Ξηροφώτος: «Κρατάμε το καλό διάστημα και αναλύουμε τα προβλήματα»

Οι δηλώσεις μετά τον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου-Τρίγλια

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του εμφανίστηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλο, Στέφανος Ξηροφώτος, μετά τη νίκη της ομάδας του επί της Τρίγλιας με 1-0, αλλά και για πράγματα που σίγουρα χρήζουν αρκετής βελτίωσης.

Λόγο για διαιτητικά λάθη τα οποία όπως τόνισε ελπίζει ότι ήταν ανθρώπινα έκανε λόγο ο προπονητής της Τρίγλιας, Κώστας Γεωργιάδης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Κώστας Γεωργιάδης (προπονητής Τρίγλιας): «To πιο ευχάριστο πράγμα είναι ότι βρισκόμαστε και πάλι στους αγωνιστικούς χώρους μετά από ένα χρόνο αποχής, κι εμείς με πολλή διάθεση και με σπουδαίο κίνητρο για να αντιμετωπίσουμε μία ιστορική ομάδα όπως ο Ολυμπιακός Βόλου και προετοιμαστήκαμε όλο αυτό το διάστημα με πολλές δυσκολίες για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε.

Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στο πρακτικό και στο θεωρητικό κομμάτι ότι πρέπει να αποφύγουμε κακοτοπιές. Σε μία τέτοια έκρινε ο διαιτητής και έδωσε ένα πέναλτι στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, όπου και διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Μετά τα 15 πρώτα επτά κυριαρχήσαμε στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να μετουσιώσουμε την κατοχή, την ενέργεια και την αγωνιστικότητά μας σε κάποια φάση που θα μας έβαζε στο παιχνίδι. Γίνανε ελάχιστες φάσεις και ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μας απείλησε καθόλου. Αυτό που μπορώ να κρατήσω είναι η αγωνιστικότητα των παικτών. Δεν έχουμε χρόνο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε έναν ακόμη δύσκολο αντίπαλο.

Μάλλον έλειπε ρυθμός στον διαιτητή και ας πείσουμε τους εαυτούς μας ότι τα λάθη του ήταν ανθρώπινα και ότι δεν είχε κανέναν δόλο απέναντι στην ομάδα μας. Θα είναι μία δύσκολη περίοδος γιατί είναι πρωτόγνωρο και για εμάς, με διπλάσια αποχή από SL2 και δεν έχουμε και τις συνθήκες όπως η SL1 για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο κομμάτι της αποκατάστασης και του ρόστερ».

Στέφανος Ξηροφώτος (προπονητής Ολυμπιακού Βόλου): Να ευχαριστήσουμε εκ μέρους όλου του προπονητικού τιμ τη διοίκηση της ομάδας για την εμπιστοσύνη που μας έχει δείξει και μας αφήνει να δουλέψουμε με νέα παιδιά ελεύθερα και πραγματικά ευχαριστιόμαστε όλη αυτήν τη διαδικασία. Σίγουρα τα πράγματα δεν είναι εύκολα και οι ομάδες δεν χτίζονται από τη μία μέρα στην άλλη. «Έχουμε έρθει με όρεξη για να δουλέψουμε και να δημιουργήσουμε μία ομάδα για το μέλλον.

Είχαμε ένα καλό διάστημα 30-35 λεπτών υπεροχής, με αδιάκοπο πρέσινγκ και αρκετές προϋποθέσεις και ευκαιρίες. Δεν το μετουσιώσαμε σε σκορ ασφαλείας και σιγά σιγά από το 35’ και μετά όταν και ο αντίπαλος βρήκε τρόπους να σπάσει το δικό μας το πρέσινγκ, μπόρεσε να έχει την υπεροχή στο  παιχνίδι. Είχαμε και την τύχη με το μέρος μας και σημασία έχουν οι τρεις βαθμοί. Κρατάμε το πολύ καλό διάστημα αλλά θα πρέπει ν’ αναλύσουμε και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν για να είμαστε καλύτεροι στο επόμενο παιχνίδι.  Συγχαρητήρια και στους παίκτες που ειδικά προς το τέλος καταβάλαν φοβερή προσπάθεια. Τους αξίζουν οι τρεις βαθμοί και πλέον προετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι.

Ήταν μία αγχωμένη πρεμιέρα. Η ομάδα ήταν υποχρεωμένη να κερδίσει, το έκανε και τώρα κερδίζουμε χρόνο για να προετοιμαστούν και τα παιδιά που είχαν κάποια μικροπροβλήματα κι εμείς να δούμε τι δεν κάνουμε καλά για να το βελτιώσουμε. Ξέραμε ότι η Τρίγλια είναι μία ποιοτική ομάδα και πραγματικά μας έβαλε δύσκολα. Θα είναι από τις ομάδες που θα είναι πολύ καλά φέτος. Ο στόχος του Ολυμπιακού Βόλου είναι να παίζει ποδόσφαιρο κατοχής, να πιέζει και να δημιουργεί ευκαιρίες, ασχέτως αν θα κερδίζει 1-0 ή όχι. Κάποια διαστήματα θα χρειαστεί να διαφυλάξει ένα σκορ, αλλά όχι για ένα τόσο μεγάλο διάστημα, οπότε αυτό μας προβληματίζει και αυτό θα κοιτάξουμε να διορθώσουμε».

Άγγελος Παπαστεριανός (παίκτης Τρίγλιας): «Καλή χρονιά επιτέλους σε όλες τις ομάδες. Δυστυχώς δεν ξεκινήσαμε νικηφόρα. Δεν μπήκαμε καθόλου καλά στο παιχνίδι και στο πρώτο 25λεπτο δεν έχουμε εμφανιστεί καν στον αγωνιστικό χώρο. Μετά μόνο εμείς υπήρχαμε στο γήπεδο αλλά δεν μετουσιώσαμε την υπεροχή μας σε μία μεγάλη φάση για να ισοφαρίσουμε. Θα είναι μία δύσκολη χρονιά για όλους».

Στάθης Βασιλούδης (παίκτης Ολυμπιακού Βόλου): «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι μετά από μεγάλη αποχή. Πήραμε το τρίποντο απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο που μας πίεσε. Καταφέραμε να κρατήσουμε τις θέσεις μας και τον σκοπό μας για να πάρουμε το τρίποντο.

Η αποχή είναι τεράστια. Με πολλή δουλειά και με το κλίμα που έχει δημιουργήσει ο κόουτς παραμένουμε συσπειρωμένοι και ταπεινοί, βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και πιστεύω ότι έτσι θα φτάσουμε στον στόχο της ανόδου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.