Έμπορος εξαπάτησε Τυρναβίτες σταφυλοπαραγωγούς

«Κανόνι» ύψους τουλάχιστον 180.000 ευρώ έσκασε από νεοεμφανισθέντα έμπορο αγροτικών προϊόντων στον Τύρναβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έμπορος δήλωνε στους σταφυλοπαραγωγούς του Τυρνάβου ότι κατάγεται από την περιοχή του Άργους της Πελοποννήσου και το προηγούμενο διάστημα σύναψε συμφωνίες με Τυρναβίτες σταφυλοπαραγωγούς από τους οποίους πήρε τα πρώιμα σταφύλια κυρίως ποικιλίας «βικτώρια».

Σε άλλους έδωσε προκαταβολές σε άλλους υποσχέθηκε ότι θα τους πληρώσει άμεσα. Ωστόσο μετά την παραλαβή των σταφυλιών από τα αμπέλια εξαφανίστηκε.

Το γεγονός συγκλονίζει την τοπική κοινωνία όχι μόνο του Τυρνάβου, αλλά και ευρύτερα, αφού και στο παρελθόν έχουν συμβεί παρόμοια κρούσματα και μάλιστα όχι από αγνώστους εμπόρους, αλλά και από εμπόρους που χρόνια είχαν συναλλαγές στην περιοχή, αλλά κάποια στιγμή έριξαν «κανόνι» και εξαφανίστηκαν.

Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση οι περίπου είκοσι σταφυλοπαραγωγοί ψάχνουν να εντοπίσουν τον συγκεκριμένο έμπορο, για να πάρουν τα χρήματά τους.

Τέλος συνδικαλιστές αγρότες του Δήμου Τυρνάβου συμβουλεύουν τους συναδέλφους τους να είναι προσεκτικοί στις συναλλαγές τους με εμπόρους ή «εμπόρους» και να προσέχουν σε ποιους δίνουν τα προϊόντα τους.

(Ρεπορτάζ του Κώστα Τσόλα στην εφημερίδα «Ελευθερία»)




Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.