Ξεκίνημα με το δεξί για τη Νίκη, 73-69 τη Χαλκίδα

Στο πρώτο της παιχνίδι στην επιστροφή της στη Β' Εθνική

Μπορεί στο τελευταίο δεκάλεπτο να βρήκε κάποια εμπόδια, αλλά η Νίκη έκανε το χρέος της στο πρώτο επίσημο παιχνίδι για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, καθώς επικράτησε σε βάρος της Χαλκίδας με 73-69, στην επιστροφή των «κυανόλευκων» στη Β’ Εθνική κατηγορία.

To πρώτο καλάθι της χρονιάς για τη Νίκη Βόλου σε επίσημο παιχνίδι σημείωσε ο Κωστούλας με εύστοχο σουτ τριών πόντων, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να δείξουν τα δόντια τους από την αρχή και απάντησαν με ανάλογο τρόπο με τους Αποστολίδη και Πολιτόπουλο.

Κάπως έτσι εξελίχθηκε το πρώτο δεκάλεπτο, με τη διαφορά να είναι κυρίως στον πόντο ανάμεσα στις δύο ομάδες, σε αρκετά γρήγορο τέμπο και με λάθη που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί και από τις δύο πλευρές. Τελικά Η Νίκη πήρε μία διαφορά τεσσάρων πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο χάρη στις δύο εύστοχες βολές του Κουτίνα, σε «νεκρό» χρόνο, μετά από φάουλ που κέρδισε.

Το δεύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου δεν ήταν τόσο παραγωγικό στα πρώτα λεπτά, με τα ριμπάουντ να παίζουν από εκεί και πέρα τον ρόλο τους. Όμως η Νίκη είχε περισσότερες λύσεις και είχε μία σχετική διαφορά ασφαλείας υπέρ της, φτάνοντας ακόμη και στο +9 (36-27 στο 17’), ενώ ένα λεπτό πριν από τη λήξη με λέι απ του Κουτίνα οι γηπεδούχοι πήγαν στο +11 (42-31). Πολύ καλός σε εκείνο το σημείο ήταν και ο Φώτης Τάσσος, δείχνοντας για μία ακόμη χρονιά ότι μπορεί να αποτελέσει μία απόλυτα αξιόπιστη λύση μέσα στη ρακέτα για τους «κυανόλευκους».

Όπως έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε και το τρίτο δεκάλεπτο, με τη Νίκη Βόλου να είναι σταθερά μπροστά στο σκορ, τους Τάσσο και Λόλα να κάνουν αρκετή δουλειά μέσα στη ρακέτα, τον Σαριμπαλίδη να οργανώνει και τους παίκτες που προήλθαν από τον πάγκο να δίνουν πολύτιμες ανάσες.

Βέβαια, στο τέταρτο δεκάλεπτο, η Χαλκίδα πίεσε, με τους  Πολιτόπουλο και Μιχαήλ να παλεύουν, για να ροκανίσουν τη διαφορά, όμως η Νίκη έδειξε χαρακτήρα και άντεξε στην πίεση, φτάνοντας στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 42-33, 58-48, 73-69

Nίκη Βόλου (Κοσμάτος-Μαύρος): Κωστούλας 10 (1), Βερτζάγιας 2, Διγενής 2, Ευτυχίδης, Κουτίνας 21, Μπουσκολίτης, Τσώλης 2, Τάσσος 14, Δελεντζές, Φιλιππόπουλος, Λόλας 9, Σαριμπαλίδης 13 (2)

ΑΚ Χαλκίδας (Ζαρονικόλας): Ντουϊζίδης 5, Μπρατσιάκος 7 (1), Δουρούκης 2, Γυφτάκης 2, Αποστολίδης 13 (3), Μιχαήλ 18 (2), Σταθόπουλος, Χριστοδούλου 6, Πολιτόπουλος 16 (2), Πεζός

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.