«Η κυβέρνηση έμαθε κάποιες κατηγορίες εργαζόμενων να περιμένουν τα επιδόματα…»

Τονίζει ο γραμματέας του E.K.B. Δημ. Βασιλείου , ζητώντας να δοθούν λύσεις για τις τεράστιες αυξήσεις

Να δοθεί λύση από την κυβέρνηση στο πρόβλημα με τις τεράστιες αυξήσεις στα αγαθά πρώτης ανάγκης, στα καύσιμα και στην ενέργεια ζητά εκ μέρους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, ο γραμματέας Δημήτρης Βασιλείου, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο θέμα της μη εξεύρεσης προσωπικού από τις επιχειρήσεις, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι έμαθε κάποιες κατηγορίες εργαζόμενων να μην εργάζονται και να περιμένουν τα επιδόματα…
Ο κ. Βασιλείου μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και είπε ότι η ακρίβεια είναι κάτι που συναντούν καθημερινά πλέον οι καταναλωτές και εργαζόμενοι, που διαπιστώνουν ότι πηγαίνοντας στο μάρκετ βρίσκουν άλλες τιμές τη μια ημέρα και διαφορετικές την άλλη και το κόστος της ακρίβειας μας πλήττει όλους.

Οι μικρές αυξήσεις δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα…

Ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Βόλου Δημήτρης Βασιλείου τόνισε ότι οι εργαζόμενοι παρόλες τις μικρές αυξήσεις στους μισθούς, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που υπάρχει.
«Υπάρχουν συνάδελφοί μας που αντιμετωπίζουν βιοποριστικά προβλήματα και προσπαθούν να τα φέρουν βόλτα, γιατί οι υποχρεώσεις ενός σπιτικού είναι πολλές και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τους μισθούς που παίρνουν», επισήμανε ο κ. Βασιλείου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή, προέρχεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, διότι η Ρωσία και η Ουκρανία διαθέτουν μεγάλες πηγές ενεργειακών και διατροφικών πόρων, αλλά από την άλλη μεριά η κυβέρνηση θα πρέπει να παρέμβει, βάζοντας φρένο στις αυξήσεις.
Ο γραμματέας του ΕΚΒ επισήμανε ότι είναι σίγουρο ότι μπορούν και θα βρουν τον τρόπο οι κυβερνώντες γιατί «όλοι έχουμε το δικαίωμα στη ζωή και για το λόγο αυτό δεν πρέπει να πλήττεται η κάθε οικογένεια και το θέμα νοικοκυριό».

«Το δεύτερο τρίμηνο οι αυξήσεις
θα είναι ακόμη μεγαλύτερες!»

Ο κ. Βασιλείου επικαλέστηκε μελέτη για το τρίμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος 2022, σύμφωνα με την οποία ενώ πέρυσι τα νοικοκυριά είχαν αγοραστική δύναμη της τάξης των 100 € για την προμήθεια των ειδών πρώτης ανάγκης, φέτος τα ίδια πράγματα κοστίζουν 135 €, δηλαδή μεσοσταθμική αύξηση της τάξης του 35%, ενώ εκτίμησε ότι το δεύτερο τρίμηνο οι αυξήσεις αυτές, θα είναι ακόμη μεγαλύτερες.
Στον τομέα της ανάπτυξης, από την εικόνα που υπάρχει στο Εργατικό Κέντρο, τα μηνύματα για την οικοδομή, που απασχολεί μεγάλο αριθμό επαγγελμάτων, είναι ενθαρρυντικά. Ο Δημ. Βασιλείου, ανέφερε ότι η επανέναρξη της οικοδομικής δραστηριότητας σημαίνει ότι ο κόσμος ξεκινάει να κάνει δειλά βήματα προς τα μπρος, ώστε να μπορέσουν και οι εργαζόμενοι να έχουν αντικείμενο εργασίας.
Για το χώρο της εστίασης ο γραμματέας ανέφερε ότι ανοίγουν σιγά – σιγά οι επιχειρήσεις, μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στα τρία χρόνια της πανδημίας.
Ωστόσο ανάφερε ότι υπάρχουν επιχειρήσεις στο χώρο της εστίασης, στο χώρο του τουρισμού και κυρίως στο χώρο της οικοδομής, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα να βρουν κόσμο και να επανδρωθούν με προσωπικό.
Ο κ. Βασιλείου κατήγγειλε την κυβέρνηση που έμαθε κάποιες κατηγορίες εργαζόμενων να μην εργάζονται και να περιμένουν τα επιδόματα. «Είναι απαράδεκτο, αδικαιολόγητο και αφύσικο για κάποιον που θέλει να λύσει το πρόβλημα προσωρινά. Εμείς θέλουμε μόνιμες λύσεις και στην απασχόληση, πρέπει να μάθουν τα παιδιά την αξία της δουλειάς και τα βήματα που πρέπει να γίνουν πρέπει να είναι σωστά», επισήμανε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.