Θανάσης Σιμώτας: «Πολύ καλή η κίνηση για το Πάσχα»

«Μείωση εισοδήματος λόγω περικοπών στα …κρουαζιερόπλοια», τόνισε ο πρ. των Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων

Μπορεί η περίοδος του Πάσχα να είναι ευεργετική και θετική για τα τουριστικά λεωφορεία και γραφεία στον νομό, όμως το νόμισμα έχει δύο όψεις, καθώς ο εν λόγω κλάδος επηρεάζεται πολύ και αρνητικά από τις συνεχείς ακυρώσεις των κρουαζιεροπλοίων, που δεν μπορούν να προσεγγίσουν το λιμάνι του Βόλου.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και Τουριστικών Γραφείων κ. Θανάσης Σιμώτας μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή αναφέρθηκε στις δυσχερείς επιπτώσεις που έχει η μη έλευση κρουαζιερόπλοιων στον Βόλο, εξαιτίας της αύξησης της στάθμης του βυθού στο λιμάνι, λόγω των πλημμυρών του περασμένοι Σεπτεμβρίου. Τα κρουαζιερόπλοια ακυρώνουν την έλευσή τους και τα τουριστικά λεωφορεία της περιοχής επηρεάζονται αρνητικά οικονομικά.
«Επηρεαζόμαστε άμεσα από την πορεία της κρουαζιέρας. Όσο τα πλοία δεν έρχονται ή δεν πιάνουν λιμάνι, έχουμε κι εμείς μείωση του εισοδήματός μας. Το έχουμε τονίσει αυτό προς όλες τις κατευθύνσεις και όλα τα Υπουργεία και περιμένουμε να δούμε τι πρόκειται να γίνει με αυτή την ιστορία του λιμανιού, που θα έπρεπε ήδη να είχαν κινηθεί διαδικασίες , αλλά είμαστε ακόμη σε αναμονή» είπε ο κ. Σιμώτας και προσέθεσε ότι οι εταιρείες κρουαζιέρας κάνουν προγραμματισμό για τα επόμενα 1-2 χρόνια γι’ αυτό εξέφρασε την αγωνία του ότι ίσως δεν θα είναι μόνο η φετινή χρονιά που θα επηρεαστεί αλλά και η επόμενη και ίσως και η μεθεπόμενη.

Τέλη κυκλοφορίας και αποζημιώσεις στο προσκήνιο

Σε ότι αφορά στις διεκδικήσεις του κλάδου, ένα βασικό αίτημα ήταν η μείωση των τελών κυκλοφορίας, που σύμφωνα με τον κ. Σιμώτα τελικά δεν έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση με αποτέλεσμα φέτος να καταβληθούν τα διπλάσια τέλη κυκλοφορίας σε σχέση με άλλους φορείς.
Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο ίδιος, υπάρχει μία κινητικότητα για την επόμενη χρονιά ώστε και οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων να καταβάλλουν τα μισά τέλη κυκλοφορίας.
Ταυτόχρονα οι ιδιοκτήτες ζητούν και αποζημιώσεις εξαιτίας των πλημμυρών στη Μαγνησία, μιας και σύμφωνα με τον κ. Σιμώτα δύο μήνες πήγαν χαμένοι. «Υπάρχει διαβεβαίωση από τον κ. Τριαντόπουλο ότι στις επόμενες ημέρες θα ανοίξει πλατφόρμα και θα περιλαμβάνει κι εμάς για κάποιου είδους αποζημίωση», σημείωσε.

Καλή η κίνηση για το Πάσχα- Που ταξιδεύουν οι Βολιώτες

Στο μεταξύ ο κ. Σιμώτας αναφέρθηκε και στην κίνηση ενόψει Πάσχα, σημειώνοντας ότι είναι αρκετά καλή και φαίνεται πως ο κόσμος φέτος θα ταξιδέψει, μιας και το Πάσχα είναι ημερολογιακά αργά φέτος και ο καιρός είναι σύμμαχος των αποδράσεων.
Μάλιστα, σημείωσε ότι δημοφιλείς προορισμοί για τους Βολιώτες εξακολουθούν να είναι η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Χαλκιδική, αλλά και η Θάσος και η Σύρος.
Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.