Ξέσπασμα Βοσνιάδη: «Γεμίσαμε προπονητές κερκίδας-Συσπείρωση και προστασία για την ομάδα»

«Θα πούμε περισσότερα μετά τις 22 Δεκεμβρίου» σημείωσε ο προπονητής της Νίκης Βόλου

Τόσο για το αγωνιστικό, όσο και για το επικοινωνιακό κομμάτι είχε πολλά να πει ο Αλέκος Βοσνιάδης, μετά την επικράτηση της Νίκης 3-0 σε βάρος του Απόλλωνα Πόντου, τονίζοντας ότι η ομάδα πρέπει να προστατευτεί και να μην γράφονται και αναπαράγονται πράγματα που δεν ισχύουν, ενώ όπως υπογράμμισε υπάρχουν προπονητές… κερκίδας.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Αλέκος Βοσνιάδης επεσήμανε τα εξής: «Τρεις βαθμοί σε ένα παιχνίδι που το θέλαμε. Προηγηθήκαμε νωρίς και φαινόταν ότι έχουμε άγχος Κάναμε κάποιες φάσεις μέχρι την καθοριστική φάσης της αποβολής του παίκτη του Απόλλωνα Πόντου, άμεσα ήρθε και το γκολ στη φάση και εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Στο δεύτερο μέρος είπαμε να είμαστε σοβαροί, να έχουμε την κατοχή και να μην χαλαρώσουμε και να μην κινδυνεύσουμε. ήρθε ένα ακόμη γκολ νωρίς, στο τέταρτο λεπτό του δευτέρου μέρους,  και εκεί το παιχνίδι «έσβησε» τελείως. Δημιουργήσαμε κάποιες φάσεις, Είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια των παιδιών, ήρθε η νίκη φύγει  το βάρος από πάνω μας. Με συνεχόμενα αποτελέσματα θα γίνουμε καλύτεροι, και καλύτερο ποδόσφαιρο θα παίξουμε και θα κάνουμε τις νίκες για τον στόχο μας».

Ακολούθησε όμως η τοποθέτηση σχετικά με τη μουρμούρα, την γκρίνια και τα όσα λέγονται εξαιτίας των προηγούμενων αποτελεσμάτων… «Το ποδόσφαιρο σου δίνει με μία φάση το αποτέλεσμα, με 15 φάσεις ανάποδα το αποτέλεσμα. Έχω πει ότι αυτήν τη στιγμή μετράνε οι βαθμοί, για να «ξεκολλήσουμε» και να πετύχουμε πράγματα, γιατί μπορούμε να πετύχουμε. Ας μείνουμε σ’ αυτό και ας μην κάνουμε μεγαλύτερη ανάλυση. Όταν μία ομάδα δεν παίρνει τα αποτελέσματα, υπάρχει πίεση, σε μία ομάδα σαν κι εμάς είμαστε σε φάση που δεν θέλουμε να λέμε πολλά, γιατί πλέον ό,τι λέμε παρεξηγιέται.  Εγώ εξακολουθώ να ζητώ συσπείρωση γύρω από την ομάδα. Ξαφνικά γεμίσαμε προπονητές κερκίδας. Εμείς λέγαμε στην ομάδα να ηρεμήσει, αυτοί λέγανε να πάει μπροστά… Ζούμε ωραία πράγματα στη Νίκη Βόλου και στεναχωριέμαι που τα ζω» ανέφερε χαρακτηριστικά.0

Μάλιστα, ο προπονητής της Νίκης συνέχισε: «Όταν ήρθα στην ομάδα περίμενα ότι θα κάνουμε όλοι μαζί άλλα πράγματα. Διακρίνω μια βιασύνη δεν είχαμε καλά αποτελέσματα αλλά αν δεν πάρουμε κουράγιο από τον κόσμο από πού θα πάρουμε, σε μία ομάδα που φημίζεται για τη στήριξη του κόσμου; Θα μείνω εδώ, θα μιλήσω παραπάνω μετά τις 22 Δεκεμβρίου, γιατί έχω μαζεμένα. Ξέρετε μιλάω, δεν κρατάω το στόμα μου κλειστό. Ας τελειώσουμε την πρώτη φάση μέχρι τη διακοπή, και από εκεί και μετά θα πούμε αρκετά. Δεν θέλουμε να διώξουμε αυτό που δεν πετύχαμε μέχρι τώρα, μέχρι την πρώτη μας νίκη. Θα πούμε πράγματα στην ώρα τους…».

Φαίνεται πάντως ότι ο προπονητής των «κυανόλευκων» είναι αρκετά ενοχλημένος από κάποια πράγματα που έχουν αναφερθεί ή που ακούγονται και φυσικά από τη μουρμούρα, τόσο νωρίς μάλιστα στο πρωτάθλημα, με μόλις τέσσερις αγωνιστικές να έχουν περάσει οπότε συνέχισε, τονίζοντας: «Θέλαμε να έχουμε την ισορροπία. Στη διακοπή θα διορθώσουμε σίγουρα ό,τι κάνουμε λάθος, στον σχεδιασμό μας. Κάνουμε το καλύτερο με τρεις στόπερ, ή με τετράδα στην άμυνα και από εκεί και μετά θα πούμε και πραγματάκια. Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι με ομάδα της πεντάδας.

»Βλέπω και στην κερκίδα τι συμβαίνει αυτήν τη στιγμή. Ξαφνικά, δεν βλέπουμε αντίπαλο. Η  ομάδα θέλουμε να βάλει 5 γκολ, που πιεζόταν για το μισό-μηδέν. Έχω πει ότι πέντε ομάδες χωρίς να ξεχωρίζω καμία θα διεκδικήσουν τον στόχο της ανόδου. Ξαφνικά δεν βλέπουμε κανέναν άλλο και ξεχάσαμε που ήμασταν τα προηγούμενα χρόνια και ξαφνικά αποκτήσαμε μια τεράστια υπεροψία. Δεν μας φτάνει το 1-0, το 2-0. Θέλουμε να πιέσουμε από το πρώτο λεπτό να δημιουργήσουμε προβλήματα. Αλλά παίζει και ο αντίπαλος. Θα έρθουν και παιχνίδια που δεν θα είμαστε καλοί, θα χάσουμε, που θα κάνουμε πέντε ευκαιρίες και ο αντίπαλος  μια, και θα χάσουμε. Το πρωτάθλημα παίζεται μέχρι τον Μάιο. Αν πέσουμε να βγάλουμε τα μάτια της ομάδας στη «στραβή», θα ξαναζήσουμε ωραίες στιγμές.  Από το να κοιτάς την πεντάδα για να βγεις κατηγορίας μέχρι ν’ αρχίσεις να φωνάζεις βοήθεια είναι μια… τρίχα, και το έχει ζήσει αυτό η ομάδα στη χρονιά που ήρθα. Μυαλό δεν βάζουμε αλλά βρήκαμε το εξιλαστήριο θύμα».

Εξιλαστήριο θύμα, σύμφωνα με τον Αλέκο Βοσνιάδη δεν παρουσιάζεται άλλος πέρα από τον ίδιο! «Έπρεπε να είναι κι άλλοι εδώ στη συνέντευξη Τύπου, μου λείπουνε κάποιοι, που έχουμε να πούμε και με εκείνους πράγματα. Αλλά εδώ είναι ο Βοσνιάδης, ας στραφεί όλη κατάσταση επάνω του, δεν έχει ανάγκη από αυτά θα δώσει τη μάχη του και η ομάδα θα κάνει αυτό που πρέπει. Πρέπει να σεβαστούμε τους αντιπάλους. Δεν παίζουμε μόνοι μας, δεν είμαστε το ξεκάθαο φαβορί. Δεν βγήκε κανείς από τη διοίκηση να το πει. Είπαμε όλοι από μέσα ότι έχουμε στόχο ν’ ανέβουμε κατηγορία, αλλά με πέντε ομάδες που δίνουν τη μάχη τους. Μεγάλα σωματεία, όχι της πλάκας. Βλέπετε πώς έρχονται τα αποτελέσματα. Δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Θα παλέψουμε και όποιος αντέξει. Να ξέρετε ότι ο Βοσνιάδης θ’ αντέξει σίγουρα».

Μάλιστα, ρωτήθηκε για το ποιοι έλειπαν, για ν’ απαντήσει ως εξής: «Να μην ονοματίσω. Τη δουλειά σας κάνετε. Κάνετε το ρεπορτάζ της Νίκης Δεν μπορείς να καθορίζεις μέσα από ένα Μέσο σου τη διοίκηση, για ν’ αλλάξει προπονητή, να μπει εκείνος ο παίκτης. Κάνε μου την κριτική και άσε ρε φίλε να ξέρουμε εμείς κάτι παραπάνω. Επειδή δεν σου κάνω τα κέφια, γιατί το καλοκαίρι με έψαχνες στα τηλέφωνα για να σου λέω πληροφορίες και στο έκοψα. Κάποια στιγμή πήγες σε μέλος του τιμ και έκανες το ίδιο πράγμα και σ’ έκοψε και εκείνος εμείς λέμε ότι η ομάδα έχει μία κατεύθυνση στην επικοινωνία και θα είναι αυτή.  Η ομάδα πρέπει να προστατευτεί και από εσάς, αν ο καθένας παίζει για την πάρτη του, δουλειά δεν θα κάνουμε. Και θα τα πούμε αυτά μετά τις 22 του μήνα…».

Για την εμπιστοσύνη της διοίκησης προς το πρόσωπό του, ο Αλέκος Βοσνιάδης απάντησε χαρακτηριστικά: «Μπαίνουμε σε μία συζήτηση στήριξης στον προπονητή; Στην Ελλάδα άμα βγει κάποιος και το πει, αρχίζουν τα όργανα! Πραγματικά είμαστε όλοι εδώ  για να δώσουμε μια τεράστια «μάχη», να έχουμε την ομάδα μας ψηλά και από εκεί και μετά τον Βοσνιάδη θα τον στηρίξουν οι ποδοσφαιριστές του, τα αποτελέσματά του και κανένας άλλος, εννοείται η διοίκηση είναι δίπλα μας, με τα πράγματα να μην είναι εύκολα και γι’ αυτήν. Ζούμε σε ένα πρωτάθλημα που ξέρουμε τα προβλήματά του. Δεν υπάρχει τίποτε ξεκάθαρο στον ορίζοντα, και παίζουμε στην τύχη όλοι. Λέμε ότι μέσα σ’ αυτό το θολό περιβάλλον, ας είμαστε συσπειρωμένοι η διοίκηση με τον προπονητή θα τα βρει, οι παίκτες τα βρίσκουν με τον προπονητή, μου βγάλατε και το καινούργιο «Ο Βοσνιάδης έχασε τα αποδυτήρια». Με τους παίκτες που έφερα εγώ; Τι λέτε έξω; Οι ποδοσφαιριστές δίνουν τη μάχη τους. Ελάτε να συσπειρωθούμε… Δόξα τον Θεό, είμαι ένας προπονητής που όποτε έρχεται εδώ πετυχαίνει»!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.