«Συχνές οι φυγές ανηλίκων, αναγκαία η στήριξη»

Όπως τόνισε στο Ράδιο ΕΝΑ η κοινωνική λειτουργός του «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ», Γλυκερία Τσοπανίδου

«Με αφορμή την προσωρινή ευτυχώς εξαφάνιση των δύο 13χρονων κοριτσιών από τον Βόλο, στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή μίλησε η κοινωνική λειτουργός του «Χαμόγελου του Παιδιού» Γλυκερία Τσοπανίδου, τονίζοντας ότι υπάρχουν αρκετά περιστατικά και ότι είναι απαραίτητη η ανταπόκριση των πολιτών στις αναζητήσεις.
Όπως τόνισε η κα Τσοπανίδου, υπάρχουν αρκετές φυγές, είτε κοριτσιών είτε αγοριών , εφήβων κυρίως, για διάφορους λόγους, είτε για ένα βράδυ ή για περισσότερες μέρες. «Είναι οπότε πολύ σημαντική η στήριξη της οικογένειας και φυσικά και των παιδιών στη συνέχεια μέσω της συμβουλευτικής γραμμής 116111. Εμείς συμβουλεύουμε τους γονείς να είναι όσο το δυνατόν κοντά στα παιδιά για να βλέπουν τι ανάγκες υπάρχουν και να προβλέπουν τέτοια γεγονότα. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς θα συναντήσουν αυτά τα παιδιά, χωρίς να έχουν την ευθύνη που θα είχε ένας ενήλικας» συμπλήρωσε επίσης.

«Να υπάρχει επαφή με συμβουλευτική υπηρεσία»

Σύμφωνα με την κοινωνική λειτουργό του «ΧτΠ», από τον πιο απλό λόγο φυγής μέχρι και τον πιο σύνθετο, που μπορεί να φέρει και άλλες ενέργειες, καλό είναι να υπάρχει μία επαφή με συμβουλευτική υπηρεσία και με τα ίδια τα παιδιά για να φανεί τι ακριβώς είχαν στο μυαλό τους και να έχουν κατευθύνσεις, αλλά και με τους γονείς για το πώς θα πλαισιώσουν τα παιδιά από τη στιγμή που επιστρέφουν σπίτι. «Είναι σημαντικό να συζητηθούν τα αίτια της φυγής μέσα στην οικογένεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από εκεί και πέρα, η ίδια σημείωσε ότι η ανταπόκριση του κόσμου είναι η μισή δουλειά και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει. «Είναι σημαντικό να έχουν όλοι τον νου τους για τις ανακοινώσεις που εκδίδονται και είτε μέσω της Αστυνομίας είτε μέσω της δικής μας γραμμής μπορούν να ενημερώνουν σχετικά με κάποια υπόθεση» κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.