Στις φυλακές Λάρισας ο Αντώνης Σταμπούλος

Ξεκίνησε απεργίας πείνας και δίψας σε ένδειξη διαμαρτυρίας

ον δρόμο για τις φυλακές Λάρισας παίρνει ο Αντώνης Σταμπούλος, κρατούμενος, με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και συγκεκριμένα στον Επαναστατικό Αγώνα.Νωρίτερα, ο ίδιος είχε αρχίσει απεργία πείνας και δίψας για να μην τον μεταφέρουν μακριά από τις φυλακές Κορυδαλλού.Σε δήλωσή του, που αναρτήθηκε στις 00:36 τη νύχτα, στον ιστότοπο indymedia, υποστηρίζει ότι υπάρχει πίεση να τον στείλουν μακριά από τις φυλακές Κορυδαλλού.Παράλληλα, στο κείμενο της δήλωσης, η οποία εστάλη από το Τμήμα Μεταγωγών, όπου κρατείται προσωρινά, ο Σταμπούλος επιτίθεται στους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ, που, όπως αναφέρει, δημοσιοποιούν δήθεν «ευρήματα» και σενάρια, που τους διοχετεύει η Αντιτρομοκτατική, τα οποία δεν περιλαμβάνονται καν στη δικογραφία,για να διατηρήσουν την τρομολαγνεία και «με μόνο σκοπό να γίνεται θόρυβος, ώστε να γίνει πιο εύκολη η εξόντωση του».

Σε ότι αφορά την απεργία πείνας και δίψας ο 31χρονος κατηγορούμενος αναφέρει: «Παρά την εισαγγελική παραγγελία για μεταγωγή μου στις φυλακές Κορυδαλλού, το γεγονός ότι με έφεραν εδώ, (σ.σ. στο Μεταγωγών), αποκαλύπτει ότι υπάρχει ισχυρή πίεση και προσπάθεια να με στείλουν σε κάποια άλλη μακρινή φυλακή, προς εξόντωση όχι τόσο δική μου, αφού ξέρουν ότι πολιτικά υπερασπίζομαι τη θέση μου ακόμη κι αν με στείλουν στη Σιβηρία, αλλά κυρίως της οικογένειάς μου που θα αναγκάζεται να ταξιδεύει ώρες για να με δει, αλλά και με στόχο για τη δυσχέρανση του έργου της συνηγόρου.

Δεν θα αφήσω την αλητεία της αντιτρομοκρατικής και των πολιτικών προϊστάμενων της να τσακίσει τους δικούς μου ανθρώπους. Και γι′ αυτό πριν ακόμη μου αναγγείλουν πού θα με στείλουν, εγώ προειδοποιώ ότι δεν δέχομαι να πάω πουθενά αλλού εκτός από τον Κορυδαλλό, κοντά στην οικογένειά μου και τη συνήγορο. Δηλώνω λοιπόν ότι από τώρα ξεκινάω απεργία πείνας και δίψας! Κι από δω που είμαι προειδοποιώ, ότι δεν πρόκειται να με πάρουν παρά μόνο σηκωτό».