Ξαναλειτουργεί σε νέα στέγη η Λέσχη Ομίλου Φιλάθλων Νίκης (photos)

Σε νέα στέγη ξαναλειτούργησε ο ιστορικός Όμιλος Φιλάθλων Νίκης Βόλου και πάλι στην οδό Μαιάνδρου, στον αριθμό 24, απέναντι από το πάρκο που βρίσκεται το κτήριο του ΟΤΕ. Ο πρόεδρος, Παναγιώτης Αθανασίου, βλέπει ότι υπάρχει ενδιαφέρον για εγγραφή νέων μελών κι αυτό τον γεμίζει με αισιοδοξία ότι θα στηριχθεί περισσότερο η Λέσχη Ομίλου Φιλάθλων Νίκης (όπως είναι η ονομασία εδώ και λίγα χρόνια μετά την έγκριση λειτουργίας της από τη Γ.Γ. Αθλητισμού με βάση τον αθλητικό νόμο), αφού για ενάμιση χρόνο ήταν κλειστή, έχοντας παραμείνει στον χώρο απέναντι από το γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς» για αρκετό διάστημα.

Τέλος Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. κι όλα δείχνουν ότι θα μπουν νέα άτομα, που θα βοηθήσουν με τις φρέσκες ιδέες τους. Μάλιστα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να υπάρξει και νέος πρόεδρος, αφού ο Παναγιώτης Αθανασίου έχει κουραστεί ψυχολογικά από το 2002 και έχει «ματώσει» οικονομικά, όπως λέει ο ίδιος, μιλώντας στο Magnesiasports, αν και σημειώνει ότι από τη στιγμή που βλέπει το τελευταίο διάστημα έμπρακτη οικονομική στήριξη για τα λειτουργικά έξοδα της Λέσχης, δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνεχίσει ως επικεφαλής του Δ.Σ.

Όπως δηλώνει ο κ. Αθανασίου: «Ο ρόλος του Ομίλου Φιλάθλων Νίκης, που λειτούργησε ανεπίσημα το 1972 και επίσημα το 1974, είναι λόγω και της ηλικίας των περισσότερων  μελών του περισσότερο κοινωνικός, καθώς τα άλλα κλαμπ είναι πιο νεανικά και έχουν δυναμική παρουσία στην κερκίδα κυρίως. Βέβαια, δε λείπει από την πλευρά μας η υλική και ηθική βοήθεια προς την ομάδα. Ήταν κρίμα από τον Θεό να κλείσει ο Όμιλος».

Για τις πολλές ιστορικές φωτογραφίες που διακοσμούν τους τοίχους του Ομίλου, ο Παναγιώτης Αθανασίου λέει:  «Υπάρχει ένα αρχείο δικό μας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί αργότερα στο Μουσείο.  Εκτός απ’ αυτά που βλέπετε στον Όμιλο, έχουμε κι άλλο πλούσιο φωτογραφικό αρχείο, αλλά και από εφημερίδες με δημοσιεύματα ακόμη και πριν την ίδρυση της Νίκης, που αναφέρονται στη μεσολάβηση το 1918 του τότε δημάρχου Καισαριανής στην κυβέρνηση, για να αποκτήσει η Νίκη τη δική της έκταση.

Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε κι άλλο υλικό για το Μουσείο της Νίκης. Για παράδειγμα ήρθα σε επαφή με την αδελφή του Λευτέρη Καλλιοτζή, που μου είπε ότι θα κοιτάξει να βρει παπούτσια του».

Να υπενθυμίσουμε ότι νέες εγγραφές γίνονται πρωί και απόγευμα από 9-2 και 6-9 αντίστοιχα.

Επίσης, ο Όμιλος Φιλάθλων Νίκης απευθύνει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Καζανίδη.

Χρήστος Θανασούλης

Σημαντικό αρχειακό υλικό εκτίθεται στον Ο.Φ. Νίκης

 

 

Ο πρόεδρος του Ο.Φ. Νίκης, Παναγιώτης Αθανασίου, σε νεαρή ηλικία 17 ετών στο γήπεδο της Νίκης ως παίκτης της δεύτερης ομάδας.  Πολλοί δε γνωρίζουν ότι λίγο πριν υπογράψει συμβόλαιο με την πρώτη ομάδα, τραυματίστηκε σοβαρά στη μέση σε ένα ματς στην Αγχίαλο και σταμάτησε το ποδόσφαιρο νωρίς-νωρίς.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.