Βρήκε τοίχο στον Βίκο η Νίκη, ήττα 67-89 στη Νέα Ιωνία

Αποκλεισμός για τους «κυανόλευκους» στο Κύπελλο Ελλάδος

Νευρική και άστοχη εμφανίστηκε η Νίκη Βόλου στο πρώτο επίσημο παιχνίδι για την αγωνιστική περίοδο 2022-23, καθώς για το κύπελλο Ελλάδας υποδέχθηκε τον φιλόδοξο και δυνατό φέτος Βίκο Ιωαννίνων, από τον οποίο και γνώρισε την ήττα 67-89 και αφοσιώνεται έτσι πλήρως στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Παρά τις προσπάθειες του Κουτίνα και του φιλότιμου Παπαδόπουλου που τραυματίστηκε κιόλας στη μύτη, η Νίκη δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη διαφορά, με αποτέλεσμα να καλείται να αντιδράσει, ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ.

Θύμα της άμυνας και της αστοχίας…

Στο πρώτο δεκάλεπτο για αρχή οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, ωστόσο η Νίκη έμεινε πίσω, καθώς η δυνατή άμυνα του Βίκου του επέτρεψε να κάνει ένα σερί 7-0 και από 9-10 να κάνει το σκορ 9-17, με τρίποντα του Τσιλούλη. Από την άλλη, ο Σιπητάνος απάντησε στους πόντους του Ιωαννίδη, και στο τέλος της περιόδου σε «νεκρό» χρόνο ο Κωστούλας δεν μπόρεσε να ευστοχήσει για τους «κυανόλευκους», με αποτέλεσμα η Νίκη να μείνει πίσω στο σκορ 19-26.

Με την αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου και με γκολ-φάουλ του Ιωαννίδη η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στο +10 για τους Γιαννιώτες (19-29) ενώ συνολικά ο Βίκος είχε σε εκείνο το σημείο ένα σερί 10-0, με πιεστική άμυνα ακόμη και σε όλο το γήπεδο αλλά και κερδίζοντας τις μάχες στη ρακέτα. Έπρεπε να περάσουν τρία σχεδόν λεπτά για να σκοράρει η Νίκη στο δεύτερο δεκάλεπτο με γκολ-φάουλ του Κωστούλα (22-36), παίρνοντας έτσι ανάσα… 5’34’’ πριν το ημίχρονο όμως, με καλάθια των Ιωαννίδη και Τσιλούλη έφτασε στο +20 με το σκορ στο 22-42…

Ένα σερί 7-0 με τον Κουτίνα να κερδίζει και αντιαθλητικό, έδωσε και άλλες ανάσες στους γηπεδούχους, αλλά ουσιαστικά δεν ήταν αρκετό για να μειώσει την ορμή του Βίκου, που διατήρησε το προβάδισμα σε διψήφια επίπεδα. Ένα τρίποντο του Ζησόπουλου στο τέλος απλά διαμόρφωσε το 38-51 του ημιχρόνου.

Μείωσε αλλά όχι αρκετά…

Οι δυνατές άμυνες δεν έλειψαν στο δεύτερο μέρος, με τη Νίκη να «καίγεται» και τον Βίκο να φαίνεται ότι ήθελε να παίξει τόσο όσο θα του επέτρεπε να διατηρήσει τη διαφορά…

Τελικά η Νίκη ήταν αυτή που βρήκε αυτό που ήθελε. Αν και δύο φάουλ που σφυρίχθηκαν σε βάρος του Κουτίνα σηκώνουν συζήτηση, η Νίκη πήρε πόντους από τον Παπαδόπουλο, ενώ ένα τρίποντο του Βερτζάγια της επέτρεψε να μειώσει στους 10 (53-63), 3’40΄πριν την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου. Όμως Ιωαννίδης και Πάτρας απάντησαν για τους φιλοξενούμενους και έφτασαν έτσι στο 55-70 του τρίτου δεκαλέπτου.

Στις πρώτες φάσεις του τέταρτου και τελευταίου δεκαλέπτου ήρθε ένα επιθετικό φάουλ του Σιπητάνου για να προκαλέσει νεύρα και έκρηξη από τον παίκτη και τους θεατές, με τον πλέι μέικερ των «κυανόλευκων» να δέχεται και την τεχνική ποινή. Παράλληλα παίρνοντας και τα ριμπάουντ ο Βίκος έφτασε στο +21 (58-79)με καλάθι του Ιωαννίδη.

4’51’’ πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα, η διαφορά υπέρ του Βίκου έφτασε στο +23 με το σκορ στο 61-84 μετά από γκολ-φάουλ του Πάτρα, με τα λάθη από εκεί και πέρα να είναι αρκετά. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και το τελικό 67-89 έδωσε την πρόκριση στους φιλοξενούμενους.

Τα δεκάλεπτα: 19-26, 38-51, 55-70, 67-89

Νίκη Βόλου (Μαύρος): Βρεττάς 3 (1), Κωστούλας 7, Βερτζάγιας 7 (1), Σιπητάνος 10 (2), Κουτίνας 22 (1), Παπαδόπουλος 13, Ζησόπουλος 3 (1), Δελεντζές, Σπανόπουλος 2, Σπηλιόπουλος, Κουτσομπόρης, Μόκας

Βίκος Ιωαννίνων (Καΐκας): Καννής  7 (1), Αναγνωστάκης 4, Μαυρογιάννης 9 (2), Ιωαννίδης 17, Τσιλούλης 16 (3), Πάτρας 10, Δήμος 5 (1), Αντωνίου, Καλαμπάκας 4, Βάρακας, Σταυρόπουλος 3 (1), Κοτσάνος 14.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.