Δεκάδες εκπαιδευτικοί λείπουν από τα σχολεία της Λάρισας σύμφωνα με την Ένωση Γονέων

Με τα πλέον μελανά χρώματα περιγράφεται η κατάσταση στη δημόσια εκπαίδευση στη Λάρισα, από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Λαρισαίων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση απουσιάζουν δεκάδες εκπαιδευτικοί ενώ την ίδια ώρα λειτουργούν τμήματα με 27 μαθητές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης: «Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης με το Διευθυντή Εκπαίδευσης ν. Λάρισας.

Από τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι τρείς βδομάδες μετά το πρώτο κουδούνι η στα σχολεία εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλα προβλήματα. Και φέτος η χρονιά ξεκίνησε με λιγότερους εκπαιδευτικούς, με τμήματα με 27 μαθητές, με παιδιά στοιβαγμένα σε αίθουσες «κλουβιά», με τον κατάλογο των προβλημάτων, να μεγαλώνει κάθε μέρα που περνάει.

Έτσι σήμερα λείπουν 15 δάσκαλοι, και περισσότεροι από 80 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων (αγγλικών, εικαστικών, μουσικής, γερμανικών, θεατρικής αγωγής ) με αποτέλεσμα σε πολλά σχολεία να μην λειτουργούν με πλήρες πρόγραμμα να χάνονται δεκάδες διδακτικές ώρες, και τα ολοήμερα να υπολειτουργούν.

Η Ειδική Αγωγή ουσιαστικά υπολειτουργεί (λείπουν 17 δάσκαλοι ειδικής αγωγής και 1 νηπιαγωγός)ενώ δεν έχουν καν ξεκινήσει ακόμα οι προσλήψεις των αναπληρωτών!!. Έτσι παιδιά που δικαιούνται παράλληλη στήριξη με βάση και τα περσινά δεδομένα υπάρχει πιθανότητα να γνωρίσουν τον δάσκαλό τους… κατά το Πάσχα.

Απαιτούμε άμεσα:

Την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών,

Άμεση λειτουργία των δομών της Ειδικής Αγωγής

Τμήματα με 15 μαθητές για τα νήπια και την Α-Β δημοτικού και 20 μαθητές για τις μεγαλύτερες τάξεις

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα την προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Καλούμε κάθε Σύλλογο Γονέων, να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να μη μείνει αναπάντητο κανένα πρόβλημα στα σχολεία!

Να προχωρήσουν στην καταγραφή των ζητημάτων, με τις ιδιαιτερότητες που αυτά παρουσιάζονται ανά σχολείο, να βρίσκονται σε άμεση επαφή με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης έτσι ώστε να συντονίσουμε τη δράση μας για την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων μας.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.