Ζητάει δεσμεύσεις από τους υποψήφιους ο Ολυμπιακός Βόλου

Με βραδινή (Τρίτη 19/09) και μακροσκελή ανακοίνωση το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού Βόλου και η διοίκησή του, και με αφορμή την παρουσία του υποψηφίου δημάρχου Βόλου, Νίκου Παπαπέτρου στην πρώτη ανοιχτή προπόνηση των «ερυθρόλευκων», ζητά συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τη στάση απέναντι στο τμήμα την πρώτη ημέρα μετά τις δημοτικές εκλογές, με φόντο και τη χρήση του ΕΑΚ Βόλου.

«Ναι, να στηριχθούν τα ιστορικά σωματεία της πόλης, αλλα από τώρα. Με πράξεις. Με δεσμεύσεις και αυτές να είναι συγκεκριμένες» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του «ερυθρόλευκου» ποδοσφαιρικού τμήματος.

Μάλιστα συνεχίζει ως εξής:

«Χθες (σ.σ. Δευτέρα 18/09) βίωσαν οι παίκτες μας, το τεχνικό επιτελείο μια ιστορική στιγμή στα χρονικά του τοπικού ποδοσφαίρου. Αν χθες κάναμε έστω κι έναν φίλαθλό μας να χαμογελάσει ή να ξεχαστεί για λίγο μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν, είμαστε χαρούμενοι.

Τώρα που ηρέμησαν οι παλμοί μας από την χθεσινή «εκτόνωση», ακόμα και τη δική μας και των παικτών μας, θέλουμε ως διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος να πούμε κάτι, με αφορμή παρουσία πολιτικών και υποψηφίων στην εκδήλωσή μας.

Στη χθεσινή «πρώτη» μας, βρέθηκε και ο επιφανής νομικός κ. Παπαπέτρου (σ.σ. Παπαπέτρος το ορθό), ο οποίος ηγείται υποψήφιας δημοτικής παράταξης για την εκλογή της στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Δήμου Βόλου της 8ης Οκτωβρίου και της οποίας ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Έχουμε εξ αρχής πει ότι τα πολιτικά να μείνουν μακριά από εμάς και δεν θα αφήσουμε ξανά τον Ολυμπιακό Βόλου να γίνει «όχημα» και «έρμαιο» (μικρο)πολιτικών συμφερόντων ή φιλοδοξιών.

Προβλήθηκαν συγκεκριμένα αιτήματα από τη νέα Διοίκηση του ποδοσφαίρου για να παρασταθούν υποψήφιοι στον χώρο μας, αλλά δεν τηρήθηκαν.

«Όνειρό» μας είναι ο Ολυμπιακός Βόλου να είναι ένας κοινωνικός, πολιτιστικός, πολιτισμικός, αθλητικός, ποδοσφαιρικός φορέας, που θα παρεμβαίνει έντονα στα (μικρο)πολιτικά πράγματα του τόπου μόνο όταν θα χρειάζεται να το κάνει για να προασπίσει τα συμφέροντά του. Ο καθένας ας ψηφίσει κατά συνείδηση.

Με αφορμή λοιπόν μια δήλωση που έκανε ο επικεφαλής του ανωτέρω συνδυασμού στην πρώτη προπόνηση της Νίκης Βόλου πριν μια βδομάδα σχετικά με τα ιστορικά σωματεία της πόλης, μας ενδιαφέρει να μάθουμε στο δημόσιο διάλογο τις απόψεις της παράταξης, σε περίπτωση που εκλεγεί, σε μια σειρά από ζωτικά ζητήματα επιβίωσης για το ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού Βόλου, τη στιγμή μάλιστα που συμπίπτει με την πιο δύσκολη φάση στην 86χρονη ιστορία του. Ας μας συγχωρέσουν οι άνθρωποι που βάλλονται, σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε ότι είναι σημαντικότερα από την καθημερινότητά τους και όσα βιώνουν.

  1. Αν θα διατηρηθεί σε ισχύ η σύμβαση για τη χρήση του ΕΑΚ «Τάκης Συνετόπουλος» μέχρι το τέλος της ποδοσφαιρικής αγωνιστικής χρονιάς 2023 – 2024.
  2. Αν θα επεκταθεί η σύμβαση παραχώρησης του ΕΑΚ «Τάκης Συνετόπουλος» έως και το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς 2026 – 2027.
  3. Αν θα αξιοποιηθούν τα κονδύλια που φέρεται να έχουν εγκριθεί για την σταδιακή ανάπλαση του Σταδίου.
  4. Αν θα υπάρξει η μέριμνα αυτά τα κονδύλια να διοχετευθούν στο ΕΑΚ, με ποιο χρονοδιάγραμμα και σε ποια σχέση με την παραδοσιακή και ιστορική ομάδα που στεγάζεται στο σπίτι της.
  5. Αν καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών θα διατηρηθεί η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, εντός του ΕΑΚ, με δικαίωμα χρήσης και διεξαγωγής ποδοσφαιρικών αγώνων εντός του γηπέδου από την αρχή έως την τελική αποπεράτωση κι ενώ παράλληλα θα γίνεται η σταδιακή ανάπλαση του γηπέδου, με μερική ανακατασκευή, πρώτα της θύρας 1, στη συνέχεια των δύο πετάλων, όπως γίνεται σε πόλεις και ομάδες της Ευρώπης (πχ. Ντάρμσταντ, Θέλτα Βίγκο και πολλές άλλες) και στη συνέχεια των θυρών 3, 4 και 5 με απρόσκοπτη αγωνιστική λειτουργία και διεξαγωγή αγώνων του Ολυμπιακού Βόλου σε όλες τις κατηγορίες.
  6. Για ποιο λόγο δεν μας έχουν καλέσει ως τώρα να μας συναντήσουν από κοντά, προκειμένου να μας εκφράσουν τις απόψεις της για όλα τα παραπάνω, όλες οι υποψήφιες παρατάξεις (εξαιρούνται όσοι μας κάλεσαν) και όσα αφορούν και «καίνε» τα συμφέροντα του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού Βόλου. Όχι τώρα που η Μαγνησία, βάλεται αλλά και πολύ νωρίτερα.
  7. Για ποιο λόγο δεν μας έχει καλέσει καμία κομματική παράταξη Μαγνησίας, να μας εκφράσει τις απόψεις της για τα παραπάνω ζητήματα του σωματείου εδώ και τόσους μήνες.
  8. Για ποιο λόγο δεν στηρίζονται έμπρακτα τα ιστορικά σωματεία της πόλης με την αγορά έστω ενός εισιτηρίου διαρκείας από κάθε υποψήφιο, να γίνει η υπόσχεση άμεσα πράξη;

– Από τα 8 ανωτέρω δημόσια ερωτήματα, πάνω από τα μισά έχουν τεθεί ή έχουν συζητηθεί ή έχουν συμβεί με την δημοτική αρχή, που «τρέχει» το Δήμο αυτή την τετραετία και υπάρχει το καλό κλίμα ούτως ώστε να συζητηθούν και να εξαντληθούν στην υλοποίησή τους όλα.

– Σε καμία περίπτωση τα παραπάνω 8 δημόσια ερωτήματα δεν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα αυτή τη στιγμή στην πόλη. Έχουμε «καεί», έχουμε «πνιγεί». Δεν ζούμε σε άλλη χώρα και βιώνουμε όλοι άμεσα ή έμμεσα τις φυσικές καταστροφές που έγιναν στη Θεσσαλία, στη Μαγνησία και στον Βόλο. Δεν θα σας πούμε ούτε τι θα ψηφίσετε, ούτε τι θα κάνετε. Δεν μας πέφτει λόγος.

– Τα ανωτέρω έχουμε πρώτα προσπαθήσει αποδεδειγμένα να τα θέσουμε σε διαύλους επικοινωνίας των πολιτικών δρώμενων της πόλης χωρίς αποτέλεσμα. Πρώτα προσπαθούμε να μιλήσουμε πρόσωπο προς πρόσωπο και μόνο σε περίπτωση αποτυχίας, δημόσια. Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους μας που από το υστέρημά τους στήριξαν έμπρακτα την κίνησή ενίσχυσης των πληγέντων της Θεσσαλίας. Είμαστε υποχρεωμένοι ηθικά να τα παραδώσουμε άμεσα και «χέρι προς χέρι» σε χωριά και σπίτια που αποδεδειγμένα επλήγησαν με γνώση από τους συγχωριανούς τους και ανθρώπους της περιοχής για το ποιοι τα έχουν ανάγκη και να φθάσουν κατευθείαν εκεί. Ολυμπιακός Βόλου στα Δύσκολα.- Ολυμπιακός Βόλου και στο τοπικό».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.