Βραβεύθηκαν οι κορυφαίοι της ΕΠΣΘ στο Εκθεσιακό (photos)

Σε εκδήλωση, στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου, παρουσία αρκετού κόσμου, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας βράβευσε τις πρωταθλήτριες ομάδες, σε επίπεδο Ανδρών και Ακαδημιών, και τίμησε τους τρεις πρώτους σκόρερ της Α’, Β’ και Γ’ ΕΠΣΘ για τις ατομικές τους διακρίσεις. Σε προεκλογική “φιέστα” του Αχιλλέα Μπέου μετατράπηκε για λίγα λεπτά η τελετή, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος Δήμαρχος που παρευρέθη στην εκδήλωση, ήταν πρώτος στις δηλώσεις, τις βραβεύσεις και τις φωτογραφίες κι αμέσως μετά αποχώρησε, πολύ πριν ολοκληρωθεί το event.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ και ταμίας της ΕΠΟ, Περικλής Λασκαράκης, ο οποίος ανέφερε τα εξής:

“Δι’ εμού, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας θέλει να σας ευχαριστήσει για μία ακόμα φορά για την πολυπληθή παρουσία σας στον χώρο αυτόν σήμερα και για την έμπρακτη στήριξή σας στην προσπάθεια που κάνουμε για τη βράβευση όλων των αθλητών και αθλητριών του Νομού μας, που σχετίζονται με το άθλημα του ποδοσφαίρου. Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας, για μία ακόμα χρόνια, προσπάθησε και, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι κατάφερε να διοργανώσει πρωταθλήματα άξια, χάρη στις προσπάθειές σας, στους αγώνες σας, στους γονείς σας και στους παράγοντες που στηρίζουν εμπράκτως το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Μαγνησίας. Στο πρωτάθλημα Ακαδημιών, για να μην σας κουράζω περισσότερο και για να δικαιολογήσω την πολυπληθή παρουσία σας, είχαμε περίπου οκτώ ηλικιακές κατηγορίες και 1500 παιδιά, τα οποία συναγωνίστηκαν και δεν ανταγωνίστηκαν και των οποίων η προσπάθεια κι ο τελικός τερματισμός βραβεύονται σήμερα.

Ο Περικλής Λασκαράκης

Ταυτοχρόνως, τα “μεγάλα” πρωταθλήματα της Ενώσεώς μας, δηλαδή στις ανδρικές ομάδες, σε Α’, Β’ και Γ’ κατηγορία, συμμετείχαν όλα τα σωματεία-μέλη μας, με αθλητές περίπου επίσης 1300, χωρίς σε αυτούς να συμπεριλαμβάνονται οι παράγοντες και οι άνθρωποι, οι οποίοι κατέβαλαν προσπάθειες να αναγάγουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Νομού μας. Είναι μεγάλη η τιμή μας που βρίσκεστε όλοι εδώ σήμερα, για να συμπαρακολουθήσουμε και να συμβραβεύσουμε, επί της ουσίας, τις προσπάθειες όλων των αθλητών και των αθλητριών μας. Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς, τόσο εγώ, όσο και η διοίκηση της ΕΠΣΘ, να σας υποσχεθώ ότι θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για την προαγωγή του ποδοσφαίρου μας, να σας ζητήσουμε συγγνώμη για πιθανές αβλεψίες και σφάλματα, τα οποία μπορεί να κάναμε την προηγούμενη χρονιά και να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα τα διορθώσουμε, καθώς θα συνεχίσουμε και την επόμενη χρονιά κι όσο είμαστε σε αυτήν τη θέση, να προσπαθούμε να εξωραΐσουμε το ποδόσφαιρο και να ευχαριστούμε τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, εσάς”.

Στη συνέχεια, ξεκίνησε η διαδικασία των βραβεύσεων, με τον πρώτο λόγο να έχουν οι ομάδες των Ακαδημιών. Συγκεκριμένα, απονεμήθηκαν μετάλλια και κύπελλα στις τρεις πρώτες ομάδες των πρωταθλημάτων, όλων των ηλικιακών κατηγοριών, με τις φωνές των “λιλιπούτειων” αθλητών να δονούν την ατμόσφαιρα στο Εκθεσιακό. Ειδικά βραβεία fair-play, για το αγωνιστικό τους ήθος, πήραν οι Ακαδημίες του Αίαντα Σούρπης, της Δήμητρας Ευξεινούπολης και του Πρωτεσίλαου Πτελεού. Στη συνέχεια, βραβεύτηκε ο Αποστόλης Ταμπάκης, νεαρός αθλητής της Αγίας Άννας, ο οποίος τους προηγούμενους μήνες αντιμετώπισε ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα υγείας, ως MVP των βολιώτικων ποδοσφαιρικών Ακαδημιών και “Νικητής Ζωής”.

Ο μικρός “ήρωας” Αλέξανδρος Ταμπάκης με τον Χρήστο Οικονόμου

Αμέσως μετά, βραβεύτηκε η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Μαγνησιακού για την άνοδό της από τη Γ’ στη Β’ Εθνική, ενώ σε επίπεδο Ανδρών βραβείο ήθους και fair play απονεμήθηκε στο Αθλητικό Κολέγιο Νίκης, τη μοναδική ομάδα των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΘ που δεν είχε ούτε μία αποβολή στο ενεργητικό της, την αγωνιστική σεζόν που πέρασε.

Η γυναικεία ομάδα του Μαγνησιακού

Για τη Γ’ ΕΠΣΘ, ομαδική βράβευση υπήρξε ξανά για την πρωταθλήτρια ομάδα του Αθλητικού Κολεγίου Νίκης, ενώ ατομικά βραβεύτηκε ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας, Γιώργος Φιλίππου, παίκτης του Νηλέα.

Το Αθλητικό Κολέγιο Νίκης
Ο Γιώργος Φιλίππου βραβεύεται από τον Θανάση Αγγελόπουλο

Για τη Β’ ΕΠΣΘ, το βραβείο του πρώτου σκόρερ παρέλαβε ο ποδοσφαιριστής της ΑΕ 2002, Δημήτρης Στουμποβίκος, ενώ απονεμήθηκαν μετάλλια και κύπελλο στην πρωταθλήτρια ομάδα του Τοξότη.

Ο Τοξότης Βόλου
Ο Βασίλης Τσιαμήτας βραβεύει τον Δημήτρη Στουμποβίκο

Τέλος, για την πρώτη τη τάξει κατηγορία του τοπικού μας ποδοσφαίρου, την Α’ ΕΠΣΘ, μετάλλια και κύπελλο δόθηκαν στον πρωταθλητή Διαγόρα Στεφανοβικείου, ενώ το βραβείο του πρώτου σκόρερ απονεμήθηκε στον Μανώλη Πάσχο, του Ρήγα Φεραίου.

Ο Διαγόρας Στεφανοβικείου
Ο Μανώλης Πάσχος παραλαμβάνει το βραβείο του από τον Δημήτρη Βελάνη

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.