Θα φυλάξετε τους κατοίκους των χωριών;

Το θέμα της ελλιπούς αστυνόμευσης ημιαστικών και αγροτικών περιοχών της ΠΕ Λάρισας, λόγω έλλειψης προσωπικού και μέσων στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα, φέρνει με ερώτησή της προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης η βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, ζητώντας παράλληλα να μην καταργηθεί κανένα ΑΤ στο νομό.

Όπως τονίζει, «ενώ το κέντρο της Αθήνας μετά το 2010, με την παραμικρή αιτία κι αφορμή, μετατρέπεται σε φρούριο και εκατοντάδες άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας ξεχύνονται στους δρόμους, υπηρετώντας την καταστολή, ολόκληρες ημιαστικές και αγροτικές περιοχές ανά την Ελλάδα έχουν υποστελεχωμένα Αστυνομικά Τμήματα.

Μία από τις περιοχές που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα αστυνόμευσης είναι ο ευρύτερος Δήμος Τυρνάβου, όπου ειδικά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει αναφερθεί σωρεία περιστατικών ληστειών, κλοπών χαλκού κι εξαρτημάτων αρδευτικών δικτύων και, εσχάτως, ζωοκλοπών».

Αναφερόμενη διεξοδικά στα κρούσματα, η βουλευτίνα τονίζει ότι «φαινόμενα έξαρσης της εγκληματικότητας έχουν παρατηρηθεί και σε άλλους περιφερειακούς Δήμους της ΠΕ Λάρισας (Κιλελέρ, Τεμπών, Ελασσόνας κ.α.), χωρίς κι εκεί να μπορέσει η Αστυνομία να ανταποκριθεί, λόγω ένδειας μέσων και προσωπικού. Ταυτόχρονα, έχουν κυκλοφορήσει εσχάτως φήμες ότι υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός να κλείσουν διάφορα περιφερειακά Αστυνομικά Τμήματα –όπως επί παραδείγματι αυτό στο Λιβάδι Ελασσόνας».

Σημειώνοντας ότι «ο ρόλος της Αστυνομίας δεν είναι να προπηλακίζει τους πολίτες, αλλά αντίθετα να προστατεύει τους ίδιους και τις περιουσίες τους», η Η. Διώτη έθεσε προς τον Υπουργό τα ακόλουθα ερωτήματα: «Ποιά μέτρα σχεδιάζει να λάβει, ώστε να αυξηθεί η φύλαξη των περιουσιών των κατοίκων και διασφαλιστούν τα περιουσιακά στοιχεία στα κτήματα και τις εκμεταλλεύσεις των αγροτοκτηνοτρόφων; Σκοπεύει να εφοδιάσει τα Αστυνομικά Τμήματα της ΠΕ Λάρισας που παρουσιάζουν ελλείψεις, με περισσότερα μέσα, οχήματα και προσωπικό, ώστε να διευκολυνθεί το έργο της αστυνόμευσης; Ποιά μέτρα και δράσεις περιλαμβάνει το Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης για την ΠΕ Λάρισας και ποιά είναι τα –μέχρι σήμερα- αποτελέσματα από την εφαρμογή του; Δεσμεύεται ότι δε θα υπάρξουν καταργήσεις περιφερειακών Αστυνομικών Τμημάτων στην επικράτεια της ΠΕ Λάρισας, δεδομένου ότι οι ανάγκες αστυνόμευσης ειδικά απομακρυσμένων αγροτικών

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.