«Χ»αμένοι βαθμοί παρά την ανωτερότητα για τον Ολυμπιακό Β.

Στο 1-1 έμειναν οι ερυθρόλευκοι και ο Ιωνικός

Αν και ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο Ολυμπιακός Βόλου είδε τον διαιτητή Γκάμαρρη να δίνει ένα αμφισβητούμενο πέναλτι υπέρ του Ιωνικού στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μοιραστούν βαθμούς μετά το τελικό 1-1. Ο Πόζογλου ήταν ο σκόρερ για τους «ερυθρόλευκους» που διαμαρτύρονται και για τη φάση του 70′, θεωρώντας ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή της εστίας του Κουρεπίνη μετά από πλασέ του Σκοπελίτη.

Ο σχετικά επιβαρυμένος αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Νεάπολης, εξαιτίας της πρωινής βροχόπτωσης που σημειώθηκε στον Βόλο, οδήγησε τους παίκτες των δύο ομάδων σε ένα δυνατό παιχνίδι, με τον διαιτητή Γκάμαρη να επιτρέπει βέβαια να γίνει κάτι τέτοιο, ειδικά σε φάσεις που θα μπορούσε να δείξει τόσο παράβαση όσο και κάρτες στην πλευρά του Ιωνικού.

Απειλητικός αλλά χωρίς καθαρό μυαλό στο τέλος των φάσεων
Ζεστός μπήκε ο Ολυμπιακός Βόλου στο παιχνίδι, καθώς μόλις στο 4ο λεπτό καταγράφεται η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους». Ο Κουτσιανικούλης πέρασε την μπάλα εντός περιοχής στον Πόζογλου, που από πλάγια δεξιά προσπάθησε να πλασάρει τον Κουρεπίνη, ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να τη στείλει ψηλά πάνω από την εστία του τερματοφύλακα του Ιωνικού.

Η πρωτοβουλία των κινήσεων φάνηκε από την αρχή του αγώνα να ανήκει στους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, με διάθεση να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, ενώ χαρακτηριστική είναι η φάση του 11ου λεπτού, με τον Κουτσιανικούλη να κάνει την ατομική ενέργεια και να περνά αριστερά τη μπάλα στον Ντούνη. Το σουτ όμως που επιχείρησε σταμάτησε στον Κουρεπίνη.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Τσίτας ππάσαρε στον Ντούνη που έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής για να μπλοκάρει ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Μία ακόμη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους καταγράφεται στο 14ο λεπτό, με τον Πόζογλου υπό την πίεση του Γκοτσούλια να κάνει το σουτ, και τη μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κουρεπίνη.

Στο 18′ ο Ντούνης κέρδισε το φάουλ από τον Καλλέργη, με τον Πόζογλου να το εκτελεί και τον Φαζό να πιάνει την κεφαλιά, όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Δύο λεπτά αργότερα ο Κουτσιανικούλης κινήθηκε ταχύτατα από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα στην απέναντι πλευρά και με τον Τσίτα να γίνεται αποδέκτης της μπάλας, όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να σκοράρει.

Ενώ οι φιλοξενούμενοι φανερά δεν μπορούσαν να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, στο 26′ οι γηπεδούχοι βγήκαν στην κόντρα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ιωνικού, η μπάλα από τον Ντούνη κατέληξε στον Κουτσιανικούλη, όμως ο Κουρεπίνης έπεσε στα πόδια του και απομάκρυνε. Μάλιστα, η πρώτη υποψία φάσης για τον Ιωνικό καταγράφεται μόλις στο 28ο λεπτό, με τον Τιεντσέ να πιάνει το σουτ έξω από την περιοχή του Γιδόπουλου, στέλνοντας την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ο Ιωνικός προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια, αν και οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου μπορούσαν να παραμείνουν απειλητικοί, χωρίς όμως να έχουν το καθαρό μυαλό για να ολοκληρώσουν επιτυχώς τις επιθετικές τους ενέργειες, ενώ ο διαιτητής Γκάμαρης δεν υπέδειξε φάουλ συπέρ του Τσίτα στο 35ο λεπτό, με τον Φουρλάνο να κάνει πάντως την παράβαση εκτός περιοχής του Ιωνικού. Η φάση προκάλεσε τις αντιδράσεις των φιλάθλων αλλά και του Σούλη Παπαδόπουλου, με τον διαιτητή να να προχωρά απλά σε συστάσεις προς τον πάγκο των γηπεδούχων.

Στις καθυστερήσεις ο Ιωνικός είχε την ευκαιρία, με τον Σμυρλή να προσπαθεί να βγάλει εντός περιοχής τη σέντρα από τα δεξιά, όμως κανείς συμπαίκτης του δεν ήταν στο σημείο που θα ήθελε.

Με τον Πόζογλου κινητήριο μοχλό
Νευρικό ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, όμως το γκολ δεν άργησε να έρθει για τον Ολυμπιακό Βόλου, με τον Πόζογλου που δήλωνε παρών σε πολλές φάσεις, να πετυχαίνει ένα σπάνιας ομορφιάς τέρμα στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης!

Κινούμενος από τα δεξιά, μπήκε στην αντίπαλη την περιοχή μετά από μπαλιά του Τσίτα, για να περάσει και τον Φουρλάνο και από πλάγια (αρκετά δύσκολη) θέση να στείλει την μπάλα στην εστία του Κουρεπίνη, που την είδε να τον περνά και να καταλήγει στα δίχτυα του!

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, έστω και αν ο Ολυμπιακός Βόλου συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, ενώ οι παίκτες του Ιωνικού συνέχισαν το σκληρό παιχνίδι σε αρκετές φάσεις και μετά την επίτευξη του τέρματος των γηπεδούχων. Βέβαια ο Ιωνικός από τα μέσα σχεδόν του δευτέρου ημιχρόνου προσπάθησε να βγάλει περισσότερες φάσεις, όμως η άμυνα λειτούργησε καλά από πλευράς Ολυμπιακού Βόλου.

Κοντά στο 2-0
Στο 70′ πάγκος και κόσμος ξεσηκώθηκαν, καθώς ο Κουτσιανικούλης εντός περιοχής, σε παρόμοια φάση με αυτή του τέρματος του Πόζογλου, πάσαρε στον Σκοπελίτη, αυτός πλάσαρε τον Κουρεπίνη, η μπάλα πήγε να περάσει την αντίπαλη γραμμή, αλλά διαιτητής και βοηθός έδειξαν να συνεχιστεί το παιχνίδι, με το 1-0 να παραμένει! Έντονες ήταν οι αντιδράσεις του Σούλη Παπαδόπουλο (αντίκρισε και την κίτρινη κάρτα για τις διαμαρτυρίες), αλλά η ουσία είναι ότι η απόφαση του διαιτητή δεν άλλαξε.

Στο 76, ο Μπουτζίκος έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, αλλά δε βρήκε κάποιο συμπαίκτη του, με τον Ιωνικό να έχει τη μεγάλη του ευκαιρία στην εξέλιξη της φάσης. Από αριστερά ο Μακρίδης έδωσε στον Βλαχομήτρο, αυτός έβγαλε την παράλληλη σέντρα και με τον Γιδόπουλο εξουδετερωμένο, δε βρέθηκε παίκτης των φιλοξενούμενων, για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα και η άμυνα έδιωξε τον κίνδυνο για τους «ερυθρόλευκους».

Στο 79′ ο Λάσκαρης παραλίγο να γίνει σκόρερ όταν, μετά από εκτέλεση φάουλ του Πόζογλου, με το στήθος έστειλε τη μπάλα στην εστία του Κουρεπίνη που έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 82′ ο Μουστάκης έκανε κάτι σαν σέντρα-σουτ για να διώξει με υπερένταση σε πλάγιο ο Γιδόπουλος.

Πέναλτι και έντονες διαμαρτυρίες
Ενα μαρκάρισμα όμως του Γραικού πάνω στο Βλαχομήτρο εντός έφερε τα πάνω κάτω στο 87ο λεπτό, με τον κο Γκάμαρη να δείχνει το σημείο του πέναλτι υπέρ του Ιωνικού, αποβάλλοντας μάλιστα και τον Σούλη Παπαδόπουλο από τον αγωνιστικό χώρο. Ο Κρητικός ανέλαβε την εκτέλεση, ο Γιδόπουλος προσπάθησε και ακούμπησε τη μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να διώξει, με αποτέλεσμα να γίνει το 1-1.

Ένα δυνατό σουτ του Μπουτζίκου στο 96′ δεν ήταν αρκετό για να παραβιάσει την εστία του Κουρεπίνη, με τον Ιωνικό να ρίχνει το βάρος στην άμυνα μετά το 1-1 και τον Ολυμπιακό Βόλου να πιέζει χωρίς αποτέλεσμα… Με το τελευταίο σφύριγμα οι γηπεδούχοι έπεσαν πάνω στον διαιτητή της αναμέτρησης, όμως η απώλεια βαθμών ήταν δεδομένη.

Διαιτητής: Γκάμαρης (Αθηνών)
Βοηθοί: Πλάκας (Δυτ. Αττικής), Αθανασοπούλου (Μεσσηνίας)
4ος διαιτητής: Στυλιανός (Τρικάλων)

Ολυμπιακός Βόλου (Παπαδόπουλος): Γιδόπουλος, Γραικός, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης, Φαζός, Τσιάρας, Λάσκαρης, Ντούνης (59′ Σκοπελίτης), Κουτσιανικούλης, Τσίτας, Πόζογλου (81′ Κόλα).

Ιωνικός (Αρναούτης): Κουρεπίνης, Μουστάκης, Παπουτσογιαννόπουλος, Ιωάννου, Φουρλάνος, Γκοτσούλιας, Τιεντσέ, Καλλέργης (57′ Παπατζίκος), Κρητικός, Σμυρλής (57′ Μακρίδης), Μάναλης (67′ Βλαχομήτρος).

Κίτρινες: Τσιάρας (44′), Κόλα (85΄)/ Ιωάννου (45′), Γκοτσούλιας (46′), Μάναλης (49′), Παπατζίκος (60′), Μουστάκης (74′), Κουρεπίνης (90+3′)
Κόκκινες: (Γκοτσούλιας 90′).

Παρουσία οπαδών του Ιωνικού
Περίπου 120 οπαδοί του Ιωνικού βρέθηκαν στο γήπεδο της Νεάπολης, με τα μέτρα της Αστυνομίας να είναι ισχυρά, προκειμένου να μην καταγραφούν έκτροπα. Ένταση καταγράφηκε στο ημίχρονο, κατά την αποχώρηση των παικτών των δύο ομάδων προς τα αποδυτήρια στη φυσούνα του γηπέδου, αλλά και με ανταλλαγή αντικειμένων ανάμεσα σε οπαδούς, χωρίς ωστόσο να πάρει έκταση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.