Αναγόρευση του διάσημου Ουρολόγου και ανθρωπιστή Καθηγητή Louis Pisters

Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Την Πέμπτη 03 Ιουλίου 2014 και ώρα 20:00, στο αμφιθέατρο ‘’ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ‘’ του Τμήματος Ιατρικής (Βιόπολη Λάρισας) θα πραγματοποιηθεί η αναγόρευση του διάσημου Ουρολόγου και ανθρωπιστή Καθηγητή Louis Pisters σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

• Ο Louis Pisters είναι Καθηγητής Ουρολογίας στο MD Anderson Cancer Center του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Χιούστον των Η.Π.Α. Έχει λάβει πολλά βραβεία και τιμές από πολλές χώρες και επιστημονικές εταιρείες κι έχει γράψει πλήθος εργασιών σε περιοδικά παγκόσμιας εμβέλειας. Επιπλέον, έχει τιμηθεί με πολυάριθμες προσκλήσεις και διαλέξεις από πολλά ιδρύματα, εντός και εκτός των Η.Π.Α, ενώ είναι επισκέπτης Καθηγητής σε πολλά Πανεπιστήμια εκτός των συνόρων των Η.Π.Α.

• Ο Καθηγητής Pisters είναι Ουρολόγος παγκόσμια γνωστός για την τεράστια εμπειρία του στην αντιμετώπιση βαρέων ογκολογικών περιστατικών, όπως προστατεκτομές και κυστεκτομές σωτηρίας και κυρίως οπισθοπεριτοναϊκές λεμφαδενεκτομές. Είναι, επίσης, γνωστός για τη σημαντική κοινωνική και φιλανθρωπική του δραστηριότητα, με συνεχή ταξίδια σε χώρες εκτός των Η.Π.Α, ειδικά στην Αφρική, με σκοπό την εκπαίδευση ιατρών και την προσφορά σε ογκολογικούς ασθενείς, ενώ οι περισσότεροι από τους μαθητές του έχουν καταλάβει διευθυντικές θέσεις σε σημαντικά νοσοκομεία της Αφρικής.

• Είναι ένας πολύ ευγενής άνθρωπος, εξαιρετικός εκπαιδευτής, πολύ αγαπητός από τους μαθητές του, βαθιά θρησκευόμενος και ταπεινόφρων. Σε σχετική ερώτηση έχει πει το εξής: ‘’Η πραγματική ανθρωπιστική ιστορία δεν αφορά εμένα, αλλά τους ανθρώπους που βοήθησα για να εκπαιδεύουν‘’. Έχει επιδείξει μεγάλη αγάπη προς την Ελλάδα και τη Λάρισα και την τελευταία πενταετία έρχεται σε τακτική βάση, πραγματοποιώντας οπισθοπεριτοναϊκούς λεμφαδενικούς καθαρισμούς σε ασθενείς με καρκίνο όρχεως μετά από χημειοθεραπεία, που προέρχονται από όλη την ελληνική επικράτεια και τις γειτονικές χώρες. Παράλληλα, έχει εκπαιδεύσει τους ιατρούς της Ουρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου μας. Η προσφορά του γίνεται σε αλτρουϊστική βάση και με μεγάλο ενθουσιασμό, συμβάλλοντας στην προσφορά υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς και στην αναγνώριση του έργου της Ουρολογικής Κλινικής και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πανελληνίως και πέραν των συνόρων της χώρας μας.

• Στις προσφωνήσεις θα συμμετάσχουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Ιωάννης Ε. Μεσσήνης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθηγητής Χαράλαμπος Μπιλλίνης και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Ιωάννης Στεφανίδης, ενώ οι κύριοι εισηγητές θα είναι ο Καθηγητής Ουρολογίας Μιχαήλ Μελέκος και ο Καθηγητής της Παθολογίας-Ογκολογίας Χρήστος Παπανδρέου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.