Αποχωρούν από τα μπλόκα αλλά κρατούν το όπλο παρά πόδα!

Αποχωρούν σήμερα από τα μπλόκα οι αγρότες της Πανελλαδικής Επιτροπής, όπως ανακοίνωσαν επίσημα χθες μετά το τέλος του εορτασμού της 106ης επετείου από την εξέγερση των κολίγων στο Κιλελέρ, αλλάζοντας όμως τις μορφές της πάλης τους και προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι παραμένουν «με το όπλο παρά πόδα».

Στον φορτισμένο ιστορικά χώρο του μνημείου της εξέγερσης στο χωριό Κιλελέρ της Λάρισας, συγκεντρώθηκαν χθες οι εκπρόσωποι δεκάδων μπλόκων από ολόκληρη τη χώρα, έχοντας στο πλευρό τους εκπροσώπους των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, των ενώσεων γυναικών και της νεολαίας. Συμβολικά, βρέθηκαν στον χώρο και τρακτέρ που ήρθαν από το μπλόκο της Νίκαιας.

Την κεντρική ομιλία στους συγκεντρωμένους απηύθυνε ο εκπρόσωπος του μπλόκου της Νίκαιας, αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συμπαράσταση που βρήκαν οι αγρότες σε αυτό τον αγώνα τους που διήρκεσε 40 μέρες από τις υπόλοιπες τάξεις των εργαζομένων, αυτή τη συμμαχία που, όπως είπε, «κατέστησε εφικτή την επιτυχία του μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα, αλλά και τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου».

Ο κ. Μπούτας διαχώρισε τη στάση των μπλόκων της Πανελλαδικής Συντονιστικής από τα υπόλοιπα μπλόκα, τονίζοντας ότι «φάνηκε η διαφορά με αυτούς που λένε «όλοι μαζί» και μετά ψηφίζουν πλαίσιο 40 αιτημάτων, ενώ εμείς μείναμε σταθεροί στα 5 αιτήματα στα οποία αργότερα προσθέσαμε αυτό για τα αγροτοδικεία. Είναι οι ίδιοι που δεν νοιάζονται για το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ, αφού θέλουν να μείνουν αφορολόγητα τα μεγάλα εισοδήματα».

«Ούτε τα όπλα πήραμε ούτε τίποτα», είπε ο κ. Μπούτας, «γιατί ένας αγώνας χρειάζεται σοβαρότητα. Τους πόνεσε το μεγαλύτερο συλλαλητήριο στην Αθήνα γιατί δεν θέλουν την οργάνωση και γνωρίζουν τη δύναμη που έχει ένα οργανωμένο αγροτικό κίνημα.

Θυμηθείτε ότι τελικά 4-5 κόμματα μας είπαν «ανοίξτε τους δρόμους», τα ίδια κόμματα που είχαν ψηφίσει και για το μνημόνιο.

Μετά από 39 μέρες επιλέγουμε να αλλάξουμε τη μορφή της πάλης μας, αλλά από αύριο παραμένουμε με το όπλο παρά πόδα, έτοιμοι να βγούμε ξανά στον δρόμο όταν έρθει το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο», κατέληξε ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής.

Χαιρετισμό στη χθεσινή εκδήλωση απηύθυναν εκπρόσωποι από τα μπλόκα, Πύργου Αμυνταίου Φλώρινας, Κουλούρας Ημαθίας, Μαλγάρων, Κεφαλόβρυσου Αιτωλοακαρνανίας, Γυψοχωρίου Πέλλας, Άργους Ορεστικού, Διασταύρωσης Νάουσας, Αιγίου Αχαΐας, Γέφυρας Άρτας και Κουλούρας.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης κατέθεσαν στεφάνι η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, το μπλόκο της Νίκαιας, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, η Ενωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), η Πολιτική Επιτροπή της Κομμουνιστικής Ανανέωσης (συμμετέχει στη ΛΑΕ) και ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Λάρισας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους συγκεντρωμένους να τραγουδούν το «Επέσατε Θύματα» και να τηρούν ενός λεπτού σιγή.

– See more at: http://www.eleftheria.gr/%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/item/105282-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%BB%CF%8C%CE%BA%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC-%CF%80%CF%8C%CE%B4%CE%B1.html#sthash.2uFYh9YV.dpuf

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.