Υπερψηφίστηκε με 156 «ναι» η τροπολογία για το ποδόσφαιρο

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για τις ποινές περί πολυϊδιοκτησίας στο ποδόσφαιρο, με 156 βουλευτές εκ των 246 να ψηφίζουν υπέρ και 90 κατά. Κανένας βουλευτής δεν ψήφισε «παρών».

Η Νέα Δημοκρατία είχε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας πριν από την ψηφοφορία, με πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας να τονίζουν πως «όποιος καταψηφίζει διαγράφεται» και να συμπληρώνουν πως δεν θα γίνουν ανεχτές ούτε απουσίες από την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Μόνο οι δικαιολογημένα απόντες συγχωρούνται» είναι το μήνυμα που έστειλε το Μαξίμου, με αποδέκτες κυρίως τους βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας και της περιφέρειας Πειραιά. Οι δυο απουσίες της ΝΔ ήταν ο βουλευτήςΓιώργος Βαγιωνάς λόγω ασθένειας, που έστειλε επιστολή ότι θα υπερψήφιζε αλλά δεν προσμετράται στο αποτέλεσμα και ο δεύτερος είναι ο Αντώνης Σαμαράς που δεν έκανε γνωστή την πρόθεση ψήφου.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, πηγαίνοντας να ψηφίσει μετά τη διακοπή της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε:

«Πάμε να δούμε αν είναι πέναλτι».

Στην τροπολογία προβλέπεται αφαίρεση 5 έως 10 βαθμών, για περιπτώσεις πολυιδιοκτησίας στον αθλητισμό. Τη Δευτέρα είχε υπάρξει εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που εισηγούνταν την αποβολή δύο ομάδων από την Super League: του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Το θέμα πυροδότησε πολιτικές αποφάσεις, τη διαγραφή του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρή Ζαγοράκη και ακολούθησε η ψήφιση της τροπολογίας.

Οπως είναι γνωστό η ονομαστική τροπολογία έγινε με αίτημα ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποχή από την ψηφοφορία επέλεξαν Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25. Η διαδικασία έγινε με ηλεκτρονική ψήφο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.