Υπέρμαχος του ρόλου της Πολιτείας στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο Αχιλλέας Μπέος!

"Μπανανία" η Ελλάδα - Η μόνη χώρα που δεν έχει κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ομάδων!

Υπέρμαχος του ρόλου της Πολιτείας στα τεκταινόμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου εμφανίζεται ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, σχολιάζοντας τη συνάντηση των «Big 4» για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα σε ανάρτησή του υποστηρίζει ότι οποιαδήποτε θεσμική και κοινωνική λειτουργία δεν θα πρέπει να παραδίδεται σ’ αυτούς που θα πρέπει να ελέγχονται, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα Μπανανία!Πέρα από τις γενικές διαπιστώσεις και τις ευθύνες που καταλογίζει, στους άλλους, για την σημερινή κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Δήμαρχος Βόλου και μικρομέτοχος του ΝΠΣ Βόλου, θίγει και το ζήτημα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ομάδων για το οποίο «πονάει» μιας και η NOVA σύμφωνα με τον ίδιο καθυστερεί την καταβολή των χρημάτων στην ομάδα του.

Σε τοποθέτησή του μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τα εξής:

«Θυμηδία μου προκαλεί, όπως και σε κάθε νουνεχή άνθρωπο του χώρου, αλλά και και σε κάθε πολίτη, η πολυδιαφημισμένη συνάντηση των big 4, δηλαδή των ηγετών των τεσσάρων «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου, που καλούνται από την Πολιτεία, την ΕΠΟ και την Uefa, να δώσουν λύσεις στα τεράστια προβλήματα του αθλήματος που οι ίδιοι, εν πολλοίς, δημιούργησαν, οδηγώντας το σε καθεστώς πλήρους απαξίωσης!

Διερωτώμαι αλήθεια σε ποιο κράτος Δικαίου, σε ποια Δημοκρατική χώρα, τους Νόμους, τους όρους και τις διατάξεις που διέπουν οποιαδήποτε θεσμική και κοινωνική λειτουργία δεν τους ορίζουν οι προβλεπόμενοι από την Πολιτεία θεσμοί, αλλά η κορυφαία αυτή διαδικασία παραδίδεται σε αυτούς στον έλεγχο των οποίων – υποτίθεται – στοχεύει; Η απάντηση προκύπτει αβίαστα: Σε καμία! Εκτός ίσως από την Ελλάδα – Μπανανία…

Ασφαλώς και οι έχοντες την πρωτοβουλία της συνάντησης θεσμικοί παράγοντες γνωρίζουν ποιους καλούν να μετάσχουν σε αυτήν. Καλούν αυτούς που δεν δίστασαν, και σίγουρα δεν θα αλλάξουν τώρα νοοτροπία και πρακτική, να υποβαθμίσουν και να ευτελίσουν το ποδόσφαιρο μας εν ονόματι των ιδιοτελών προσωπικών τους συμφερόντων και των κοντόφθαλμων και μικρόπνοων δήθεν επιτυχιών των ομάδων τους. Συνεπώς θα πρέπει να προεξοφλούν και την αποτυχία.

Μετά από τόσα χρόνια, με τη διάπραξη τόσων και τέτοιων εγκληματικών λαθών, οι υπεύθυνοι τίποτα δεν διδάχθηκαν. Και φαίνεται ότι δεν γνωρίζουν ούτε πως φτάσαμε ως εδώ, ούτε ποιες λύσεις απαιτούνται για την έξοδο από την θλιβερή αυτή κατάσταση.

Παράλληλα απογοήτευση προκαλεί και η στάση των παραγόντων των υπολοίπων ομάδων, που άβουλοι και πειθήνιοι, σαν μαριονέτες, απλώς παρακολουθούν και συχνά μάλιστα υπηρετούν τα συμφέροντα των «μεγάλων», αδυνατώντας να θέσουν ακόμη και θεμελιώδη ζητήματα, όπως ότι εν έτει 2020 η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ομάδων!

Διακινδυνεύω την πρόβλεψη ότι οδηγούμαστε σε μια ακόμα παταγώδη αποτυχία. Αν δεν βρεθούν άνθρωποι να θέσουν τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού και να επιβάλλουν τον σεβασμό τους από όλους, θα μείνουμε στη σημερινή τραγική πραγματικότητα όπου θα ψάχνουμε ποιος έδειρε τον τάδε διαιτητή και να μιλάμε εβδομάδες ολόκληρες για το αν ήταν και πόσα…εκατοστά οφσάιντ αυτό που δόθηκε ή δεν δόθηκε στον δείνα αγώνα. Δυστυχώς…».