Βραβεία ΠΣΑΤ 2019: Κορυφαίος αθλητής ο Τσιτσιπάς, κορυφαία ομάδα το πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού

Βράβευση και για τις Βολιώτισσες Λία Σαρακατσάνη και Λαμπρινή Αγαγιώτου

Σε μία υπέροχη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, πραγματοποιήθηκε η 66η Γιορτή Ανάδειξης των Κορυφαίων του Ελληνικού Αθλητισμού για το 2019 από τον ΠΣΑΤ.

Κορυφαίος αθλητής της χρονιάς ψηφίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που πραγματοποίησε μία σπουδαία χρονιά, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του ATP Finals του Λονδίνου απέναντι στον Αυστριακό Ντομινίκ Τιμ. Οι άλλοι δύο υποψήφιοι για το βραβείο ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που αναδείχθηκε MVP στο NBA και ο άρχοντας των Κρίκων, Λευτέρης Πετρούνιας.

Κορυφαία ομάδα της χρονιάς αναδείχθηκε η ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών του Ολυμπιακού, ο οποίος ήταν φιναλίστ στο LEN Champions League, όπου γνώρισε την ήττα με 4-3 στα πέναλτι (10-10 κ.δ.) από την ουγγρική Φερετσβάρος. Οι δύο άλλοι υποψήφιοι ήταν η ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών του ΠΑΟΚ που κατέκτησε το νταμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία της και η Εθνική Ομάδα Γυναικών Μπιτς Χάντμπολ.

Κορυφαία αθλήτρια ψηφίστηκε η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα. Η Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο προτιμήθηκε από τους αθλητικούς συντάκτες σε σχέση με την Σκοποβόλο, Άννα Κορακάκη, αλλά και την πρωταθλήτρια του τένις, Μαρία Σάκκαρη.

Από εκεί και πέρα, προπονητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο προπονητής του Στίβου, Πομάσκι Γιώργος, ο οποίος έχει για αθλητές τον Μίλτο Τεντόγλου και τη Βούλα Παπαχρήστου. Κορυφαίος αθλητής με αναπηρία ψηφίστηκε ο κολυμβητής, Μιχαλεντζάκης Δημοσθένης, κορυφαία αθλήτρια η κολυμβήτρια, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, ενώ καλύτερη ομάδα αθλητών με αναπηρία η Εθνική Ομάδα Κωφών Μπάσκετ Γυναικών, της οποίας είναι μέλη οι Βολιώτισσες Λία Σαρακατσάνη και Λαμπρινή Αγαγιώτου.

Οι νικητές ανά κατηγορία:

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ 2019: Στέφανος Τσιτσιπάς (Τένις)

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ 2019: Κατερίνα Στεφανίδη (Στίβος)

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ 2019: Ολυμπιακός (Υδατοσφαίριση Ανδρών)

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ 2019: Γιώργος Πομάσκι (Στίβος)

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2019: Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης (Κολύμβηση)

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2019: Αλεξάνδρα Σταματοπούλου (Κολύμβηση)

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2019: Εθνική Ομάδα Κωφών (Μπάσκετ Γυναικών)

Στη Γιορτή των Κορυφαίων τιμήθηκαν με το έπαθλο του «Ανερχόμενου Ταλέντου» οι εξής:

– Απόστολος Παπαστάμος (κολύμβηση)

– Κωνσταντίνος Λιβανός (ποδηλασία)

– Μιχαέλα Λάκη (τένις)

– Μαρία Τσαμοπούλου & Μελίνα Παππά (ιστιοπλοΐα)

Το Έπαθλο «Εύ Αγωνίζεσθαι» απονεμήθηκε από κοινού στις ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία τους με την κοινή παρουσία και βράβευση στο στάδιο Καραϊσκάκη της Μυρτούς και της Τόνιας, πριν από το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

Βραβεία απονεμήθηκαν επίσης στον Ολυμπιονίκη της κολύμβησης Σπύρο Γιαννιώτη, ο οποίος το 2020 θα μπει στο Ηall of Fame της παγκόσμιας κολύμβησης, στον κορυφαίο παίκτη του χάντμπολ Αλέξη Αλβανό, που αποχαιρέτησε την ενεργό δράση σε ηλικία 39 ετών, καθώς και το έπαθλο της κοινωνικής προσφοράς που δόθηκε στην οικογένεια του Αλέξανδρου Νασούλα και της Ευαγγελίας Ψάρρα, της οποίας και τα τέσσερα μέλη ασχολούνται ενεργά με την τοξοβολία.

Ο Αλέξανδρος Νασούλας είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής, η Ευαγγελία Ψάρρα έχει αγωνιστεί πέντε φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και τα παιδιά, Μαρία και Χάρης είναι στις μικρές Εθνικές ομάδες τοξοβολίας.

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς βραβεύτηκε για την κοινωνική του προσφορά και στις δηλώσεις του στάθηκε στην αξία της οικογένειας.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Aθλητικού Τύπου, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στη χώρα μας, βράβευσε τρία πρόσωπα που έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στον συγκεκριμένο τομέα. Τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο που έχει συνδέσει τον Αθλητικό Τουρισμό με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη Μαρίνα Κουταρέλλη για την επιτυχία του Spetses Mini Marathon και τον Κωνσταντίνο Μητρόπαπα, για τις επιτυχημένες εκδηλώσεις που διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα.

Τέλος, βραβεύτηκαν:

– Ο οδηγός αγώνων αυτοκινήτων, Ιαβέρης, που εδώ και χρόνια ευαισθητοποιεί και ενημερώνει με διαλέξεις και ομιλίες αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς σε όλη την Ελλάδα χιλιάδες συνανθρώπους μας, γύρω από τα θέματα Οδηγικής Συμπεριφοράς και Ασφάλειας.

– Τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη, γιατί η ομάδα μπάσκετ αγοριών του Λυκείου έφτασε στον μεγάλο τελικό του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ, καθώς και το 1ο Γενικό Λύκειο Βούλας, επειδή η ομάδα μπάσκετ κοριτσιών του Λυκείου πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα.

– Η Μαρία Πολύζου, ως η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε σε Μαραθώνιο, σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Ατλάντα το 1996 και κατέχει μέχρι και σήμερα το ρεκόρ Ελλάδας.

– Η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, για τα 100 χρόνια προσφοράς στην κοινωνία μέσω της ενδυνάμωσης της προσωπικότητας και της καλλιέργειας εθελοντικής συνείδησης στους νέους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.