«Καινούργιο… πάρτι ξεκινάει με τις περιουσίες των Συνεταιρισμών»

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Δικαιωμένα δήλωσαν τα στελέχη της Πανελλαδικής Επιτροπής των αγροτικών μπλόκων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν σήμερα στη Λάρισα, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για όσα συνέβαιναν με την οικονομική διαχείριση σε ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ.

«Και με τη βούλα επιβεβαιώθηκαν αυτά που έλεγε η ΠΑΣΥ, η οποία δημιουργήθηκε στον αντίποδα αυτών των οργανώσεων που λειτουργούσαν κατ’ εντολήν των κυβερνήσεων και των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ» επισήμανε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας και πρόσθεσε πως «ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ με τα χρήματα των αγροτών έπαιξαν τον ρόλο του Δούρειου Ίππου σε όλες τις αγροτικές κινητοποιήσεις από το 1995 και μετά».

Παράλληλα, ο κ. Μπούτας ξιφούλκησε και κατά των νέων Ενώσεων, στις οποίες απέδωσε «ακριβώς τον ίδιο ρόλο που έπαιζαν και οι παλιές Ενώσεις».

«Όσοι Συνεταιρισμοί δεν μπορέσουν να προσαρμοστούν με τον νέο νόμο οι περιουσίες τους ή θα περάσουν στην Τράπεζα Πειραιώς – καθώς χρωστούσαν στην πρώην Αγροτική Τράπεζα – ή θα περάσουν στις νέες Ενώσεις» δήλωσε ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και υπογράμμισε «καινούργιο πάρτι ξεκινάει».

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων ο κ. Μπούτας απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Παράλληλα, προανήγγειλε συσκέψεις σε χωριά και κωμοπόλεις, οι οποίες θα οδηγήσουν «σε πανελλαδική σύσκεψη στα μέσα Ιανουαρίου ώστε να αποφασιστεί ανώτερη μορφή κινητοποιήσεων».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον καταρροϊκό πυρετό που πλήττει τους κτηνοτρόφους το στέλεχος της ΠΑΣΥ χαρακτήρισε την αντίδραση της Πολιτείας «μια κοροϊδία και μισή», ενώ στηλίτευσε και τον ρόλο των περιφερειαρχών – όπως του περιφερειάρχη Θεσσαλίας – στους οποίους απέδωσε ρόλο «συγκάλυψης της κατάστασης».

Κλείνοντας, ζήτησε να διευκρινιστεί «ποιοι, πότε και πόσο θα αποζημιωθούν για τον καταρροϊκό πυρετό».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.