Λύσεις στα προβλήματα διεκδικούν οι έμποροι

Προτείνοντας συγκεκριμένους τρόπους

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πανθεσσαλική εκδήλωση των εμπόρων παρουσία όλων των επαγγελματικών φορέων της περιφέρειας Θεσσαλίας στον Βόλο το Σάββατο στις 04 Οκτωβρίου 2014, όπου παρατέθηκαν οι προτάσεις των εμπόρων για τη λύση στο σημαντικό ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων συμφώνησαν πως η πρόταση που κατατέθηκε είναι και η λύση του προβλήματος στον ασφαλιστικό μας οργανισμό. Γι΄αυτό το λόγο έχουν κληθεί όλες οι επαγγελματικές οργανώσεις της Θεσσαλίας προκειμένου να υπάρχει κοινό μέτωπο στα μεγάλα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι για κοινές δράσεις από εδώ και στο εξής. Η αρχή έγινε με τις παρακάτω θέσεις – αιτήματα που συμφώνησαν και συνυπέγραψαν.
• Κεφαλαιοποίηση όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών και μετατροπή τους σε ασφαλιστικό χρόνο ή δυνατότητα αποπληρωμής τους σε βάθος χρόνου μέχρι τη συνταξιοδότηση με ελεύθερες καταβολές, με παράλληλη απομείωση των μέχρι σήμερα προσαυξήσεων.
• Ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας
• Κεφαλαιοποίηση (ή ρύθμιση σε βάθος χρόνου) χωρίς την υποχρέωση προσκόμισης φορολογικής ενημερότητας ή άλλα προαπαιτούμενα
• Η ρύθμιση να μη χάνεται εξαιτίας μη καταβολής μιας μηνιαίας εισφοράς
• Χορήγηση σύνταξης σε όσους έχουν καταβάλλει εισφορές τουλάχιστο είκοσι ετών (6000 μέρες εργασίας). Το ύψος της σύνταξης θα υπολογίζεται βάσει των καταβληθεισών εισφορών.
• Κατάργηση κάθε ποινικής δίωξης για οφειλές προς τον ΟΑΕΕ και ακύρωση όλων των ειδοποιητηρίων του ΚΕΑΟ.
Τα παραπάνω αποφασίστηκε να κοινοποιηθούν στον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής.»