Ξεσπά ο Παναγιώτης Νάνης στο «Magnesiasports»: «Ας ανοίξουν έστω ακαδημίες και προπονήσεις»

Η κατάσταση έχει ξεφύγει σε βάρος σχεδόν όλων αυτών που συμμετέχουν στον ερασιτεχνικό Αθλητισμό, με τις συζητήσεις σε παρασκηνιακό και ανεπίσημο επίπεδο να συνεχίζονται, και τις απόψεις που καταγράφονται για το αν πρέπει ή και μπορεί ν’ αρχίσει και πάλι η δράση να είναι διφορούμενες και πολλές φορές διαφορετικές ανάλογα με την περίσταση.

Πληροφορίες αναφέρουν για παράδειγμα ότι η διοίκηση της ομάδας μπάσκετ του ΓΣ Αλμυρού προσέγγισε αρκετές από τις ομάδες που συμμετέχουν στον ίδιο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, με την πλειοψηφία των απόψεων να κινείται στο ύφος του «ναι μεν αλλά…» με το «αλλά» να έχει να κάνει με την αδυναμία οικονομικής κάλυψης, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν έσοδα…

Έτσι, το «Μagnesiasports» αναζήτησε την άποψη του προπονητή του ΓΣ Αλμυρού, Παναγιώτη Νάνη, που κατηγορηματικά υποστήριξε ότι κάτι πρέπει να γίνει, γιατί η αναμονή είναι αυτή που σκοτώνει. Η αρχή σύμφωνα με τον τεχνικό του Αλμυρού πρέπει να γίνει τουλάχιστον με την επαναλειτουργία των ακαδημιών των συλλόγων. «Ας ανοίξουν οι ακαδημίες γιατί είναι ο πνεύμονας του ερασιτεχνικού Αθλητισμού. Έτσι μπορεί να τροφοδοτηθεί με χρήματα μέρος του προσωπικού των συλλόγων και να μπουν οι βάσεις για την επόμενη αγωνιστική περίοδο».

Μάλιστα, ο Παναγιώτης Νάνης δεν διστάζει να προτείνει και τη μορφή των προπονήσεων για τα παιδιά. «Είναι η μπάλα μέσο μετάδοσης του ιού; Ας κάνουν προπονήσεις χωρίς μπάλα. Ας κάνει κάθε παιδί προπόνηση με τη δική του μπάλα! Ας γίνουν οι προπονήσεις έξω, για να βγουν τα παιδιά από το σπίτι. Δεν γίνεται τόσον καιρό να ασχολούνται μόνο με τρόπους οικιακής διασκέδασης» σημείωσε χαρακτηριστικά, παραπέμποντας στη χρήση ηλεκτρονικών μέσων και του υπολογιστή…

Όσον αφορά το τμήμα ενηλίκων, και εκεί ο προπονητής του ΓΣ Αλμυρού σημειώνει ότι θα πρέπει ν’ αρχίσουν τουλάχιστον οι προπονήσεις, δηλώνοντας σίγουρος ότι και οι παίκτες θα ανταποκριθούν έστω και αν δεν είναι σίγουρο ότι θ’ αρχίσουν και πάλι τα πρωταθλήματα. «Από εκεί και πέρα να δούμε αν το επιτρέπουν και τα υγειονομικά δεδομένα ν’ αρχίσει και πάλι η δράση, έστω και για έναν γύρο. Ας βγούμε έξω για προπόνηση. Και να μοιραστούν τα έξοδα για τα τεστ. Αλλιώς και η επόμενη χρονιά θα είναι διαφορετική, και όλοι οι παίκτες θα είναι επηρεασμένοι από την κατάσταση αυτή» σχολίασε σχετικά.

Βέβαια, ο Παναγιώτης Νάνης πετάει και το μπαλάκι στους συλλόγους. «Όποιος δεν θέλει να μην κατέβει στο πρωτάθλημα αν αρχίσει πάλι. Αλλά την επόμενη χρονιά μην ζητάει κάποιος σύλλογος κάτι παραπάνω όσον αφορά άνοδο κατηγορίας ή παραμονή» ανέφερε για να καταλήξει: «Ας μην κρυβόμαστε πίσω από διαμαρτυρίες, και παρασκηνιακά να μην θέλουν ορισμένοι την επανέναρξη, αν και επισήμως τη ζητούν».

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.