βοηθούν και εμένα και την ομάδα. Θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και πρέπει να συνεχίσουμε. Πιστεύω ότι το παιχνίδι με τον Ηρακλή ήταν μαύρη σελίδα και το έχουμε αφήσει πίσω. Απέναντι στον ΠΑΟΚ Β’ μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι και πιστεύω ότι από εδώ και πέρα θα έχουμε αυτήν την εικόνα».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.