Προσπάθεια εξαπάτησης σε βάρος φαρμακοποιών και της Μαγνησίας

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνος Ματσιόλης
Με τηλεφωνήματα για δήθεν επιστροφή φόρου από τον ΕΦΚΑ

Απάτες σε βάρος και φαρμακοποιών της Μαγνησίας θέλουν να στήσουν επιτήδειοι με τηλεφωνήματα και μηνύματα για δήθεν επιστροφή φόρου από τον ΕΦΚΑ και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας Κώστας Ματσιόλης εφιστά την προσοχή των συναδέλφων του.
Ο κ. Ματσιόλης μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και ανέφερε ότι δεν θέλει πολύ να πέσει κάποιος θύμα απάτης και ήδη ενημερώθηκαν τα μέλη του Συλλόγου, να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους τηλεφωνικές κλήσεις, γιατί το μόνο που θα κάνουν είναι να επιβαρύνουν τη θέση τους και να δώσουν στοιχεία χωρίς να το καταλάβουν, στους απατεώνες.
Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών, τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα παράπονα συναδέλφων του για τηλεφωνήματα που δέχονται και τους συστήνει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί και τονίζει ότι η επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς είναι πολύ εύκολο να γίνει στον Βόλο, προκειμένου να προστατευτεί και να μην πέσει θύμα.

Προσοχή και για την κωδεϊνούχα ένεση!

Ακόμη ο κ. Ματσιόλης ανέφερε ότι κάποιοι απατεώνες, προσποιούμενοι ότι χρειάζονται κωδεϊνούχα ένεση για το παιδί τους, ζητούν από φαρμακοποιούς να εκτελέσουν μια άϋλη συνταγή και θα την προσκομίσουν στη συνέχεια, αλλά αποδεικνύεται ότι η συνταγή έχει λήξει ή έχει εκτελεστεί και ο φαρμακοποιός μένει με ένα φάρμακο που δεν μπορεί να καλύψει, χωρίς την απαιτούμενη συνταγή. Ο ίδιος είπε ότι, ευτυχώς, προς το παρόν δεν υπάρχει περιστατικό στην περιοχή της Μαγνησίας, λόγω της έγκαιρης ενημέρωση των μελών του Συλλόγου.
«Οι απατεώνες καθημερινά βρίσκουν τρόπους να παραπλανήσουν φαρμακοποιούς και όχι μόνο και ως κλάδος κάνουμε ότι είναι δυνατόν να ενημερώσουμε τα μέλη μας για να μην πέσουν θύματα απάτης», ανέφερε ο πρόεδρος του κλάδου.

Απαγόρευση εξαγωγών για 124 σκευάσματα

Σύμφωνα με ενημέρωση των φαρμακοποιών, ο ΕΟΦ εντάσσει 124 σκευάσματα στη λίστα απαγόρευσης εξαγωγών, που σημαίνει ότι μετά από αγώνα, για φάρμακα που είναι σε έλλειψη δεν θα γίνονται παράλληλες εξαγωγές και θα υπάρχουν στα φαρμακεία στις ποσότητες που πρέπει.
Επίσης ανέφερε ότι από τις αρχές Μαΐου, απεντάχθηκαν από τον κατάλογο αποζημιωμένων φαρμάκων, πολύ γνωστά παυσίπονα, για σοβαρές ασθένειες, τα οποία ο ασθενής είχε ανάγκη και έπαιρνε με ιατρική συνταγή.
«Πλέον τα φάρμακα αυτά, γίνονται μη υποχρεωτικά συνταγογραφούμενα και δεν θα χορηγούνται μέσω ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και θα τα προμηθεύεται από την τσέπη του ο ασφαλισμένος, πάντα με ιατρική συνταγή, αλλά χωρίς να είναι αποζημιούμενα», ανέφερε ο κ. Ματσιόλης.
Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι από τις αρχές του 2023 είχε ως πρώτο θέμα αυτό των εξαγωγών φαρμάκων, τόνισε ότι λίγα βήματα έγιναν από πέρυσι μέχρι φέτος και 1,5 χρόνο μετά βαδίζουμε σταδιακά στην απαγόρευση εξαγωγών φαρμάκων που δεν υπάρχουν στη χώρα μας. Όπως είπε ο κλάδος ζητά η Πολιτεία να καλύψει τον Έλληνα πολίτη με το αγαθό που είναι το φάρμακο που θα βελτιώσει τη ζωή του, γιατί είναι υποχρέωσή της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.