Υπαίθρια «θέατρα» δημιουργεί σε Σκήτη και Σκλήθρο η περιφέρεια Θεσαλίας

Το έργο, προϋπολογισμού 175.890 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Δύο νέους χώρους εκδηλώσεων στο Σκλήθρο και στη Σκήτη δημιουργούν ο Δήμος Αγιάς και η Περιφέρεια Θεσσαλίας με το έργο: «Διαμόρφωση Περιβάλλοντος χώρου των σχολείων για την εξυπηρέτηση εκδηλώσεων στις περιοχές Σκήτης και Σκλήθρου» προϋπολογισμού 175.890 ευρώ.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αγοραστός «Υλοποιούνται σήμερα δυο σημαντικά έργα με την υπογραφή σύμβασης, η αναβάθμιση των αύλειων χώρων στη Σκήτη και στο Σκλήθρο, τα οποία αφορούν την ουσιαστική ποιοτική αναβάθμιση παραμελημένων χώρων σε δύο οικισμούς του Δήμου Αγιάς με ιδιαίτερα πλεονεκτήματα και ξεχωριστή δυναμική ως προς την προώθηση του τουριστικού προϊόντος. Σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο της χώρας φαίνεται ότι με συνεργασία, με συνέπεια, με ομοιογένεια, με προσπάθεια, με σωστό διεκδικητικό πλαίσιο πετυχαίνουμε και κερδίζουμε έργα χρηματοδοτούμενα από Ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία δημιουργούν προστιθέμενη πολιτιστική αξία στην περιοχή. Εμείς, ως αιρετή Περιφέρεια, στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες γιατί βοηθούν στον εμπλουτισμό και την αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής».

Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής ενότητας Μελιβοίας κ. Βασίλειος Λέτσιος δήλωσε: «Ευτυχής είμαι σήμερα μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα που θα υπογράψουμε τη σύμβαση για δύο ανοιχτά θέατρα, ένα στην Σκήτη και ένα στο Σκλήθρο του Δήμου Αγιάς. Με την υλοποίηση αυτών των έργων δίνουμε βάθος στην προσέλκυση των τουριστών και στην ανάπτυξη του παραθερισμού γιατί ο τουρισμός και ο πολιτισμός δεν είναι μόνο στα παράλια αλλά και στην ενδοχώρα. Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία βοήθησε στο να ξεπεράσουμε την γραφειοκρατία, η οποία συνοδεύει αυτά τα έργα και αφού φτάσαμε στο τελικό στάδιο πιστεύουμε ότι θα έχουμε γρήγορα απορρόφηση των χρημάτων».
Στην υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκαν ακόμη o Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Καλομπάτσιος , ο Αντιδήμαρχος Μελιβοίας κ. Αντώνιος Μπέλιας , ο υποψήφιος με τον συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» κ. Στέλιος Δημότσιος και ο ανάδοχος του έργου κ. Αλκιβιάδης Σπανός.

Τεχνική περιγραφή εργασιών

Οι επεμβάσεις στο χώρο των σχολείων θα πραγματοποιηθούν κυρίως με υλικά που υπάρχουν στο υπό ανάπλαση περιβάλλον (πέτρα, χώμα, ξύλο) και θα συμβάλλουν ουσιαστικά στη σύνδεση του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος με την διεύρυνση και αναβάθμιση της περιοχής και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
Αναλυτικότερα, θα πραγματοποιηθούν οι εξής εργασίες:
Καθαιρέσεις

Χωματουργικές εργασίες

Τεχνικά έργα

Τεχνική περιγραφή εργασιών για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ
Οι κοινόχρηστοι χώροι των οικισμών όπου πραγματοποιούνται οι παρεμβάσεις προορίζονται για την εξυπηρέτηση εκδηλώσεων από πληθώρα πολιτών και κατασκευάζονται έτσι ώστε να εξασφαλίζεται σε αυτούς η δυνατότητα πρόσβασης και ατόμων με αναπηρία.
Το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, όπως αποτυπώνεται στα σχετικά σχέδια της μελέτης. Οι επιφάνειες του χώρου βρίσκονται στην ίδια στάθμη χωρίς σκαλοπάτια, ανισοσταθμίες και έντονες ή απότομες αλλαγές κλίσεων των τελικά διαμορφωμένων επιφανειών. Επιπλέον τα διαζώματα που θα κατασκευαστούν εξασφαλίζουν τις πρώτες χαμηλές θέσεις για άτομα μειωμένης κινητικότητας, Κατά συνέπεια δεν απαιτείται η λήψη πρόσθετων μέτρων και επεμβάσεων για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας στην περιοχή παρέμβασης των ΑΜΕΑ.

Τεχνική περιγραφή ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών

Η παρούσα τεχνική περιγραφή αφορά την κατασκευή του έργου “Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου των σχολείων για την εξυπηρέτηση εκδηλώσεων στις ΤΚ Σκήτης και ΤΚ Σκλήθρου”. Οι Η/Μ εργασίες αφορούν την εγκατάσταση του δικτύου φωτισμού στο χώρο που αναβαθμίζεται.

Τεχνική περιγραφή εργασιών πρασίνου

Οι κύριοι άξονες της φυτοτεχνικής διαμόρφωσης είναι η εναρμόνιση και συμφωνία, τόσο με το αρχιτεκτονικό τοπίο, όσο και με την ευρύτερη περιοχή. Επίσης, σημαντικό ρόλο σε κάθε διαμόρφωση παίζει το μακροτοπίο ώστε το τελικό αποτέλεσμα να παρουσιάζει ενιαία εικόνα τοπίου, χωρίς όμως να τα απομονώνει από το συνολικό τοπίο. Σε κάθε περίπτωση φυτοτεχνικού σχεδιασμού ελεύθερων χώρων, λαμβάνεται υπόψη η υπάρχουσα βλάστηση, και γίνεται προσπάθεια διατήρησης των φυτικών ειδών που υπάρχουν σε αυτούς.

Θα γίνει προμήθεια και μεταφορά κηποχώματος για σπορά φυτών και χλοοτάπητα. Η διάστρωση γίνεται στην αρχή με ισοπεδωτήρα και στην τελική φάση από εργάτες με τη βοήθεια κατάλληλων εργαλείων (σκαλιστήρια, τσουγκράνες κλπ) για να επιτευχθεί η τελική επιθυμητή στάθμη. Η ομοιόμορφη διάστρωση της επιφάνειας, πραγματοποιείται χειρονακτικά από ειδικευμένο προσωπικό, ειδικά στην περιοχή των πλακοστρώσεων. Οι εργασίες επιλογής, προμήθειας, επίβλεψης φύτευσης των φυτών πρέπει να γίνει από ειδικευμένη εταιρία με τη συναίνεση (συμβολή) της Υπηρεσίας του Δήμου. Αυτή έχει και την ευθύνη επίβλεψης εργασιών σχετικών με τα υφιστάμενα μεγάλα δένδρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.