ΕΚΧΑ: Έως την 1η Αυγούστου οι δηλώσεις ιδιοκτησίας στους δήμους της Λάρισας

Έως την 1η Αυγούστου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας των κατοίκων εσωτερικού, για τους δήμους Ελασσόνας, Τεμπών και Τυρνάβου – της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας – σύμφωνα με σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου ΕΚΧΑ Α.Ε.

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, καθώς σε διαφορετική περίπτωση επέρχονται οι κυρώσεις. Τα ακίνητα, τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο ελληνικό δημόσιο.

Συνεπώς, τονίζει η ΕΚΧΑ, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της τελευταίας παράτασης, δηλαδή έως την 1η Αυγούστου, για να υποβάλλουν την δήλωση τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Η δήλωση υποβάλλεται στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό ή ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων, για τις περιοχές αυτές, για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο λήγει επίσης την 1η Αυγούστου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.