ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κατά Αστυνομίας και Αγοραστού

Σκληρή ανακοίνωση για όσα έγιναν μέσα και έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, όπου ορκίστεικε το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

«Η διαδικασία της ορκωμοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014 στη Λάρισα απέδειξε περίτρανα το μίγμα της πολιτικής που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Αφορμή υπήρξε η παρουσία του έγκλειστου στις φυλακές Π. Ηλιόπουλου, βουλευτή της Χρυσής Αυγής, η συνέχεια όμως δόθηκε, κατά τον συνήθη τρόπο, με την καταστολή και την προκλητικά επιλεκτική αντιμετώπιση από την πλευρά της Αστυνομίας και με την μέγιστη πολιτική ευθύνη και ανικανότητα που επέδειξε η Περιφερειακή Αρχή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας καταγγέλλει απερίφραστα την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας για τον «εγκληματικό» επιχειρησιακό σχεδιασμό που εφάρμοσε, σύμφωνα με τον οποίο στράφηκαν απρόκλητα και χωρίς κανέναν λόγο εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών, που θέλησαν να καταγγείλουν την παρουσία της εγκληματικής οργάνωσης και να υπερασπιστούν τη δημοκρατία στον τόπο μας. Είναι προφανές ότι με τη στάση τους προστατέψανε τα μέλη της Χ.Α. και ταυτόχρονα επιτρέψανε να εισέλθει εντός του Δημοτικού Ωδείου μερίδα αρκετών εξ αυτών (όπως προκύπτει από σχετικά βίντεο τοπικών ΜΜΕ), ενώ απαγορέψανε την είσοδο στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Χρησιμοποίησαν χωρίς κανέναν λόγο χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και τραυμάτισαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και αντιφασίστες διαδηλωτές.

Η πολιτική ευθύνη, όμως, βαραίνει ξεκάθαρα τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, ο οποίος δεν περιφρούρησε την διαδικασία, ως όφειλε, που έπρεπε να είναι ανοιχτή στους πολίτες της Θεσσαλίας- αντ’ αυτού η κύρια είσοδος ήταν κλειστή με αλυσίδες- ενώ αποδείχτηκε ξεκάθαρα ότι ήταν και παραμένει ο απόλυτος εκφραστής της μνημονιακής πολιτικής της συγκυβέρνησης στη Θεσσαλία, πολιτικής που έχει φέρει σε απόγνωση την μεγαλύτερη μερίδα της κοινωνίας. Μιας συγκυβέρνησης που εκτιμά ότι θα συνεχίσει το έργο της με όπλο την καταστολή και τις αντιδημοκρατικές μεθόδους που εφαρμόζει παρέχοντας μεταξύ άλλων κάλυψη προς την εγκληματική οργάνωση της Χ.Α.

Απέναντι σε αυτό το σκηνικό που διαμορφώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα περιφρουρήσει και θα παλέψει για τη δημοκρατία στον τόπο μας και για την ανατροπή αυτής της επικίνδυνης κυβέρνησης. Επισημαίνουμε, δε, ότι τέτοιες αντιδημοκρατικές τακτικές αντί να κάμπτουν, δυναμώνουν το φρόνημα των δημοκρατικών πολιτών της Θεσσαλίας και όλης της χώρας, οι οποίοι σύντομα θα δώσουν την ηχηρή απάντησή τους στην κυβέρνηση και στην πολιτική που αυτή εφαρμόζει, επαναφέροντας την ελπίδα και την προοπτική στον τόπο μας».